Φόρος εισοδήματος: Νωρίτερα φέτος οι δηλώσεις αλλά και με περισσότερες δόσεις

diafimisteite-edw-ilf-consulting
Διαφημιστείτε και αυξήστε τις πωλήσεις σας, μαζί μας. Αποτελέσματα Αναγνωρισιμότητας.
January 10, 2022
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων 11/01/2022
January 11, 2022

Φόρος εισοδήματος: Νωρίτερα φέτος οι δηλώσεις αλλά και με περισσότερες δόσεις

10/01/2022        

  Ακολουθήστε μας στα Social Media

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms 

Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 €  

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590
Αποτελέσματα και επιτυχίες υποβολών περιόδου 2021 – 2022, ILF consulting
Θέλετε δωρεάν προέλεγχο και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης; Click εδώ.
 

 

Πιθανότατα ως τα τέλη Μαρτίου εκτιμάται ότι θα ανοίξει η διαδικασία υποβολής των φορολογικών δηλώσεων, ώστε να ξεκινήσει πιο νωρίς και η πληρωμή του φόρου εισοδήματος, που με βάση το πλάνο του υπουργείου Οικονομικών θα γίνει με μεγαλύτερο αριθμό δόσεων.

 

Μέσα στο επόμενο διάστημα θα γίνουν συζητήσεις με την ΑΑΔΕ ώστε να επισπευστεί σε σχέση με πέρυσι η διαδικασία των φορολογικών δηλώσεων σύμφωνα με όσα ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας στο «ΜEGA Σαββατοκύριακο».

Βούληση όλων είναι οι φορολογικές δηλώσεις να ξεκινήσουν νωρίτερα, ώστε οι πολίτες να μπορούν να έχουν στη διάθεσή τους περισσότερες δόσεις και να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι, όπως οι λογιστές, να καταθέσουν τις δηλώσεις χωρίς να «τρέχουν» μέχρι την τελευταία στιγμή, ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Να σημειωθεί μάλιστα ότι με σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται να πάμε από τις τρεις διμηνιαίες δόσεις που ισχύει σήμερα , στις 8 ή 10 μηνιαίες δόσεις, κάτι που όμως σημαίνει ότι οι πληρωμές θα ξεκινήσουν από το Μάρτιο.

Υπενθυμίζεται ότι και ο ΕΝΦΙΑ, όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών αναμένεται φέτος να πληρωθεί σε 10 δόσεις, καθώς μετά την ολοκλήρωση του επανασχεδιασμού του φόρου για την ακίνητη περιουσία.

Οι βεβαιώσεις αποδοχών

Πάντως ήδη γίνονται βήματα που παραπέμπουν σε έναρξη των «ραντεβού» με την εφορία από το Μάρτιο. Έτσι με απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ θα πρέπει τα λογιστήρια των επιχειρήσεων και των φορέων που δημοσίου να αποστείλουν (ηλεκτρονικά) έως τις 28 Φεβρουαρίου 2022 τις βεβαιώσεις αποδοχών, συντάξεων, αμοιβών από επιχειρηματική δραστηριότητα και μερισμάτων για το προηγούμενο έτος προκειμένου να προσυμπληρωθούν οι φορολογικές δηλώσεις με τα στοιχεία των εισοδημάτων και των φόρων που αναλογούν και παρακρατήθηκαν.

Η απόφαση

Αναλυτικά όσον αφορά στις βεβαιώσεις αποδοχών που θα πρέπει να υποβληθούν ηλεκτρονικά έως τις 28 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με τις οδηγίες Πιτσιλή:

– Το επίδομα γέννησης απαλλάσσεται από κάθε φόρο και εισφορά (συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης) και δεν προσμετράται στο συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό οικογενειακό εισόδημα.

– Για τις περιπτώσεις των αναδρομικών που αφορούν αποβιώσαντες και τα οποία δηλώνονται από τους κληρονόμους ως στοιχείο της κληρονομιαίας περιουσίας, εφόσον έχουν εισπραχθεί από τους κληρονόμους και όχι από τον αποβιώσαντα, δεν αποστέλλεται αρχείο.

– Η έκτακτη οικονομική ενίσχυση ευάλωτων συνταξιούχων, που δόθηκε το έτος 2021 είναι αφορολόγητη, δεν υπόκειται στην ειδική εισφορά αλληλεγγύης και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε κοινωνικής ή προνοιακής παροχής.

– Η έκτακτη αποζημίωση που καταβάλλεται σε εποχικά εργαζόμενους του τουριστικού και επισιτιστικού κλάδου απαλλάσσεται από κάθε φόρο και εισφορά (συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης) και δεν προσμετράται στο συνολικό πραγματικό ή τεκμαρτό οικογενειακό εισόδημα.

– Οι αποζημιώσεις ειδικού σκοπού που χορηγήθηκαν σε εργαζόμενους στα πλαίσια αντιμετώπισης των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του COVID-19 και εξαιτίας των συνεπειών που επέφεραν άλλες καταστροφές είναι αφορολόγητες και δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε εισφορά (συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης).

– Το επίδομα κατάρτισης που καταβάλλεται σε καταρτιζόμενους, μέσω ειδικού προγράμματος τηλεκατάρτισης, επιστήμονες πληττόμενους από τον COVID-19, είναι αφορολόγητο καθώς και τις αποζημιώσεις ειδικού σκοπού που χορηγήθηκαν σε μη έχοντες εξαρτημένη εργασία στο πλαίσιο αντιμετώπισης των συνεπειών του κινδύνου διασποράς του COVID-19 οι οποίες, μεταξύ άλλων, είναι αφορολόγητες και δεν υπόκεινται σε οποιαδήποτε εισφορά (συμπεριλαμβανομένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης).

 

 

 

 

πηγή: .news247.gr

 

 
Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com