ΕΚΤ: Πράσινο φως για συνέχιση του ΡΕΡΡ – Που θα εστιάσουν οι αγορές

Καταργήστε τώρα τις αδικίες του ΕΝΦΙΑ!
June 11, 2021
Τουριστικές επιχειρήσεις: Από 16 Ιουνίου οι αιτήσεις στο πρόγραμμα επιδότησης κεφαλαίων κίνησης
June 11, 2021

ΕΚΤ: Πράσινο φως για συνέχιση του ΡΕΡΡ – Που θα εστιάσουν οι αγορές

11/06/2021          Ακολουθήστε μας στα Social Media

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms 

Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 €  

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

Θέλετε δωρεάν προέλεγχο και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης;

 

Κάντε click εδώ

 

Συνεδριάζει την Πέμπτη η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

 

 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Όχι τόσο για την απόφαση αυτή καθ’ αυτή που θα λάβει, καθώς θεωρείται ελλημμένη, όσο για το σκεπτικό που θα ακολουθήσει την απόφαση αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και με βάση τα λεγόμενα μελών της ΕΚΤ, η ευρωπαϊκή τράπεζα θα συνεχίσει να στηρίζει την οικονομική ανάπτυξη, παρατείνοντας το έκτακτο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων (ΡΕΡΡ).

Τα οικονομικά δεδομένα

Τα στοιχεία που συνθέτουν την οικονομική πραγματικότητα στην Ευρώπη, προκαλούν αντιπαραθέσεις ως προς τον τρόπο προσέγγισής τους, ενώ παράλληλα προκαλούν εκπλήξεις:
Οι οικονομίες ανακάμπτουν με ταχύτατο ρυθμό, αλλά άνισα. Η πορεία της ανάκαμψης θεωρείται εύθραστη και άμεση σχετιζόμενη με την πορεία των εμβολιασμών. Η αγορά εργασίας παρουσιάζει στρεβλώσεις: αύξηση ανεργίας, αλλά και αδυναμία των επιχειρήσεων να βρουν εργαζόμενους. Και μέσα σε όλο αυτό το κλίμα ο πληθωρισμός καλπάζει.

Παρά το γεγονός ότι οι ιθύνοντες και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού εμφανίζονται καθησυχαστικοί ως προς τους πληθωριστικούς κινδύνους, διαμηνύοντας ότι οι όποιες πληθωριστικές πιέσεις είναι προσωρινές, δεν είναι λίγοι εκείνοι που κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Με αυτά τα δεδομένα, η ΕΚΤ καλείται να ζυγίσει τους κινδύνους για την ανάπτυξη και τους κινδύνους για τις τιμές.

Βάρος στην ανάπτυξη

Στην παρούσα φάση φαίνεται ότι προκρίνεται η ανάπτυξη. Έτσι, ο πληθωρισμός περνά προς στιγμήν σε δεύτερη μοίρα και η ΕΚΤ θα αποφασίσει διατήρηση της χαλαρής νομισματικής πολιτικής και συνέχιση του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στο πίσω μέρος του μυαλού της Κριστίν Λαγκάρντ και των συνεργατών της δεν ελλοχεύει ο φόβος μήπως καθυστερήσουν να αντιδράσουν αν ο πλΕηθωρισμός ξεφύγει.

Διαβάζοντας πίσω από την απόφαση

Έτσι οι αγορές οι αγορές θα επιχειρήσουν να διαβάσουν πίσω από την απόφαση της ΕΚΤ, ώστε να διαβλέψουν πότε η ΕΚΤ θα αρχίσει να επιβραδύνει το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων.
Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι οι αγορές θα συνεχιστούν απρόσκοπτα καθ’ όλη τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου.

Υπάρχουν και κάποιοι, όπως ο Λουίτζι Σπεράντσα της BNP Paribas, που θεωρούν ότι στη συνεδρίαση της EKT την Πέμπτη θα δρομολογηθεί μια ήπια μεν αλλά σαφής και αισθητή μεταβολή του προγράμματος αγοράς ομολόγων.

Ένα άλλο ερώτημα που απασχολεί είναι το αν η ΕΚΤ εξετάζει το ενδεχόμενο να μην χρησιμοποιεί πλέον τα «έκτακτα εργαλεία» για την εξασφάλιση ρευστότητας στη ζώνη του ευρώ.

Η στρατηγική της ΕΚΤ επισήμως θα επανεξεταστεί το Σεπτέμβριο, αλλά οι αναλυτές θεωρούν ότι η Λαγκάρντ στη συνέντευξη τύπου που θα δώσει μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης θα πιεστεί για να δώσει μια ιδέα πώς βλέπει τη μετάβαση από το «καθεστώς επείγουσας ανάγκης», κάτω από το οποίο λειτουργεί σήμερα η Τράπεζα, στο επόμενο στάδιο ενός πιο ευέλικτου προγράμματος αγοράς περιουσιακών στοιχείων (ΑΡΡ) την επόμενη χρονιά.

Τέλος σε ό,τι αφορά τα επιτόκια, οι αναλυτές θεωρούν ότι, αν συνεχιστούν οι ταχύτατοι ρυθμοί ανάκαμψης, το κόστος δανεισμού θα αρχίσει να παίρνει την ανιούσα στην Ευρωζώνη.

 

 

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com