Παράταση για τις μισθώσεις όσων ενοικιάζουν ακίνητα του Δημοσίου

Συντάξεις: Ποιοι συνταξιούχοι θα δουν αυξήσεις και πότε – Τα ποσά
May 25, 2021
«Βρέχει» λεφτά: Ξεκίνησαν οι πληρωμές σε εργαζόμενους και συνταξιούχους – Αναλυτικά οι ημερομηνίες
May 25, 2021

Παράταση για τις μισθώσεις όσων ενοικιάζουν ακίνητα του Δημοσίου

25/5/2021          Ακολουθήστε μας στα Social Media

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms 

Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 €  

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

Θέλετε δωρεάν προέλεγχο και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης;

 

Κάντε click εδώ

 

Την παράταση έως και 12 χρόνια από τη λήξη τους για μισθώσεις υφιστάμενες αλλά και όσες έχουν συναφθεί μετά την έναρξη ισχύος της τροπολογίας και αφορούν ακίνητα στα οποία στεγάζονται επιχειρήσεις με εκμισθωτή το Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ ή φορέα του ευρύτερου δημόσιου τομέα, πλην της ΕΤΑΔ, συμπεριλαμβανομένων αυτών που έχουν παραταθεί ή ανανεωθεί, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η οποία κατατέθηκε στη Βουλή στο νομοσχέδιο που αφορά τη φαρμακευτική κάνναβη.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η παράταση αυτή θα δίνεται υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές μισθωμάτων ή άλλες οφειλές προς τον οικείο φορέα και έχει υποβληθεί ένα βιώσιμο επιχειρηματικό πλάνο για εκσυγχρονισμό και ανακαίνιση του ακινήτου, το οποίο θα εγκρίνεται από τον αρμόδιο φορέα που αποτελεί εκμισθωτή του ακινήτου.

Εφόσον θα υπάρχει η σχετική έγκριση, τότε θα είναι δυνατή η απευθείας σύναψη σύμβασης παράτασης με τον μισθωτή. Μάλιστα, η τροπολογία αναφέρει ότι το ίδιο θα ισχύει και για τις μισθώσεις των ακινήτων αυτών των φορέων (ΝΠΔΔ, ΟΤΑ ή φορέας του ευρύτερου δημόσιου τομέα, πλην της ΕΤΑΔ), οι οποίες έχουν λήξει, εφόσον όμως το μίσθιο δεν έχει αποδοθεί και δεν υφίσταται αντισυμβατική διακράτηση.

Στην ίδια τροπολογία που εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για τη φαρμακευτική κάνναβη προβλέπεται επίσης ότι εφόσον το τελικό κόστος του επιχειρηματικού πλάνου του επιχειρηματία που υποβάλλει αίτημα για την παράταση υπερβεί κατά 50% τον αρχικό προϋπολογισμό για εκσυγχρονισμό και ανακαίνιση του ακινήτου, παρέχεται δικαίωμα προτίμησης υπέρ του μισθωτή του συγκεκριμένου ακινήτου προκειμένου να του παρασχεθεί η δυνατότητα κατάθεσης ισόποσης προσφοράς προς οποιονδήποτε τρίτο πλειοδότη, υπερθεματιστή ή υποψήφιο αγοραστή πλειοδοτικού διαγωνισμού, τον οποίο θα ήθελε να διενεργήσει ο εκμισθωτής και θα αφορά την αγοραπωλησία του μισθωμένου ακινήτου.

Πιο συγκεκριμένα, με την τροπολογία αυτή παρέχεται δικαίωμα προτίμησης υπέρ του μισθωτή, υπό την έννοια ότι θα έχει τη δυνατότητα κατάθεσης ισόποσης προσφοράς με τρίτο ενδιαφερόμενο, σε περίπτωση πώλησης του ακινήτου στο οποίο είχε πραγματοποιήσει επενδύσεις άνω του 50% του επιχειρηματικού πλάνου που είχε υποβάλει.

Επίσης, στην ίδια τροπολογία προβλέπεται σε άλλη διάταξη η παράταση για δύο χρόνια της προθεσμίας ολοκλήρωσης, κατά περίπτωση, σε όσα επενδυτικά σχέδια έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ενίσχυσης του Ν. 4399/2016 «Θεσμικό πλαίσιο για τη σύσταση καθεστώτων Ενισχύσεων Ιδιωτικών Επενδύσεων για την περιφερειακή και οικονομική ανάπτυξη της χώρας». Επίσης εξαιρούνται της υποχρέωσης διατήρησης θέσεων εργασίας ή και δημιουργίας νέων οι πληττόμενοι από την πανδημία του κορωνοϊού φορείς επενδυτικών σχεδίων που έχουν υπαχθεί σε καθεστώς ενίσχυσης, βάσει των αναπτυξιακών Νόμων 3299/2004, 3908/2011 και 4399/2016.

 

Πηγή: Newsbomb

 

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com