Εφάπαξ επίδομα σε 100.000 αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους – Οι όροι και οι προϋποθέσεις

Η διευρυμένη λίστα με τους ΚΑΔ που εντάσσονται στα νέα μέτρα στήριξης
November 2, 2020
Έως και τις 14 Νοεμβρίου οι αιτήσεις για 609 προσλήψεις σε ΟΣΥ και ΣΤΑΣΥ
November 2, 2020

Εφάπαξ επίδομα σε 100.000 αυτοαπασχολούμενους δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους – Οι όροι και οι προϋποθέσεις

2/11/2020

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

 

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms 

Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 € 

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

Στη χορήγηση εφάπαξ οικονομικής ενίσχυσης 300 έως 350 ευρώ σε 100.000 αυτοαπασχολούμενους με εισοδηματικά κριτήρια σχεδιάζει η κυβέρνηση έως το τέλος του έτους. Σύμφωνα με πληροφορίες της Realnews, εντός της επόμενης εβδομάδας ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης θα προχωρήσει στην κατάθεση διάταξης στη Βουλή που θα προβλέπει την εφάπαξ καταβολή επιδόματος σε περίπου 100.000 δικηγόρους, μηχανικούς και οικονομολόγους.

Ο προϋπολογισµός για την καταβολή του επιδόµατος µπορεί να φτάσει έως και τα 30 εκατ. ευρώ. Κύκλοι του υπουργείου Εργασίας αναφέρουν ότι για τη χορήγηση του επιδόµατος θα τεθούν εισοδηµατικά κριτήρια, ώστε να το λάβουν οι οικονοµικά ασθενέστεροι, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόµενο να δοθεί και σε όσους εισήλθαν στην αγορά εργασίας τα τελευταία 5 έτη. Με την καταβολή του έκτακτου επιδόµατος, η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τη δέσµευσή της για την οικονοµική ενίσχυση και των αυτοαπασχολούµενων που έχουν πληγεί λόγω της πανδηµίας του κορωνοϊού. Η διάταξη του νοµοσχεδίου έχει ήδη συνταχθεί, χωρίς ωστόσο να περιλαµβάνει το ακριβές ύψος του επιδόµατος, το οποίο θα οριστεί σε µεταγενέστερο χρόνο µε Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Οικονοµικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Το επίδοµα αποτελεί συνέχεια της στήριξης των 600 ευρώ, που είχε παρασχεθεί στους επιστήµονες τους µήνες Απρίλιο και Μάιο λόγω των επιπτώσεων του κορωνοϊού.


Η «Realnews» έχει στη διάθεσή της τη διάταξη για την εφάπαξ οικονοµική ενίσχυση σε δικηγόρους, µηχανικούς και οικονοµολόγους, η οποία προβλέπει τα εξής:

Χορηγείται εφάπαξ οικονοµική ενίσχυση:

1α) Στους δικηγόρους και µηχανικούς που υπάγονται στον e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι είχαν υποχρέωση καταβολής εισφοράς υπέρ του Ειδικού Λογαριασµού Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουµένων σύµφωνα µε την παρ. 2α του άρθρου 44 του Ν. 3986/2011 (Α’ 152) και οι οποίοι λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού COVID-19 είχαν συµπεριληφθεί στους πληττόµενους ΚΑ∆ του υπουργείου Οικονοµικών. β) Στους οικονοµολόγους που είναι ασφαλισµένοι στον e-ΕΦΚΑ, οι οποίοι είχαν υποχρέωση καταβολής εισφοράς υπέρ του Ειδικού Λογαριασµού Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουµένων σύµφωνα µε την παρ. 2α του άρθρου 44 του Ν. 3986/2011 (Α’ 152) και οι οποίοι λόγω των συνεπειών του κορωνοϊού COVID-19 είχαν ενταχθεί στους πληττόµενους ΚΑ∆ του υπουργείου Οικονοµικών.

2. Οι δαπάνες που προκαλούνται από την εφαρµογή του παρόντος καταβάλλονται από τον δεύτερο για την περ. 1α και τον πρώτο για την περ. 1β κλάδο του Ειδικού Λογαριασµού Ανεργίας υπέρ των Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουµένων της παρ. 2 του άρθρου 44 του Ν. 3986/2011 (Α’ 152).

3. Με κοινή απόφαση των υπουργών Οικονοµικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων καθορίζονται το ύψος, οι δικαιούχοι, οι όροι, οι προϋποθέσεις, η διαδικασία, ο χρόνος και ο τρόπος χορήγησης της οικονοµικής ενίσχυσης της παρ. 1, τα απαιτούµενα δικαιολογητικά για την απόδειξη των προϋποθέσεων χορήγησης και εξειδικεύονται τυχόν ειδικότερα θέµατα για την εφαρµογή του παρόντος.

4. Η εφάπαξ οικονομική ενίσχυση της παρ. 1 απαλλάσσεται από κάθε φόρο, τέλος, εισφορά ή κράτηση υπέρ του ∆ηµοσίου ή τρίτου, συµπεριλαµβανοµένης και της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης του άρθρου 29 του Ν. 3986/2011 (Α΄152), δεν κατάσχεται, ούτε συμψηφίζεται µε βεβαιωµένα χρέη προς το ∆ηµόσιο, τα νοµικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τους Οργανισµούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τα νοµικά πρόσωπα των τελευταίων και τα ασφαλιστικά ταµεία, όπως επίσης δεν κατάσχεται από πιστωτικά ιδρύματα για οφειλές προς αυτά, ούτε συμψηφίζεται µε οφειλές προς πιστωτικά ιδρύματα και δεν προσµετράται στο συνολικό, πραγματικό ή τεκμαρτό, οικογενειακό εισόδημά.

 

Πηγή: (ΔΕ 2/11/20)

 

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com