Ανανέωση ενδιαφέροντος για τα φωτοβολταϊκά όσο η απόσβεση συντομεύει

Υποβολή έως 13/06/2022 – LEADER Αλιείας Περιφέρειας Πελοποννήσου – Δήμος Ευρώτα
April 27, 2022
Οδηγίες πληρωμής για τις αιτήσεις Σχεδίων Βελτίωσης από ΟΠΕΚΕΠΕ
April 27, 2022

Ανανέωση ενδιαφέροντος για τα φωτοβολταϊκά όσο η απόσβεση συντομεύει

27/04/2022

  Ακολουθήστε μας στα Social Media

No 1 Επιλογή ILF consulitng

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms
Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 € 
Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590
Αποτελέσματα και επιτυχίες υποβολών περιόδου 2021 – 2022, ILF consulting
Θέλετε δωρεάν προέλεγχο και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης; Click εδώ.
Δωρεάν Καταχώρηση βιογραφικού με καταγραφή του βιογραφικού σας με ΒΙΝΤΕΟ, για προώθηση στην Αγορά Εργασίας

 

 

Κάτω από το µισό έχει περιοριστεί ο χρόνος απόσβεσης εγκατάστασης φωτοβολταϊκού για τις κτηνοτροφικές µονάδες, µε αρκετούς οργανωµένους κτηνοτρόφους να σκέφτονται σοβαρά πλέον τη λύση του net metering.

 

Με τη σηµερινή τιµή στο ρεύµα να διαµορφώνεται κοντά στα 20 λεπτά η κιλοβατώρα, από τα 7 µε 9 λεπτά που στοίχιζε ένα χρόνο πριν, ουσιαστικά η εγκατάσταση ενός πάνελ, έρχεται να σβήσει την επιβάρυνση από τη ρήτρα αναπροσαρµογής.  

Μια µέση επένδυση της τάξης των 70.000 ευρώ απαιτείται για την εγκατάσταση ενός συστήµατος που εξασφαλίζει περίπου 100.000 kW το χρόνο, µε 70αρι σύστηµα φωτοβολταϊκών. Μέσα στο ποσό αυτό περιλαµβάνονται και τα 18.000 περίπου ευρώ τα οποία απαιτεί η ∆Ε∆∆ΗΕ για την αλλαγή των καλωδίων και την είσοδο στο σύστηµα. Κάτι τέτοιο, µε τις παλιές τιµές, συν τους τόκους, θα απαιτούσε σχεδόν 8 χρόνια για να γίνει απόσβεση. Αν κάποιος προχωρούσε σήµερα στην επένδυση αυτή, εφόσον οι τιµές της ενέργειας παραµείνουν στα υψηλά του εύρους για αρκετό καιρό ακόµα, θα µπορούσε να κάνει απόσβεση µέσα σε διάστηµα 3,5 ετών.  

Ενδεικτική είναι η περίπτωση αγελαδοτρόφου από τις Σέρρες, ο οποίος για µια µονάδα άνω των 300 παραγωγικών αγελάδων, κάνει µια κατανάλωση ενέργειας των 300.000kW το χρόνο. Έχοντας προχωρήσει στην επένδυση του net metering, αναµένει µια ετήσια παραγωγή ρεύµατος µεταξύ των 100.000 και 150.000 kw το χρόνο. Εν προκειµένω, είχε αιτηθεί άδεια για εγκατάσταση 100kW, ωστόσο απερρίφθει γιατί δεν υπήρχε χώρος στο δίκτυο, οπότε περιορίστηκε στα 70kW. «Με τις σηµερινές τιµές, αξίζει» θα πει στην Agrenda, κρατώντας τον τελευταίο λογαριασµό της ∆ΕΗ ο οποίος διαµορφώθηκε στα 20 λεπτά ανά kW.

Σηµειώνεται ότι πριν τις εκπτώσεις που πέρασε απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, το κόστος ανά κιλοβατόρα είχε φτάσει τον ∆εκέµβριο κοντά στα 30 λεπτά, σε ένα επίπεδο που ακύρωνε κάθε έννοια οικονοµικότητας στα δεδοµένα των µονάδων. Πλέον αναµένεται να φανεί και η επίδραση των ενισχυµένων εκπτώσεων που θα εφαρµοστούν για την περίοδο του Απριλίου, οι οποίες αναµένεται να ρίξουν λίγο ακόµα την τιµή της κιλοβατόρας, που σύµφωνα µε πρόσφατο ρεπορτάζ της Agrenda θα µπορούσε να προσεγγίσει τα 18 λεπτά.  

Ακόµα και έτσι πάντως, η επένδυση στο net-metering φαίνεται ότι αποδίδει, ειδικά σε περίπτωση που γίνει µέσω κάποιου προγράµµατος, όπως είναι ο Αναπτυξιακός Νόµος ή τα Σχέδια Βελτίωσης που αναµένεται να προκηρυχθούν τους επόµενους µήνες. Σηµειώνεται ότι η έστω µερική απεξάρτηση των κτηνοτροφικών και αγροτικών µονάδων από την αγορά ρεύµατος, µέσω των φωτοβολταϊκών έχει τοποθετηθεί υψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, κάτι που µένει να αποτυπωθεί είτε σε υψηλή µοριοδότηση τέτοιων έργων στις επερχόµενες προκηρύξεις, είτε στην διευκόλυνση των αιτηµάτων των παραγωγών για µια θέση στο δίκτυο, αφού σήµερα απαιτείται περίπου ένα δίµηνο έως ότου εξεταστεί το αίτηµα, χωρίς η πρόσβαση σε αυτό να θεωρείται δεδοµένη. Σε κάθε περίπτωση, η επιδότηση των αγροτικών φωτοβολταϊκών διαµορφώνεται από 30 έως 50% σύµφωνα µε τον σχεδιασµό του επερχόµενου Αναπτυξιακού Νόµου, κάτι που συνεπάγεται ακόµα πιο σύντοµη διάρκεια απόσβεσης µιας τέτοιας επένδυσης. 

 

Κάθε σκεπή και πάνελ

Τα πάνελ θα µπορούσαν να εξασφαλίσουν και δωρεάν ρεύµα. Στο παράδειγµα µας, υπάρχουν 17.000 τµ σκεπή, στα οποία θα µπορούσαν να εγκατασταθούν πάνελ µε ετήσια παραγωγή ρεύµατος άνω των 500.000 kW. «∆εν είναι δουλειά µας η παραγωγή ρεύµατος. Όµως οι µονάδες µας βρίσκονται πιο κοντά στο δίκτυο απ’ ό,τι οι γεννήτριες στα βουνά» λέει. ∆εν χρειάζεται παραγωγική γη για τα πάνελ. Θα µπορούσαµε να µηδενίσουµε το δικό µας κόστος ενέργειας.

 

 

 

 

 

πηγή: agronews.gr

 

 

 

 

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

No 1 Επιλογή ILF consulitng

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com