26/4/2021 Ακολουθήστε μας στα Social Media
Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση
Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms
Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 €
Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590
Θέλετε δωρεάν προέλεγχο και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης;
Στην προαναγγελία αλλαγών, από τον επόμενο μήνα, στο ”καθεστώς” των αναστολών συμβάσεων εργασίας προχώρησε το υπουργείο Εργασίας με αφορμή απάτες επιχειρήσεων.
Σύμφωνα με σχετικές επίσημες ανακοινώσεις, “εφεξής οι εργοδότες-επιχειρήσεις θα μπορούν να κάνουν χρήση του μέτρου της αναστολής συμβάσεων εργασίας μόνο για εργαζομένους οι οποίοι απασχολούνται κατ’ ελάχιστον 4 ώρες ημερησίως”.
Επίσης, από πλευράς του υπ. Εργασίας υπογραμμίζεται ότι “το πεδίο της σχετικής ρύθμισης θα καταλαμβάνει όσους έχουν προσληφθεί έως τις 31 Ιανουαρίου 2021”.
Οι επερχόμενες παρεμβάσεις
Αυτό σημαίνει, κατά πρώτον, πως οι αναστολές συμβάσεων τον Μάιο θα αφορούν αποκλειστικά σε όσους έχουν προσληφθεί έως και τις 31 Ιανουαρίου, όπως ίσχυε, δηλαδή έως τώρα.
Με άλλα λόγια, δεν θα δοθεί νέο χρονικό ορόσημο, προκειμένου να συμπεριληφθούν δυνητικά και οι εργαζόμενοι οι οποίοι προσλήφθηκαν από την 1η Φεβρουαρίου 2021 και έπειτα (π.χ. έως τις 28 Φεβρουαρίου).
Κατά δεύτερον, τίθεται μία εντελώς νέα ”ρήτρα”, σύμφωνα με την οποία δεν μπορεί να βγει σε αναστολή όποιος εργάζεται κάτω από 4 ώρες/μέρα. Συνεπώς, όπως προκύπτει, σε αναστολή θα μπορεί να βγει όποιος εργαζόμενους απασχολείται πάνω από 4 ώρες την ημέρα.
Πώς θα εφαρμοστεί το ”πλαφόν” του 4ώρου/μέρα
Αυτή ”ρήτρα” του 4ώρου θα αφορά σίγουρα στις πληττόμενες επιχειρήσεις, σύμφωνα με κύκλους του υπ. Εργασίας.
Ωστόσο, δεν είναι ακόμα σαφές αν και πώς αυτή θα εφαρμοστεί και για τις επιχειρήσεις που θα παραμείνουν κλειστές, είτε για όλο τον Μάιο, είτε για κάποιο χρονικό διάστημα εντός του ίδιου μήνα.
Δηλαδή δεν έχει ακόμα ξεκαθαρισθεί αν η ”ρήτρα” του κατώτατου ”πλαφόν” ωρών εργασίας/μέρα (4ωρο/μέρα) θα ισχύσει και για τις αναστολές στις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή για υγειονομικούς λόγους.
Δεν θα πρέπει, πάντως, να αποκλείεται να μην εφαρμοστεί στις κλειστές επιχειρήσεις γιατί έτσι θα αποκλείονταν οι εργαζόμενοί τους από την ειδική αποζημίωση, εκτός αν και αυτή αναπροσαρμόζεται προς τα κάτω, όπως πιθανολογούν κύκλοι της αγοράς.
Ανοιχτό είναι, επίσης, το ”μέτωπο” για περιπτώσεις κλάδων, όπως πρωτίστως η εστίαση, οι οποίοι θα επαναλειτουργήσουν μεν αρχές Μαΐου, αλλά υπό ειδικές συνθήκες, δηλαδή μόνο τραπεζοκαθίσματα στους εξωτερικούς χώρους και με συγκεκριμένη ”χωροταξία” τηρουμένων των αποστάσεων υγειονομικής ασφάλειας. Εξάλλου, ούτε το λιανεμπόριο θα λειτουργήσει τον Μάιο υπό κανονικές συνθήκες, καθώς επιτρέπεται συγκεκριμένος αριθμός πελατών ανά τετραγωνικό μέτρο.
Οι συνθήκες αυτές περιορισμένης λειτουργίας (και έτσι ενδεχομένως περιορισμένου τζίρου) στους δύο από τους βασικούς κλάδους οι οποίοι εξέρχονται σταδιακά από το lockdown (το εμπόριο από τις αρχές του τρέχοντος μήνα και η εστίαση τον Μάιο) δημιουργούν επιφυλάξεις σε κύκλους της αγοράς (όπως αναφέρουν εκπρόσωποί τους) ως προς τις δυνατότητες αποφυγής απολύσεων, εφόσον φύγει ή έστω περιοριστεί, χωρίς προσεκτικά βήματα, το ανάχωμα των αναστολών συμβάσεων.
Επίσης, μένει να διευκρινιστεί αν το κατώτατο ”πλαφόν” του 4ώρου/μέρα θα ισχύει μόνο για τους εργαζομένους που απασχολούνται 5 μέρες/εβδομάδα ή και για εκείνους που απασχολούνται λιγότερες από 5 μέρες/εβδομάδα.
Πηγή: Capital (ΣΑ 24/4/21)
Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης
H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν το δυναμικό της .
Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες
Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι
ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή
Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδώ
Εδώ, Δίνουμε Λύση