Διάθεση κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για επεμβάσεις μικρής κλίμακας στους λιμένες της χώρας

Oσα προβλέπονται στο νέο Μνημόνιο, για την αγορά εργασίας, τις αγορές προιόντων, το επιχειρηματικό περιβάλλον και τις επιχειρήσεις δικτύων
September 17, 2015
νεο, εσπα, σεβ
Έκτακτο Πρόγραμμα Επενδύσεων και Απασχόλησης προτείνει ο ΣΕΒ
September 18, 2015

Διάθεση κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για επεμβάσεις μικρής κλίμακας στους λιμένες της χώρας

νεο, εσπα, προγραμμα, επιδοτησεων

Διάθεση κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για επεμβάσεις μικρής κλίμακας στους λιμένες της χώρας

[18.09.2015]

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗΣ

Πέμπτη, 17 Σεπτεμβρίου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διάθεση κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για επεμβάσεις μικρής κλίμακας στους λιμένες της χώρας.

Η Γενική Γραμματεία Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων (ΓΓΛΛΠΝΕ) του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού, συνεχίζοντας τις προσπάθειες των τελευταίων ετών, έχει εντάξει στη στρατηγική της τη διάθεση κονδυλίων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για επεμβάσεις μικρής κλίμακας στους λιμένες της χώρας.

Έτσι λοιπόν και φέτος, ζητήθηκε από τους Φορείς Διοίκησης και Διαχείρισης των Λιμένων της χώρας, η υποβολή ώριμων προτάσεων για την αντιμετώπιση άμεσων και αναγκαίων παρεμβάσεων στους λιμένες αρμοδιότητας τους, προκειμένου να κατανεμηθεί η διατιθέμενη από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΓΓΛΛΠΝΕ πίστωση, ύψους 4,3 εκ €.

Αξιολογώντας το σύνολο των προτάσεων και έχοντας ως κύριο γνώμονα την χρηματοδότηση επισκευών τοπικού χαρακτήρα και εργασιών συντήρησης των λιμενικών εγκαταστάσεων, συνδεόμενες άρρηκτα με την ομαλή και ασφαλή λειτουργία των λιμένων, με έμφαση στα μικρά λιμάνια της νησιωτικής κυρίως Ελλάδας, αποφασίστηκε κατόπιν σχετικής εισήγησης της Διεύθυνσης Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών, η κατανομή της ως άνω χρηματοδότησης. Συγκεκριμένα 4.307.914,83 € κατανεμήθηκαν σε συνολικά είκοσι-επτά (27) Φορείς Διοίκησης και Διαχείρισης Λιμένων, για την άμεση αντιμετώπιση επειγουσών αναγκών 49 λιμένων και λιμενικών εγκαταστάσεων.

Σημειώνεται ότι για το 2014, η απορροφητικότητα των έργων έφτασε το 91%, ενώ το 2013 το 100%.

Σχετικές μας υπηρεσίες   
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση.

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com