Αίτημα επαγγελματιών για παράταση στα προγράμματα ΕΣΠΑ για την ίδρυση ΜμΕ

2 μέρες πριν την λήξη υποβολών ΕΣΠΑ έως 60% Επιδότηση για ίδρυση επιχείρησης για Ιδιώτες- φυσικά πρόσωπα με ή χωρίς κάρτα ανεργίας & Επιχειρηματίες
March 20, 2024
Ενημερωτικό Υλικό, 13/03/2024 – 20/03/2024 Νέα και Ειδήσεις & Όλα τα ενεργά προγράμματα επιδοτήσεων
March 20, 2024

Αίτημα επαγγελματιών για παράταση στα προγράμματα ΕΣΠΑ για την ίδρυση ΜμΕ

20/3/2024

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Media – TV – Radio

Αποτελέσματα και επιτυχίες υποβολών περιόδου 2023 – 2024, ILF consulting

No 1 Επιλογή ILF consulting

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms
Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 € 
Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

Αποτελέσματα και επιτυχίες υποβολών περιόδου 2023 – 2024, ILF consulting
MaTs Coaching: Υπηρεσία προσωπικής σας ενημέρωσης και δυνατότητας επιδότησης
Θέλετε δωρεάν προέλεγχο και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης; Click εδώ.
Δωρεάν Καταχώρηση βιογραφικού με καταγραφή του βιογραφικού σας με ΒΙΝΤΕΟ, για προώθηση στην Αγορά Εργασίας

 

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε άμεσα & πρώτοι για τα νέα προγράμματα επιδοτήσεων και την έναρξη υποβολών τους.

 

Έντονη ανησυχία υπάρχει στις τάξεις εκατοντάδων μικρομεσαίων επενδυτών, καθώς βλέπουν πως δεν θα προλάβουν την προθεσμία υποβολής φακέλου ένταξης στις δύο δράσεις του νέου ΕΣΠΑ 2021 – 2027 που «τρέχουν» αυτή τη στιγμή και αφορούν «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Τουριστικών Επιχειρήσεων» και «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».

Η προθεσμία υποβολής αίτησης συμμετοχής στα δυο παραπάνω προγράμματα είχε ημερομηνία λήξης τις 29 Φεβρουαρίου 2024 με τα συναρμόδια υπουργεία να δίνουν παράταση 22 ημερών, με νέα καταληκτική ημερομηνία την 22α Μαρτίου 2024.

Οι υποψήφιοι επενδυτές μέσω φορέων που τους εκπροσωπούν καταθέτουν αίτημα για νέα παράταση, καθώς τα χρηματοδοτικά προγράμματα ΕΣΠΑ αποτελούν σημαντική οικονομική διέξοδο στήριξης και ανάπτυξης για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα.

Οι σημαντικές δυσκολίες σε υπηρεσίες, κυρίως σε αυτή της Πολεοδομίας, που αδυνατούν να εκδώσουν άδειες ή προεγκρίσεις δόμησης, βεβαιώσεις για τις χρήσεις γης ενώ ταυτόχρονα και το τραπεζικό σύστημα που καθυστερεί την έγκριση ή προέγκριση δανείων, αποτελούν δύο μόνο από τα επιχειρήματα που στηρίζουν το αίτημα για παράταση.

Παράλληλα, έχει παρατηρηθεί πως το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων, μέσω του οποίου πραγματοποιείται η υποβολή των αιτήσεων, αντιμετωπίζει μηχανογραφικά προβλήματα τα οποία δεν επιτρέπουν την ολοκλήρωσή τους, ενώ η ανταπόκριση στα ερωτήματα των επενδυτών είναι ιδιαίτερα αργοπορημένη.

Η σημαντικότητα των συγκεκριμένων χρηματοδοτικών προγραμμάτων ΕΣΠΑ έγκειται στο γεγονός ότι αφορούν ίδρυση και λειτουργία νέων επιχειρήσεων και δεν υπήρξε ανάλογη προκήρυξη εδώ και αρκετά χρόνια. Τέτοια επενδυτικά εργαλεία είναι σπάνια καθώς η πλειοψηφία τους αφορά υφιστάμενες επιχειρήσεις.

