ΜΕΤΡΟ 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013

Σ’ ένα εξάμηνο ο νόμος για τα «κόκκινα» δάνεια
March 30, 2015
ΜΕΤΡΟ 2.3 «Μεταποίηση και Εμπορία» Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013
March 30, 2015

ΜΕΤΡΟ 2.1 «Υδατοκαλλιέργεια» του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013

30/03/2015

Στο πεδίο εφαρμογής και στο καθεστώς ενισχύσεων της παρούσας απόφασης υπάγονται Πράξεις (επενδυτικά σχέδια), που αφορούν στις παρακάτω Δράσεις, για παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια :

Δράση 1: Αύξηση της παραγωγικής ικανότητας λόγω κατασκευής νέων μονάδων.

Δράση 2: Μεταβολή της παραγωγής λόγω επέκτασης ή εκσυγχρονισμού υφιστάμενων μονάδων.

Δράση 3: Αύξηση της ποσότητας γόνου που παράχθηκε σε Ιχθυογεννητικούς Σταθμούς.

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ : Μέχρι 29/05/2015

 

Οι ενισχυόμενες πράξεις των Δράσεων 1, 2 και 3 έχουν τους εξής στόχους: i. Διαφοροποίηση προς νέα Είδη και παραγωγή Ειδών με καλές προοπτικές εμπορίας. ii. Εφαρμογή μεθόδων υδατοκαλλιέργειας, οι οποίες μειώνουν τις αρνητικές επιπτώσεις ή βελτιώνουν τις ωφέλειες στο περιβάλλον σε σύγκριση με τις συνήθεις πρακτικές στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας. iii. Στήριξη παραδοσιακών δραστηριοτήτων υδατοκαλλιέργειας, οι οποίες είναι σημαντικές για τη διατήρηση και την ανάπτυξη, τόσο του οικονομικού και κοινωνικού ιστού όσο και του περιβάλλοντος.

 

 Όσον αφορά στη Δράση 1, οι Πράξεις αφορούν στην ίδρυση νέων μονάδων και στην επέκταση υφιστάμενων μονάδων παραγωγής ειδών εμπορικής αξίας εδώδιμων και μη.

Όσον αφορά στη Δράση 2, οι Πράξεις αφορούν: (i) Στον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων, με αύξηση της δυναμικότητας στην ίδια έκταση. (ii) Στον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων, με αύξηση της δυναμικότητας λόγω επέκτασης δραστηριοτήτων σε νέα έκταση . (iii) Στον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων, με αύξηση της δυναμικότητας λόγω δημιουργίας νέων εγκαταστάσεων στην ίδια έκταση. (iv) Στον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων μονάδων υδατοκαλλιέργειας ιδίως με την εφαρμογή σύγχρονης τεχνολογίας και εξοπλισμών, την αναπροσαρμογή των διαχειριστικών μεθόδων και πρωτοκόλλων παραγωγής, την αναβάθμιση της εταιρικής οργάνωσης με ανασχεδιασμό της οργανωτικής και διοικητικής τους δομής με στόχο: o τη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας των παραγόμενων προϊόντων, o τη διατήρηση του κόστους παραγωγής σε ανταγωνιστικά επίπεδα, o Τη μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον σε σύγκριση με τις συνήθεις πρακτικές, o τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας και ασφάλειας των εργαζομένων στον τομέα, o Τη βελτίωση της υγιεινής, της υγείας των ανθρώπων ή των ζώων. (v) Στη μετεγκατάσταση υφιστάμενων μονάδων πάχυνσης σε πλωτές εγκαταστάσεις σε νέες θέσεις (έξω από κλειστούς κόλπους, σε «ανοιχτή θάλασσα» υπό την έννοια που κάθε φορά ισχύει από τις ειδικές διατάξεις, κλπ), προκειμένου να επιτευχθεί η βελτίωση των όρων παραγωγής, η προστασία του υδάτινου περιβάλλοντος και να αποφευχθούν ενδεχόμενες συγκρούσεις με άλλες παρακείμενες δραστηριότητες. (vi) Στον εκσυγχρονισμό υφιστάμενων δομών των ιχθυοτροφικών εκμεταλλεύσεων εσωτερικών υδάτων (λιμνοθάλασσες), όπου χρησιμοποιούνται παραδοσιακές μέθοδοι υδατοκαλλιέργειας. (vii) Στη στήριξη για την αγορά εξοπλισμού για την προστασία των εγκαταστάσεων υδατοκαλλιέργειας από αγρίους θηρευτές. (viii) Στη στήριξη της απευθείας πώλησης από τις μονάδες υδατοκαλλιέργειας όταν η δραστηριότητα αυτή αποτελεί τμήμα της επιχείρησης. (ix) Στην εφαρμογή καινοτόμων τεχνολογιών. (x) Στη χρησιμοποίηση εναλλακτικών πηγών ενέργειας. (xi) Στη χρησιμοποίηση σύγχρονων μεθόδων και εξοπλισμών για τη συλλογή και επεξεργασία δεδομένων που συμβάλλουν στην παρακολούθηση και στον έλεγχο της παραγωγής και των περιβαλλοντικών παραμέτρων. (xii) Στην εγκατάσταση συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, ασφάλειας τροφίμων, περιβαλλοντικής διαχείρισης, υγείας και ασφάλειας εργαζομένων, κοινωνικής μέριμνας κλπ (ISO, HΑCCP, EMAS, OHSAS, CSR, κλπ). γ.

