

23/05/2024
Ακολουθήστε μας στα Social Media
Αποτελέσματα και επιτυχίες υποβολών περιόδου 2023 – 2024, ILF consulting
Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση
Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 € Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590
Στόχος της Δράσης είναι η αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων, με ενσωμάτωσή τους σε εθνικές και διεθνείς αλυσίδες αξίας, προκείμενου να συνεισφέρουν στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, την ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της χώρας και τη βελτίωση των εθνικών δεικτών καινοτομίας.
Αντικείμενο της Δράσης είναι η αξιοποίηση των ερευνητικών αποτελεσμάτων που παράγονται από τους Δημόσιους Ερευνητικούς Φορείς της χώρας (Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα) στους τομείς προτεραιότητας της εθνικής στρατηγικής RIS3.
Προϋπολογισμός: 25.000.000€
Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από το Ελληνικό Δημόσιο.
Επιλέξιμοι Φορείς
Βασικές Προϋποθέσεις Συμμετοχής
Προϋπόθεση για τη συμμετοχή των Φορέων στην παρούσα πρόσκληση, ανεξάρτητα από το αν συμμετείχαν στις προηγούμενες προσκλήσεις της περιόδου 2014-2020 ή όχι, είναι:
α) Η ύπαρξη Μονάδας/Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας η οποία, ανεξάρτητα από την εμπειρία της, θα πρέπει να λειτουργεί με βάση εγκεκριμένες από το Φορέα Πολιτικές και Διαδικασίες λειτουργίας.
β) Η υιοθέτηση από τον Φορέα των απαραίτητων Πολιτικών που θα ορίζουν τον τρόπο με τον οποίο ο Φορέας διαχειρίζεται τα θέματα αξιοποίησης της έρευνας/μεταφοράς τεχνολογίας. Οι Πολιτικές αυτές θα πρέπει να περιγράφονται σε Εσωτερικό Κανονισμό Λειτουργίας του Φορέα είτε δημοσιευμένο σε ΦΕΚ είτε εγκεκριμένο από το αρμόδιο όργανο του Φορέα.
γ) Η συμμετοχή του Φορέα σε «Δίκτυο» το οποίο θα αποτελείται τουλάχιστον από τρία μέλη. Κάθε δίκτυο θα συντονίζεται από έναν Φορέα ο οποίος συμμετείχε είτε ως «συντονιστής» είτε ως «ώριμος φορέας» στη Δράση «Χρηματοδότηση Λειτουργίας Δομών και Δράσεων Μεταφοράς Τεχνολογίας – Άξονας Β», που υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της προγραμματικής περιόδου 2014-2020, καθώς οι φορείς αυτοί διαθέτουν μεγαλύτερη εμπειρία στην υλοποίηση δράσεων Μεταφοράς Τεχνολογίας την οποία μπορούν να μοιραστούν με τα υπόλοιπα μέλη του Δικτύου.
δ) Η υποβολή από το Φορέα Σχεδίου Λειτουργίας της Μονάδας/Γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας, για το διάστημα χρηματοδότησης από την συγκεκριμένη Πρόσκληση, όπου θα προβλέπονται η στελέχωση και οι πόροι που θα χρειαστεί η Μονάδα για το διάστημα υλοποίησης, οι δράσεις Μεταφοράς Τεχνολογίας που θα υλοποιήσει η Μονάδα/Γραφείο και θα αποτυπώνονται οι δείκτες που αφορούν στη λειτουργία της Μονάδας/Γραφείου, όπως θα ορίζονται στην Πρόσκληση.
Ποσό χρηματοδότησης
Το ποσό χρηματοδότησης που θα λάβει ο κάθε φορέας θα καθοριστεί με βάση τα ακόλουθα:
Η Πρόσκληση της Δράσης θα καθορίζει αναλυτικά τους όρους και τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης.
Επιλεξιμότητα Δαπανών
Η χρηματοδότηση θα καλύψει τρεις βασικές κατηγορίες δραστηριοτήτων, που έχει μια Μονάδα/Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας και συγκεκριμένα:
Α. Δράσεις Μεταφοράς Τεχνολογίας (αμοιβές προς τρίτους, δαπάνες κατοχύρωσης διανοητικής ιδιοκτησίας, δαπάνες ανάπτυξης proof-of-concept κλπ.).
Β. Στελέχωση & Οργάνωση των Μονάδων/Γραφείων και των πιθανών Συνεργατικών Δικτύων Μεταφοράς Τεχνολογίας (αμοιβές προσωπικού, συμβουλευτικές/νομικές υπηρεσίες, λογισμικό/συνδρομές, εξοπλισμός γραφείου, δαπάνες δικτύωσης, δαπάνες προβολής κλπ.).
Γ. Δράσεις ενημέρωσης, εκπαίδευσης και επιμόρφωσης (αμοιβές προς τρίτους, έξοδα φιλοξενίας, δαπάνες εκπαίδευσης κλπ.).
Δίνεται η δυνατότητα στους δυνητικούς δικαιούχους του προγράμματος να δημοσιεύουν Προσκλήσεις Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος με όλους τους κανόνες δημοσιότητας του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα» «2021-2027» από την ημερομηνία Προδημοσίευσης της Πρόσκλησης.
Ως ημερομηνία έναρξης της Πράξης και επιλεξιμότητας των δαπανών ορίζεται η ημερομηνία Προδημοσίευσης της Πρόσκλησης, δηλαδή η 9 η Απριλίου 2024.
Αρχικά ο κάθε φορέας θα λάβει έως 85% του εγκεκριμένου προϋπολογισμού, ενώ το υπόλοιπο θα αποδοθεί ύστερα από ενδιάμεση αξιολόγηση από τη Διαχειριστική Αρχή, με βάση τους δείκτες που θα οριστούν στην Πρόσκληση και σύμφωνα με τους στόχους που έχουν τεθεί στο ως άνω επιχειρηματικό σχέδιο.
Η αξιολόγηση θα είναι συγκριτική.
Η έναρξη και η λήξη υποβολής προτάσεων θα ορίζονται με Υπουργική Απόφαση.
Prodhmosieush_stirixh_domwn_metaforas_texnologias_9_4
Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης
H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν το δυναμικό της .
Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδώ
Εδώ, Δίνουμε Λύση
Ενημερωθείτε άμεσα, έγκαιρα και έγκυρα για τα επιδοτούμενα προγράμματα και όλα τα χρηματοδοτούμενα εργαλεία
* Κάνοντας εγγραφή συμφωνείτε να γραφτείτε, με σκοπό την ενημέρωση σας, για επιδοτούμενα προγράμματα, χρηματοδοτικά εργαλεία.
* Έχετε το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να ζητήσετε τη διαγραφή σας.