Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πότε θα καταβληθεί – Τι ισχύει με την αναστολή εργασίας

Στις ΔΟΥ για τροποποιητικές δηλώσεις χιλιάδες μισθωτοί για να λάβουν επιστροφή φόρου
November 9, 2020
Πόθεν έσχες 2020: Τι πρέπει να προσέξουν όσοι υποχρεούνται να κάνουν δήλωση
November 9, 2020

Δώρο Χριστουγέννων 2020: Πότε θα καταβληθεί – Τι ισχύει με την αναστολή εργασίας

9/11/2020

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

 

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms 

Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 € 

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

Κανονικά θα καταβληθεί το δώρο Χριστουγέννων φέτος από τους εργοδότες. Η καταβολή του θα πρέπει να γίνει έως και τις 21 Δεκεμβρίου καθώς η Κυβέρνηση δεν αναμένεται να δώσει στους εργοδότες τη δυνατότητα αναστολής όπως συνέβη το Πάσχα.

Για εκείνους που έχουν μπει σε αναστολή ή μπαίνουν μέσα στον Νοέμβριο, το δώρο Χριστουγέννων θα υπολογιστεί με δύο τρόπους και θα καταβληθεί σε δύο δόσεις.

  • Μία δόση θα καταβάλει το κράτος με το ποσό του δώρου που αντιστοιχεί στις αναστολές και υπολογίζεται να καταβληθεί στις 15 Δεκεμβρίου και
  • την άλλη δόση θα την καταβάλλει ο εργοδότης που αντιστοιχεί στο ποσό του μισθού μέχρι τις 21 Δεκεμβρίου.

Έτσι το κράτος θα πληρώσει ένα ποσοστό του ποσού που αντιστοιχεί στο χρονικό διάστημα της αναστολής της σύμβασης εργασίας, ενώ βάση υπολογισμού για το ποσό που θα καταβάλλει το κράτος θα είναι το ποσό της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, δηλαδή τα 534 ευρώ ανά μήνα και η αποζημίωση ειδικού σκοπού ύψους 800 ευρώ για τον Νοέμβριο.


Αντίθετα για τους υπόλοιπους μήνες, το τμήμα του Δώρου θα καταβληθεί από τον εργοδότη με βάση υπολογισμού τον ονομαστικό μισθό του εργαζομένου.

Ωστόσο ευνοημένοι θα βγουν οι απασχολούμενοι με ευέλικτες μορφές εργασίας – με μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση – και με μισθούς κάτω των 534 ευρώ το μήνα οι οποίοι μπορεί και να πάρουν μεγαλύτερο δώρο Χριστουγέννων από τον τρέχοντα μισθό τους.

Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Έτσι, οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που αναφέραμε δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο το Δώρο που είναι ίσο με ένα (1) μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Όσοι όμως από τους παραπάνω μισθωτούς, που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκησε ολόκληρο το χρονικό διάστημα (από 1/5 έως και 31/12), δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής τους σχέσης.

Σε αυτή τη περίπτωση το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξής:

2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2 ημερομίσθια – ανάλογα με το πώς αμείβονται – για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης. Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου.

Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται λιγότερες από 5 ημέρες τη βδομάδα (για τους απασχολούμενους με πενθήμερο) και λιγότερες από 6 ημέρες τη εβδομάδα (για τους απασχολούμενους με 6ήμερο) δικαιούνται δώρο Χριστουγέννων 1 ημερομίσθιο για κάθε 8 πραγματοποιηθέντα ημερομίσθια μέσα στο διάστημα από 01/05/2016 έως 31/12/2016.

 

Πηγή: (ΣΑ 7/11/20)

 

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com