Συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από τους παγετούς του χειμώνα

Τι ισχύει από σήμερα έως τις 10 Μαΐου για τις υπερτοπικές μετακινήσεις – Η νέα ΚΥΑ
April 23, 2021
Self tests στον ιδιωτικό τομέα: Παρατείνεται μέχρι 02.05 η μεταβατική περίοδος για τους εργαζομένους
April 23, 2021

Συζήτηση στη Βουλή σχετικά με την αποζημίωση των αγροτών που επλήγησαν από τους παγετούς του χειμώνα

23/4/2021          Ακολουθήστε μας στα Social Media

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms 

Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 €  

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

Θέλετε δωρεάν προέλεγχο και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης;

 

Κάντε click εδώ

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Γ. Οικονόμου: Όλες οι καλλιέργειες που επλήγησαν θα αποζημιωθούν έγκαιρα και δίκαια

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Οικονόμου, απάντησε, σήμερα, στη Βουλή σε ερώτηση σχετικά με την αποζημίωση των αγροτών, οι καλλιέργειες των οποίων επλήγησαν από τους παγετούς του χειμώνα και το εισόδημα των οποίων συρρικνώθηκε εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης. Ο κ. Οικονόμου απάντησε συγκεκριμένα και για τις ζημιές στα εσπεριδοειδή της Άρτας και την ενδυνάμωση του εισοδήματος των εσπεριδοπαραγωγών.

Όπως υπογράμμισε, όλες οι καλλιέργειες θα αποζημιωθούν «έγκαιρα, αποτελεσματικά και δίκαια», μόλις εκτιμηθεί το μέγεθος της καταστροφής. «Είτε εντός του κανονισμού του ΕΛΓΑ, είτε με μηχανισμούς του ΕΛΓΑ αλλά με άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία», διευκρίνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο οποίο τόνισε ότι: «Από την πρώτη στιγμή που αρχίσαμε να βιώνουμε τις πρωτόγνωρες αυτές συνθήκες στο ΥΠΑΑΤ δεσμευτήκαμε, πως θα σταθούμε στο πλευρό όσων πλήττονται. Με μακροπρόθεσμο σχέδιο αλλά και άμεσες παρεμβάσεις».

Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι οι αποζημιώσεις των αγροτών αποτέλεσε και προσωπική δέσμευση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά την αυτοψία που πραγματοποίησε στις πληττόμενες περιοχές.

Συγκεκριμένα για τις ζημιές στα εσπεριδοειδή της Άρτας από τον παγετό στις 15 Φεβρουαρίου, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι: «Ο σχεδιασμός είναι μέσα στον Μάιο 2021 να έχουν ολοκληρωθεί οι συγγραφές των πινάκων ζημιάς, και στην συνέχεια να γίνει η κοινοποίηση τους» και συμπλήρωσε: «Στόχος είναι ουσιαστικά σε διάστημα 5 μηνών περίπου να καταβληθούν οι αποζημιώσεις, όταν σε αντίθεση στο παρελθόν οι αποζημιώσεις δίνονταν τμηματικά και ολοκληρώνονταν στα τέλη του επόμενου έτους από την ζημιά».

Όσο για τον παγετό που σημειώθηκε στα τέλη του Ιανουαρίου 2021 στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας και ειδικά για τις κλημεντίνες, που βρίσκεται εκτός χρονικής κάλυψης, η οποία είναι μέχρι 15 Ιανουαρίου, ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι: «Καταβάλλεται μια προσπάθεια μέσω της αναμόρφωσης του πλαισίου χορήγησης κρατικών ενισχύσεων για την αντιμετώπιση καταστροφών να αποζημιωθούν και αυτοί οι παραγωγοί από το συγκεκριμένο εργαλείο σε χρόνο και επίπεδο ανάλογο με αυτό που θα αποζημιώσει ο ΕΛΓΑ για ό,τι εμπίπτει στον κανονισμό του».

Τέλος, ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι για να διασφαλίσουμε της προοπτικής για τους Έλληνες παραγωγούς, χρειάζεται μια συγκροτημένη αγροτική πολιτική. Βασικά χαρακτηριστικά της οποίας είναι η βελτίωση της ποιότητας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των παραγωγών, η δημογραφική ανανέωση του παραγωγικού δυναμικού  η στρατηγική επανατοποθέτησης των Ελληνικών προϊόντων στην εγχώρια και διεθνή αγορά, η εφαρμογή νέων τεχνολογιών στις καλλιεργητικές πρακτικές και οι παρεμβάσεις στην άρδευση. «Μια τέτοια πολιτική σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, ενσωματώνοντας τις προκλήσεις της νέας ΚΑΠ και αξιοποιώντας τους πόρους του ταμείου ανάκαμψης» υπογράμμισε ο κ. Οικονόμου.

 

Πηγή: Taxheaven

 

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com