Ποιες επιχειρήσεις και νοικοκυριά κερδίζουν στήριξη με νέο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

Επίδομα 534 ευρώ: Πληρωμές έως 10 Φεβρουαρίου για τις αναστολές Ιανουαρίου – Ποιοι μπαίνουν σε αναστολή τον Φεβρουάριο
January 26, 2021
Αναδρομικά: Το διπλό σχέδιο για επικουρικές και δώρα – Ποιοι και πόσα θα πάρουν ανά Ταμείο (πίνακες)
January 26, 2021

Ποιες επιχειρήσεις και νοικοκυριά κερδίζουν στήριξη με νέο νομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ

26/01/2021

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms 

Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 €  

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

Θέλετε δωρεάν και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης;

Κάντε click εδώ

 

 

Εντός του Φεβρουαρίου αναμένεται να προκηρυχθούν τα πρώτα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ελλάδα, πριν καλά καλά υποβληθεί και εγκριθεί το ελληνικό σχέδιο από την Ε.Ε. Το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να καταθέσει άμεσα στη Βουλή διάταξη νόμου με την οποία θα ανοίγει ο δρόμος για τις πρώτες προκηρύξεις έργων συνολικού ύψους 2,6 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή είναι οι εκτιμώμενες προκαταβολές εντός του έτους.

Με τη διάταξη νόμου, το υπουργείο Οικονομικών θα αναλαμβάνει το ρίσκο χρηματοδότησης έργων τα οποία δεν θα έχουν λάβει ακόμα κοινοτική έγκριση προκειμένου να δοθεί «ανάσα» στην ελληνική οικονομία και επιχειρηματικότητα. Στις πρώτες προκηρύξεις έργων αναμένεται να περιληφθούν δράσεις κατάρτισης και ψηφιακής αναβάθμισης, έργα υποδομών, παρεμβάσεις τύπου «Εξοικονομώ» αλλά και το voucher των 200 ευρώ το οποίο έχει προαναγγείλει η κυβέρνηση για την αγορά ηλεκτρονικών υπολογιστών από μαθητές οικονομικά αδύναμων νοικοκυριών. Το μέτρο εντάσσεται σε μια νέα δέσμη παρεμβάσεων στήριξης της ελληνικής οικονομίας, η οποία αναμένεται να κατατεθεί αύριο υπό μορφή νομοσχεδίου στη Βουλή ενεργοποιώντας μια σειρά από μέτρα τα οποία έχει προαναγγείλει το οικονομικό επιτελείο και αφορούν σε:

Ενοίκια: Πρακτικά μηδενίζονται για τους ενοικιαστές στο λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής, τα βιβλιοπωλεία και τις επιχειρήσεις που ήταν κλειστές με κρατική εντολή κατά το πρώτο δεκαπενθήμερο του Ιανουαρίου. Το μέτρο ισχύει για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο και οι διατάξεις προβλέπουν πως το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον Κρατικό Προϋπολογισμό, οι οποίοι επιπλέον απαλλάσσονται από το φόρο επί του σχετικού εισοδήματος καλύπτοντας έτσι και το 20% της ζημιάς που «γράφουν». Για τα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες το 60% του μηνιαίου μισθώματος για το διάστημα Ιανουαρίου- Φεβρουαρίου.

Επιδότηση παγίων δαπανών: Επιχειρήσεις οι οποίες επλήγησαν από την πανδημία καταγράφοντας πτώση τζίρου ή και ζημιές, θα μπορούν να λάβουν επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τη χρηματοδότηση παγίων δαπανών. Στις πάγιες δαπάνες περιλαμβάνονται μισθοδοσία ( με συνυπολογισμό τυχόν αναστολών εργασίας ή ΣΥΝ-εργασία) καθώς και τις δαπάνες για φως, νερό, τηλέφωνο. Το μέτρο αναμένεται να ενεργοποιηθεί από Μάρτιο- Απρίλιο με το νέο ανώτατο κοινοτικό όριο ενισχύσεων των 3 εκατ. ευρώ.