Όσον αφορά στη Δράση 3 οι Πράξεις αφορούν: (i) Στην ίδρυση νέων σταθμών παραγωγής γόνου Ειδών εμπορικής αξίας εδώδιμων και μη. (ii) Στον εκσυγχρονισμό με ή χωρίς αύξηση της δυναμικότητας υφιστάμενων σταθμών στην ίδια έκταση. (iii) Στην επέκταση υφιστάμενων σταθμών σε νέα έκταση με ή χωρίς αύξηση της δυναμικότητας. (iv) Στην επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενων σταθμών στην ίδια έκταση.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ: Φυσικά ή νομικά πρόσωπα ή ενώσεις αυτών, συλλογικοί φορείς ή φορείς Αυτοδιοίκησης και λοιπές Οργανώσεις, καθώς επίσης και Ανώτατα Εκπαιδευτικά ή Ερευνητικά Ιδρύματα

 

ΠΕΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ: Όλη η Ελλάδα(Περιφέρεις στόχου σύγκλισης και εκτός στόχου σύγκλισης)

 

ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ:  30-80%(Ανάλογα με την δράση που ενδιαφέρει τον καθένα)

 

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ : Μέχρι 29/05/2015

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να καλέσετε στο τηλέφωνο  2106926590

Έλα να φτιάξουμε μαζί με τα ειδικευμένα επιστημονικά στελέχη μας, την πρόταση υποβολής φακέλου σου, μετά από δωρεάν έλεγχο δυνατοτήτων σου, για ένταξη στο  πρόγραμμα επιδοτήσεως.

Δυνατότητα οργάνωσης, εκτέλεσης και εποπτείας νέων ιδεών.

 

Σχετικές μας υπηρεσίες :

                                                        Ζήτα Προσφορά Λογιστικής Υποστήριξης

Υπηρεσίες ILF consulting για ΕΣΠΑ και άλλων χρηματοδοτούμενων αναπτυξιακών προγραμμάτων. 

 Ενεργά Προγράμματα  ΕΣΠΑ, Leader, Αναπτυξιακού Νόμου, Αγροτικής Ανάπτυξης  και άλλων επιδοτούμενων προγραμμάτων

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting

 

 Αν θέλετε να δείτε τον τιμοκατάλογο της εταιρείας μας  με τις προσφορές και τα οικονομικά πακέτα κάνε κλικ  εδώ

 

Πού θα απευθυνθώ  click εδώ

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση.

 

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com