29/12/2021
Ακολουθήστε μας στα Social Media
Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση
Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms
Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 €
Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590
Θέλετε δωρεάν προέλεγχο και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης;
Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων στήριξης των πολιτών λόγω της επέλασης της πανδημίας με επίκεντρο την αγορά εργασίας και εφόσον αξιολογηθεί ο αντίκτυπος των περιοριστικών υγειονομικών μέτρων, άφησε ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταικούρας σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό Real FM. H υγειονομική και η ενεργειακή κρίση επιβάλλουν στην πολιτεία να σταθεί δίπλα στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, σημείωσε ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας.
«Τα τελευταία δύο χρόνια το οικονομικό επιτελείο έχει αποδειχθεί ότι λειτουργεί με ψυχραιμία. Η οικονομία είναι ακόμη ανοιχτή. Προς το παρόν δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη τα περιοριστικά μέτρα. Πρέπει να δούμε τον αντίκτυπό τους μετά από ένα εύλογο χρονικό διάστημα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υπουργός Οικονομικών. Διευκρίνισε δε πως «αν το πρόβλημα εξαντληθεί σε 2 -3 εβδομάδες είναι πολύ διαφορετικό από το να κρατήσει 2-3 μήνες». Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα τα νέα μέτρα στήριξης θα έρθουν, αφού πρώτα υπάρξουν ενδείξεις για τον αντίκτυπο των νέων περιοριστικών μέτρων.
Ως προς τα μέτρα στήριξης που ζητά η αγορά (μείωση ενοικίων, περαιτέρω μείωση ΦΠΑ κτλ) ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι προτεραιότητα έχει πάντα η προστασία των θέσεων εργασίας όπως οι αναστολές και η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού. «Τα γρήγορα αντανακλαστικά πρέπει να υπάρχουν στην αναστολή εργασίας. Για τα υπόλοιπα πρέπει να αξιολογηθεί η κατάσταση» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Όσον αφορά στην Επιστρεπέα Προκαταβολή άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μειωθεί κι άλλο το ποσό της επιστροφής των ενισχύσεων μέσα στο 2022, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Πρέπει να δούμε πώς θα εξελιχθεί η υγειονομική κρίση, έχουμε μάθει να μην αποκλείουμε τίποτα».
Σύμφωνα με πηγές από το οικονομικό επιτελείο η μετάλλαξη Όμικρον έχει μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας σε σχέση με τις προηγούμενες μεταλλάξεις και ως εκ τούτου απαιτείται ψυχραιμία ως προς το μείγμα μέτρων στήριξης προκειμένου να είναι στοχευμένα και με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα.
Σχετικά με την ενεργειακή κρίση ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι η κυβέρνηση και το 2022 θα συνεχίσει να βοηθά νοικοκυριά και επιχειρήσεις με αυτά τα μέτρα που ξέρουμε έως τώρα και άλλα που θα ανακοινώσουμε το επόμενο διάστημα.
Πάντως η υπέρβαση του στόχου στα φορολογικά έσοδα του 2021, η οποία δείχνει να συνεχίζεται και το Δεκέμβριο επιτρέπει τον σχεδιασμό για την λήψη έκτακτων μέτρων στήριξης στο βαθμό που θα απαιτηθεί. Ωστόσο πηγές του οικονομικού επιτελείου επισημαίνουν ότι στην απόφαση θα πρέπει να προσμετρηθεί και η φοροδοτική ικανότητα του 2022, καθώς έχουν ήδη παραταθεί οι πληρωμές για τα κορονοχρέη αλλά και για την Επιστρεπτέα, κάτι που θα επηρεάσει τη ροή πληρωμών του 2022. Ως εκ τούτου το 2022 εκτιμούν ότι είναι πιο σκόπιμο τα μέτρα στήριξης να επικεντρωθούν σε παρατάσεις οφειλών, παρά σε νέες επιδοματικού τύπου παροχές που θα προκαλέσουν πίεση και από πλευράς δαπανών.
πηγή: .ertnews.gr
Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης
H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν το δυναμικό της .
Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες
Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι
ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή
Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδώ
Εδώ, Δίνουμε Λύση