Μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα ΕΟΤ

EΙΔΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΗΣ 2ης ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ΤΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ν. 4887/22 ΜΕ ΣΧΕΤ. ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
May 29, 2023
Κυριακή 28/05/2023 σχετικό απόσπασμα: Ακούστε τον Γιάννη Αργυρό LIVE στην Πρωινή πτήση ραδιοφωνική εκπομπή με τον Τηλέμαχο Σαντοριναίο.
May 29, 2023

Μη κύρια ξενοδοχειακά καταλύματα ΕΟΤ

29/5/2023

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Media – TV – Radio

Αποτελέσματα και επιτυχίες υποβολών περιόδου 2022 – 2023, ILF consulting

No 1 Επιλογή ILF consulting

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms
Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 € 
Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

Αποτελέσματα και επιτυχίες υποβολών περιόδου 2022 – 2023, ILF consulting
MaTs Coaching: Υπηρεσία προσωπικής σας ενημέρωσης και δυνατότητας επιδότησης
Θέλετε δωρεάν προέλεγχο και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης; Click εδώ.
Δωρεάν Καταχώρηση βιογραφικού με καταγραφή του βιογραφικού σας με ΒΙΝΤΕΟ, για προώθηση στην Αγορά Εργασίας

 

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε άμεσα & πρώτοι για τα νέα προγράμματα επιδοτήσεων και την έναρξη υποβολών τους.
 
 

 Ως μη κύρια ξενοδοχιακά καταλύματα ορίζονται εκείνες οι ιδιοκτησίες που χρησιμοποιούνται μεν για βραχυχρόνια μίσθωση σε τουρίστες, αλλά ο προορισμός και η χρήση τους δεν είναι αμιγής ξενοδοχιακή. Η νομική τους δε υπόσταση δεν είναι απαραίτητα αυτή της εταιρικής ή ατομικής επιχείρησης. Όλοι οι τύποι μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων μπορούν να λειτουργήσουν κανονικά ως δευτερεύουσα δραστηριότητα από ιδιώτη, που μπορεί να έχει οποιαδήποτε άλλη κύρια επαγγελματική ιδιότητα (πχ Συνταξιούχο, ή μισθωτό Δημοσίου). 

Η διάκριση που υπάρχει μεταξύ των επαγγελματικών μονάδων και αυτών που λειτουργούν από ιδιώτες εξαρτάται από τις ημέρες εκμετάλλευσης εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους καθώς και από το είδος των υπηρεσιών που προσφέρονται.

Τα καταλύματα που μπορούν να εκμεταλλεύονται ιδιώτες ονομάζονται και αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα. Σε αυτά η μισθωτική περίοδος δεν μπορεί να ξεπερνά τις 90 ημέρες/έτος ή τις 60 ημέρες/έτος αν βρίσκονται σε νησιά με λιγότερους των 10000 κατοίκων. Επίσης δεν επιτρέπεται να προσφέρουν άλλες υπηρεσίες (πέραν της διανυκτέρευσης και της αλλαγής σεντονιών). Κατ’ εξαίρεση η μισθωτική περίοδος μπορεί να επεκταθεί ανάλογα, αν το αποκτηθέν ακαθάριστο εισόδημα για το έτος δεν έχει φτάσει το ποσόν των 12000€, και μέχρι να συμπληρωθεί το ποσό αυτό. Εξυπακούεται ότι αν ο φορέας έχει επαγγελματική ιδιότητα (ατομική ή εταιρική επιχείρηση με την κατάλληλη δραστηριότητα), οι περιορισμοί αυτοί δεν υπάρχουν.

Οι τύποι των μη κύριων τουριστικών καταλυμάτων είναι:

  1. Τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις (βίλλες). Ως τουριστικές επιπλωμένες επαύλεις ορίζονται μονοκατοικίες επιφανείας τουλάχιστον 80μ2, έχουν ανεξάρτητη εξωτερική προσπέλαση και παρουσιάζουν αυτοτέλεια οικοπέδου/γηπέδου και κτίσματος.
  2. Τουριστικές επιπλωμένες κατοικίες ορίζονται μεμονωμένες ή σε συγκρότημα κατοικίες, επιφάνειας τουλάχιστον 40μ2 έκαστη με αυτοτέλεια λειτουργίας και ανεξάρτητη εξωτερική προσπέλαση.
  3. Ενοικιαζόμενα-επιπλωμένα δωμάτια-διαμερίσματα (ΕΕΔΔΕ) ορίζονται ως εγκαταστάσεις διαμονής που διαθέτουν χώρους διανυκτέρευσης σε δωμάτια ή και διαμερίσματα ενός ή περισσοτέρων χώρων με λουτρό, και αναπτύσσονται σε συγκροτήματα μέχρι 20 δωματίων ή/και διαμερισμάτων. Κατατάσσονται προαιρετικά δε 3 κατηγορίες (κλειδιά) βάσει υποχρεωτικών τεχνικών και λειτουργικών προδιαγραφών τις οποίες πρέπει να πληροί η επιχείρηση.
  4. Οποιασδήποτε μορφής οίκημα που μπορεί να διατεθεί για βραχυχρόνια μίσθωση. Αφορά αποκλειστικά και μόνο ιδιωτικά καταλύματα. Δεν απαιτείται Ειδικό σήμα λειτουργίας αλλά εγγραφή στο “Μητρώο Βραχυχρόνιας Μίσθωσης Ακινήτων”, ηλεκτρονική πλατφόρμα που τηρείται στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών. 
 
 
Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com