«Χρυσά» πακέτα εθελουσίας από Πειραιώς και ΕΤΕ

Πως-η-εφορία-διαλύει-τα-νοικοκυριά-και-τις-επιχειρήσεις
Στο μικροσκόπιο της Εφορίας υποθέσεις που παραγράφονται στις 31 Δεκεμβρίου
October 29, 2020
«Ενίσχυση μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την πανδημία COVID-19 » της περιφέρειας σας.
October 29, 2020

«Χρυσά» πακέτα εθελουσίας από Πειραιώς και ΕΤΕ

29/10/2020

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

 

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms 

Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 € 

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

Σε ρυθμούς… εθελούσιας εξόδου κινούνται Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα, ανακοινώνοντας – η πρώτη έως αύριο και η δεύτερη το αργότερο έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας – τα νέα «χρυσά» πακέτα που θα προσφέρουν στους εργαζόμενους και δη, αυτούς του δικτύου.

Με την υγειονομική κρίση να έχει μεταβάλλει, όπως ήταν αναμενόμενο, τον τρόπο λειτουργίας των τραπεζών, «επιβάλλοντας» και σε αυτούς την υιοθέτηση της τηλεργασίας – τουλάχιστον για έναν σημαντικό αριθμό του προσωπικού – η μία μετά την άλλη οι τράπεζες αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες περιορισμού του δικτύου τους, προσφέροντας – για τελευταία, ίσως, φορά – γενναιόδωρα πακέτα αποχώρησης. Όπως, άλλωστε, σημειώνουν αρμόδιες πηγές, «είναι βέβαιο πως τα εγχώρια χρηματοπιστωτικά ιδρύματα δεν θα μπορούν ες αεί να πληρώνουν αυτά τα ποσά».

Τη «σκυτάλη», λοιπόν, από την Eurobank, το πρόγραμμα της οποίας στέφθηκε με επιτυχία, αφού συμμετείχαν περισσότερα από 800 άτομα, με την αναλογία δικτύου – άλλων υπηρεσιών να κυμαίνεται στο 60% – 40%, λαμβάνει πρώτη η Πειραιώς. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι εργαζόμενοι που θα δηλώσουν συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα εθελουσίας, το οποίο ανακοινώνεται από ώρα σε ώρα, θα λάβουν αποζημίωση περίπου 27 μισθών, με το ανώτατο όριο να υπολογίζεται στις 180.000 ευρώ. Στόχος της διοίκησης φέρεται να είναι η αποχώρηση μεταξύ 600 – 1.000 ατόμων.


Αξίζει να αναφερθεί ότι η τράπεζα διαθέτει και τον μεγαλύτερο αριθμό απασχολουμένων μεταξύ των «4» (10.900 στο τέλος του α’ εξαμήνου 2020 έναντι 12.000 το ίδιο διάστημα του 2019), με το τελευταίο σχέδιο αποχώρησης να προέβλεπε ένα εφάπαξ ποσό, από 12 έως 36 μισθούς, το ύψος του οποίου ήταν σε συνάρτηση, τόσο με τα έτη προϋπηρεσίας, όσο και με τη θέση, χωρίς, ωστόσο, να ξεπερνά τις 160.000 ευρώ. Παράλληλα, εξασφάλιζε τη δυνατότητα ένταξης σε ένα πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης και αποκατάστασης στον ευρύτερο χρηματοπιστωτικό κλάδο, όπως, για παράδειγμα, στον ασφαλιστικό.

Όσον αφορά στην ΕΤΕ, αυτή στοχεύει στην αποχώρηση 800 – 1.000 ατόμων, προκειμένου μέχρι το 2021 η τράπεζα να «μετρά» λιγότερους από 7.000 εργαζόμενους. Από τις αρχές του τρέχοντος έτους δε, το προσωπικό της έχει μειωθεί κατά 500 άτομα (από 8.500 τον Δεκέμβριο του 2019 σε 8.000 τον περασμένο Ιούνιο), με το προηγούμενο πρόγραμμα που έληξε στις 10 Φεβρουαρίου και περιελάμβανε ένα από τα υψηλότερα πακέτα αποδοχών για αποχώρηση μεταξύ των συστημικών Ομίλων που «άγγιζε» τις 170.000 ευρώ να έχει ολοκληρωθεί επιτυχώς, παρά τη ρήτρα «μη απασχόλησης σε άλλη τράπεζα».

Σε εξέλιξη το carve out στην Alpha Bank
Το βάρος στο εν εξελίξει carve out, την απόσχιση, δηλαδή, μέρους του προσωπικού της τράπεζας και την μεταβίβασή τους στην νέα Cepal, ρίχνει από την πλευρά της, η διοίκηση της Alpha Bank, ξεκαθαρίζοντας πως στην παρούσα φάση δεν προετοιμάζεται κάποιο πρόγραμμα εθελούσιας εξόδου.

Πιο αναλυτικά, η συμφωνία με τον Σύλλογο των εργαζομένων προβλέπει ότι οι περίπου 800 υπάλληλοι (εκ των οποίων ένα ποσοστό της τάξεως του 25% αφορά σε «ενοικιαζόμενους») θα λάβουν μπόνους 10 μικτών μηνιαίων μισθών, με κατώτατο πλαφόν, που ανέρχεται στο ποσό των 25.000 ευρώ, προκειμένου να μετακινηθούν στην εταιρεία διαχείρισης.

 

Πηγή: (ΠΕ 29/10/20)

 

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com