Δράση ΕΟΤ: Η Ελλάδα στη διεθνή τουριστική έκθεση Κοπεγχάγης

Προκήρυξη διαγωνισμού για το έργο που αφορά το δίκτυο υδροδότησης της Αττικής
November 1, 2021
Κοινοποίηση νέων. 01/11/2021
November 1, 2021

Δράση ΕΟΤ: Η Ελλάδα στη διεθνή τουριστική έκθεση Κοπεγχάγης

1/11/2021    Ακολουθήστε μας στα Social Media   

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms  Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 €   Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

Θέλετε δωρεάν προέλεγχο και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης; Κάντε click εδώ

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης

Ο ΕΟΤ και η Ελλάδα έδωσαν το παρόν, με σημαντική επιτυχία, διεθνή τουριστική έκθεση QUALITY TRAVEL FAIR της Κοπεγχάγης στη Δανία. Πρόκειται για την πρώτη μετά τα μέτρα κατά της πανδημίας έκθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε με αυτοπρόσωπη παρουσία από 22 έως και 24 Οκτωβρίου 2021.
powered by Rubicon Project

Η Quality Travel Fair αποτελεί την μόνη τουριστική διοργάνωση στην Κοπεγχάγη, η οποία διοργανώνεται από το έτος 2004 από το έγκριτο Τουριστικό Περιοδικό VAGABOND Δανίας και πραγματοποιήθηκε στο Εκθεσιακό Κέντρο Bella Center όπου η Υπηρεσία Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας συμμετείχε με περίπτερο 15 τ.μ.

Η Δανία με 5,8 εκ. κατοίκους, αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική αγορά για την Ελλάδα καθώς από το έτος 2016 (αφίξεις 389.243 άτομα) έως το έτος 2019 (492.266 άτομα ή σχεδόν το 8,44 % του συνολικού της πληθυσμού) παρουσίασε αύξηση κατά (+) 26, 46% ενώ το 2020 λόγω πανδημίας οι αφίξεις μειώθηκαν σε 118.477 άτομα, αριθμός ο οποίος αντιπροσωπεύει σχεδόν το 50% των συνολικών αφίξεων (247.837 άτομα) από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Στην Έκθεση συμμετείχαν περισσότεροι από 60 Εκθέτες από όλο τον κόσμο και εκτός της Ελλάδας, συμμετείχαν- μέσω των αντίστοιχων Κρατικών Τουριστικών Οργανισμών- 12 χώρες Algavre, Madeira & Porto της Πορτογαλίας, Καραϊβική, Κύπρος, Φιλιππίνες, Νησιά Φάροου, Τζαμάϊκα, Κροατία, Πολωνία, Τσεχία, Ταϋλάνδη, Τυνησία και Värmland Σουηδίας.
ΕΟΤ

Από αριστερά: κ. Γεώργιος Γαϊτάνης, κ. Νικόλαος Κοτροκόης-Πρέσβης και Παύλος Μούρμας ΕΟΤ Σκανδιναβίας

Το περίπτερο της Έκθεσης επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Ελλάδας στην Δανία κ. Νικόλαος Κοτροκόης και ο Επιτετραμμένος της Πρεσβείας κ. Γεώργιος Γαϊτάνης, με τους οποίους ο κ. Παύλος Μούρμας Προϊστάμενος της Υπηρεσίας Ε.Ο.Τ. Σκανδιναβίας συζήτησε για θέματα προβολής της Ελλάδας στην Δανία όπως και για την διοργάνωση εκδηλώσεων/παρουσιάσεων σε Τ.Οs. και ΜΜΕ την επόμενη τουριστική περίοδο.

Παρά το γεγονός ότι η είσοδος στην Έκθεση επιτρέπονταν μόνο με καταβολή αντιτίμου, οι επισκέπτες ξεπέρασαν τις 10.000 άτομα, τα οποία έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους Ελληνικούς προορισμούς, ενώ σε όλους τους επισκέπτες διανεμήθηκε δωρεάν το Περιοδικό VAGABOND (Τεύχος Οκτωβρίου 2021) όπου η Ελλάδα είχε δωρεάν δισέλιδη διαφημιστική καταχώρηση.

Η πλειοψηφία του κοινού ήταν ηλικίας άνω των 60+ και πολλοί ήταν συνταξιούχοι, οι οποίοι ταξιδεύουν 2 και 3 φορές τον χρόνο (repeaters) που αναζητούσαν νέους προορισμούς, χωρίς πολύ κόσμο για τουρισμό ευεξίας, γαστρονομίας και κρασιού, ποδηλασίας και πεζοπορίας (Wellness, Hiking, Cycling, Wine routes, Gastronomy).

Στο πλαίσιο της Έκθεσης ο κ. Παύλος Μούρμας πραγματοποίησε συναντήσεις με εκπροσώπους των ΜΜΕ καθώς και εταιρείες, που σχετίζονται με την διοργάνωση συνεδρίων, προσφορές διακοπών σε βίλες αλλά και με εξειδικευμένα μέσα όπως π.χ. προβολής του Kayak θαλάσσης.

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com