Επιταγές: Οι επιταγές οι οποίες είχαν «παγώσει» στα τέλη του περασμένου έτους παραμένουν παγωμένες για 45 ημέρες ακόμα ενώ προβλέπεται και πάγωμα 75 ημερών για τις νέες επιταγές από τις 2 Ιανουαρίου και μετά. Η υπό κατάθεση διάταξη θα ορίζει συγκεκριμένα πως για όσα αξιόγραφα εμφανιστούν από τις 2-1-2021 και μέχρι τη δημοσίευση της διάταξης, θα προβλεφθεί ότι δεν καταχωρίζονται στον «Τειρεσία», εάν εξοφληθούν εντός 75 ημερών από τη σφράγιση ή τη λήξη τους. Παράλληλα, από την ημερομηνία που θα τεθεί σε ισχύ η ρύθμιση, για τα αξιόγραφα που θα έχουν ημερομηνία εμφάνισης, λήξης ή πληρωμής από τη δημοσίευση της διάταξης έως τις 28-2-2021, οι προθεσμίες αυτές θα ανασταλούν κατά 75 ημέρες.

Στην ρύθμιση εντάσσονται:

  • επιχειρήσεις που έχουν κλείσει με κρατική εντολή και των οποίων η δραστηριότητα εμπίπτει στους ΚΑΔ που θα καθοριστούν,
  • επιχειρήσεις που έχουν πληγεί δραστικά από την πανδημία του κορονοϊού, η δραστηριότητά τους εμπίπτει στους ΚΑΔ που θα καθοριστούν και εμφανίζουν κύκλο εργασιών μειωμένο κατά τουλάχιστον 40% για την περίοδο Οκτωβρίου – Δεκεμβρίου 2020, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του έτους 2019, καθώς και
  • νέες επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί μετά την 1η-1-2020, με μοναδική προϋπόθεση να εντάσσονται στους πληττόμενους ΚΑΔ.

Για όσα αξιόγραφα είχαν ημερομηνία εμφάνισης από 18-11-2020 έως 31-12-2020 και καλύπτονταν από το μέτρο της αναστολής των προθεσμιών λήξης ή πληρωμής τους κατά 75 ημέρες, θα προβλεφθεί η παράταση της αναστολής των εν λόγω προθεσμιών κατά επιπλέον 45 ημέρες.

Για τους κομιστές των αξιογράφων:

  • εάν έχουν στην κατοχή τους αξιόγραφα που υπερβαίνουν το 20% του μέσου μηνιαίου κύκλου συναλλαγών τους, τότε θα δικαιούνται παράταση μέχρι 31-5-2021 της προθεσμίας καταβολής βεβαιωμένων οφειλών από ΦΠΑ οι οποίες έληξαν ή λήγουν την περίοδο 1-1-2021 έως 31-1-2021, καθώς και παράταση της προθεσμίας καταβολής ΦΠΑ που βεβαιώθηκε ή θα βεβαιωθεί με καταληκτική ημερομηνία καταβολής την 31η-1-2021 και την 28η-2-2021,
  • εάν έχουν στην κατοχή τους αξιόγραφα που υπερβαίνουν το 50% του μέσου μηνιαίου κύκλου συναλλαγών τους, τότε, για τα αξιόγραφα που οι ίδιοι οφείλουν, λαμβάνουν το ευεργέτημα της μη καταχώρησης στον «Τειρεσία», εφόσον τα εξοφλήσουν εντός 75 ημερών.

Αλκοολούχα: Παρατείνεται έως τις 26 Μαρτίου 2021, η υποχρέωση καταβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης, του ΦΠΑ και των λοιπών επιβαρύνσεων που αναλογούν σε αλκοολούχα προϊόντα. Η δίμηνη παράταση αφορά στις φορολογικές επιβαρύνσεις των αλκοολούχων προϊόντων, οι οποίες βεβαιώνονται στα τελωνεία έως τις 25 Ιανουαρίου 2021. Συγκεκριμένα προβλέπεται δίμηνη παράταση της καταβολής του ειδικού φόρου κατανάλωσης, του ΦΠΑ και των λοιπών επιβαρύνσεων που αναλογούν σε αλκοολούχα ποτά και άλλα αλκοολούχα προϊόντα τα οποία εξήλθαν από φορολογικές αποθήκες κατά τον μήνα Δεκέμβριο 2020.

Πηγή : (ΤΡ 26/1/21)

 

 

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com