Ποιοι κερδίζουν από το “πάγωμα” της εισφοράς αλληλεγγύης και το 2022

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα από τον Μάιο – Πώς θα γίνεται η άρση ακινησίας οχημάτων
March 8, 2021
Σε ποιες περιπτώσεις τα ζευγάρια υποβάλλουν υποχρεωτικά χωριστές φορολογικές δηλώσεις
March 8, 2021

Ποιοι κερδίζουν από το “πάγωμα” της εισφοράς αλληλεγγύης και το 2022

8/3/2021

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

 

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms 

Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 €  

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

Θέλετε δωρεάν προέλεγχο και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης;

 

Κάντε click εδώ

 

Περισσότεροι από 1,2 εκατ. φορολογούμενοι μισθωτοί, ελεύθεροι επαγγελματίες και εισοδηματίες θα απαλλαγούν και το 2022 από την εισφορά αλληλεγγύης αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές. Μετά το πράσινο φως που άναψε η Κομισιόν για διατήρηση των μέτρων προσωρινού χαρακτήρα και το επόμενο έτος η κυβέρνηση έχει τη δυνατότητα και όπως όλα δείχνουν θα την εκμεταλλευτεί, να παγώσει εισφορά αλληλεγγύης και να συνεχίσει τις μειωμένες εισφορές κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ. Αυτοί που θα κερδίσουν από τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης και το επόμενο έτος είναι:

• Μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα για τα εισοδήματα που αποκτούν από την 1η Ιανουαρίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022.

• Ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι για τα εισοδήματα του 2021 που θα δηλωθούν το 2022, καθώς και οι αγρότες.

• Όσοι έχουν εισοδήματα από ενοίκια. Για παράδειγμα, ιδιοκτήτης που αποκτά εισοδήματα 25.000 ευρώ από ενοίκια θα έχει όφελος ύψους 426 ευρώ από την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης το 2022.

• Όσοι λαμβάνουν μερίσματα.

Στο κείμενο της Κομισιόν επισημαίνεται ότι τα μέτρα θα πρέπει να παραμείνουν προσωρινά και στοχευμένα, έτσι ώστε να μεγιστοποιήσουν την ενίσχυση της ανάκαμψης. Και σε κάθε περίπτωση η ενίσχυση της ρευστότητας των φορολογούμενων με ποσά συνολικά 800 εκατ. ευρώ τα οποία θα πέσουν στην αγορά είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε μία χρονιά που οι επιχειρήσεις θα αναζητούν βηματισμό για να επιστρέψουν στην κανονικότητα.

Σημειώνεται ότι η εισφορά αλληλεγγύης που έχει ανασταλεί αφορά το φορολογικό έτος 2020 για τα εισοδήματα από επιχειρηματική δραστηριότητα, κεφάλαιο και υπεραξία μεταβίβασης κεφαλαίου (ενοίκιο, μερίσματα, τόκοι κ.ά.) και το φορολογικό έτος 2021 για τα εισοδήματα από μισθωτή εργασία, καθώς η τελευταία παρακρατείται εντός του φορολογικού έτους. Επί της ουσίας, για τους μισθωτούς έχει μηδενιστεί από τον περασμένο Ιανουάριο του 2021 η μηνιαία παρακράτηση για εισφορά αλληλεγγύης που διενεργείται στη μισθοδοσία των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα, ενώ οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες και οι εισοδηματίες δεν θα πληρώσουν εισφορά αλληλεγγύης κατά την εκκαθάριση της φορολογικής τους δήλωσης του φορολογικού έτους 2020.

Για όσους δημοσίους υπαλλήλους και συνταξιούχους έχουν εισοδήματα και από άλλες πηγές, δεν θα υπολογίζεται η εισφορά αλληλεγγύης για τις πηγές αυτών των εισοδημάτων.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η εισφορά αλληλεγγύης να καταργηθεί οριστικά το 2023 πιθανόν για όλους τους φορολογούμενους, καθώς σήμερα συνεχίζουν να πληρώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι οι οποίοι δεν επλήγησαν από την υγειονομική κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι η η εισφοράς αλληλεγγύης καθιερώθηκε με το άρθρο 29 του ν. 3986/2011 στα εισοδήματα άνω των δώδεκα χιλιάδων ευρώ των φυσικών προσώπων και η οποία θα έπρεπε να έχει καταργηθεί στα τέλη του 2014, καθώς θεσπίστηκε ως έκτακτο μνημονιακό μέτρο. Η εξέλιξη αυτή αναμένεται να ανακουφίσει τη μεσαία τάξη κυρίως η οποία τα προηγούμενα χρόνια σήκωσε το βάρος της δημοσιονομικής προσαρμογής.

 

Πηγή: Capital (ΔΕ 8/3/21)

 

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com