Έρχονται μειώσεις 8% στον ΕΝΦΙΑ

Αναστολή συμβάσεων και για τα καταστήματα
February 3, 2021
Τι αλλάζει στη φορολογία των ακινήτων – 3+1 ανατροπές για διαχειριστές και ιδιοκτήτες
February 3, 2021

Έρχονται μειώσεις 8% στον ΕΝΦΙΑ

3/2/2021

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

 

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms 

Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 €  

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

Θέλετε δωρεάν και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης;

 

Κάντε click εδώ

 



Παράθυρο νέας μείωσης του ΕΝΦΙΑ κατά 8% άνοιξε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, περιγράφοντας τα επόμενα βήματα προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με τις αγοραίες.

Ο υπουργός, με δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», διαβεβαίωσε πως η προσαρμογή των αντικειμενικών αξιών δεν θα οδηγήσει σε αυξήσεις στον ΕΝΦΙΑ παρά «μόνο στις περιοχές όπου πρέπει να αυξηθεί», επαναφέροντας παράλληλα στο προσκήνιο την προ πανδημίας δέσμευση της κυβέρνησης για νέα μείωση στον ΕΝΦΙΑ κατά 8%.

Αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών διευκρινίζουν πως ο χρόνος εφαρμογής των νέων μειώσεων συναρτάται με τον χρόνο ολοκλήρωσης της άσκησης προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με τις αγοραίες, άσκηση η οποία θεωρητικά θα είχε ολοκληρωθεί το 2020. Η επέλαση της πανδημίας ανέτρεψε τους σχεδιασμούς προσαρμογής αντικειμενικών με τις εμπορικές εντός του 2020, μεταφέροντας το επιθυμητό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης έως το καλοκαίρι του 2021. Και πάλι όμως οι ανατροπές στο μέτωπο της πανδημίας καθιστούν και αυτόν τον στόχο επισφαλή.


Με αυτά τα δεδομένα, εάν ολοκληρωθεί η άσκηση προσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με τις αγοραίες εντός των επόμενων μηνών και υπάρχει επαρκής χρόνος προσαρμογών και στον ΕΝΦΙΑ, υπάρχει πιθανότητα οι μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ να εφαρμοστούν από φέτος. Το σενάριο αυτό, σύμφωνα με αρμόδιες πηγές, συγκεντρώνει περιορισμένες πιθανότητες εξαιτίας των υγειονομικών εξελίξεων, οι οποίες δυσχεραίνουν την ολοκλήρωση του έργου των εκτιμητών. Στην περίπτωση όπου η ολοκλήρωση της άσκησης καθυστερήσει, μοιραία οι αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ μετατίθενται για το 2022.

Ο δημοσιονομικός χώρος για τη νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 8% σχεδιάζεται να προκύψει από την ένταξη περίπου 3.000 νέων περιοχών στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού. Πρόκειται για περιοχές-φιλέτα, οι οποίες βρίσκονται κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές της νησιωτικής χώρας και στις οποίες οι τιμές υπολογισμού των φόρων ακινήτων είναι πολύ χαμηλές σε σχέση με τις εμπορικές.

 

Πηγή: Euro2day (ΤΡ 2/2/21)

 

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com