Η κυβέρνηση και τα δυο αρμόδια υπουργεία, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης έχουν δεχτεί πλήθος αιτημάτων για την παράταση αυτή, ώστε να μην βρεθούν χωρίς στήριξη εκατοντάδες υποψήφιοι μικρομεσαίοι επαγγελματίες που ενδιαφέρονται να επενδύσουν.

Τι λένε οι επιχειρηματίες για τα προγράμματα ΕΣΠΑ

Το The Opinion μίλησε με τρεις επιχειρηματίες που έχουν ενταχθεί στο παρελθόν σε κάποιο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και συνεχίζουν να επιχειρούν την ένταξη τους και σε κάποιο μελλοντικό, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικά τα συγκεκριμένα χρηματοδοτικά εργαλεία. Οι επιχειρηματίες ήταν από τους κλάδους εμπορίας έτοιμων ειδών ρουχισμού, γραφιστικών υπηρεσιών, ενώ ο ένας εκ των τριών εμπορεύεται είδη σπιτιού, δώρων και έξυπνων συσκευών gadget, μέσω φυσικού και ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop).

Κοινή συνισταμένη σε όσα δήλωσαν ήταν: «τα προγράμματα ΕΣΠΑ και γενικότερα η ένταξη επιχειρήσεων σε προσφερόμενα ανά τακτά χρονικά διαστήματα χρηματοδοτικά εργαλεία είναι μονόδρομος για κάποιες επιχειρήσεις που δεν θα είχαν διαφορετικά την οικονομική δυνατότητα ώστε να κάνουν βήματα ανάπτυξης και να σταθούν ανταγωνιστικά στον κλάδο δραστηριοποίησής τους. Παράδειγμα το πρόγραμμα ψηφιακού Μετασχηματισμού Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων το οποίο μέσα από το Ελλάδα 2.0 έδωσε τη δυνατότητα να εκσυγχρονιστούν με κοινοτικά κονδύλια μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις που διαφορετικά δεν θα είχαν αυτή την οικονομική δυνατότητα, τους έδωσε την δυνατότητα να συμβαδίσουν με την εποχή, αναβαθμίζοντας τις υπηρεσίες που προσφέρουν, αλλά και τον τρόπο άσκησης της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας, πετυχαίνοντας παράλληλα να κλείσουν την “ψαλίδα” σε σχέση με κάποιες μεγαλύτερες επιχειρήσεις που διέθεσαν ιδία κεφάλαια για την ψηφιακή τους αναβάθμιση.

Το κράτος πρέπει να πιέσει προς την κατεύθυνση ένταξης όσο δυνατόν περισσότερων μικρών επιχειρήσεων, που πραγματικά το έχουν ανάγκη, στο νέο ΕΣΠΑ, θα πρέπει να δώσει κίνητρα και να επιβλέπει ώστε να μην υπάρχουν αδικίες και ανισότητες. Τα δυο προγράμματα αυτά που αφορούν ίδρυση και λειτουργία Νέων Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων, θα δώσουν θέσεις εργασίας, αλλά και την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν το επενδυτικό τους όνειρο εκατοντάδες επενδυτές. Δεν πρέπει να έχουν ευκαιρία ενασχόλησης με το επιχειρείν μόνο όσοι έχουν οι ίδιοι κεφάλαια να διαθέσουν, ή προέρχονται από οικογένειες που μπορούν να τους ανοίξουν μια επιχείρηση. Ειδικά για την μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που αποτελεί την “ραχοκοκαλιά” της ελληνικής οικονομίας και τον κλάδο του τουρισμού ο οποίος αποτελεί σημαντικό κομμάτι της οικονομίας μας, η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή».

 

 

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

No 1 Επιλογή ILF consulitng

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com