

14/10/2020
Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση
Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης
Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης
H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν το δυναμικό της .
Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.
Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms
Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 €
Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590
Ισχυρό κίνητρο στους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων πολυκατοικίας για την ενεργειακή αναβάθμιση συνολικά των μεμονωμένων κατοικιών και των κοινόχρηστων χώρων τους δίνει το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ».
Το ποσοστό επιχορήγησης κυμαίνεται από 60% έως 90% ανεξαρτήτως εισοδηματικού κριτηρίου, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στις περιπτώσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα μονοκατοικιών και μεμονωμένων διαμερισμάτων. Για τις πολυκατοικίες οι αιτήσεις στην πλατφόρμα θα ξεκινήσουν να υποβάλλονται από τις 11 Ιανουαρίου του 2021.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με το προσχέδιο του οδηγού εφαρμογής του προγράμματος που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθιερώνονται δύο ειδών αιτήσεις για τη συμμετοχή των πολυκατοικιών:
1. Αίτηση Πολυκατοικίας Τύπου Α
Αφορά αίτηση πολυκατοικίας που υποβάλλεται από τον εκπρόσωπό της και συνδέεται με επιμέρους αιτήσεις μεμονωμένων διαμερισμάτων που περιλαμβάνουν κοινόχρηστες και μη κοινόχρηστες παρεμβάσεις αναβάθμισης αυτών
2. Αίτηση Πολυκατοικίας Τύπου Β (Κοινόχρηστες Παρεμβάσεις)
Αφορά αίτηση πολυκατοικίας που υποβάλλεται από τον εκπρόσωπό της και περιλαμβάνει μόνο αυτοτελείς παρεμβάσεις εξοικονόμησης – αυτονόμησης ενέργειας των κοινόχρηστων χώρων πολυκατοικίας, χωρίς, δηλαδή να συμπεριλαμβάνονται παρεμβάσεις στα διαμερίσματα.
Για αυτές τις δύο κατηγορίες, το ποσοστό επιχορήγησης είναι ανεξάρτητο από το εισόδημα των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Το βασικό ύψος της ενίσχυσης είναι στο 60% των δαπανών.
Στις πρώτη ομάδα των πολυκατοικιών η επιδότηση μαζί με τα δύο μπόνους – 10% για τις επιπτώσεις της πανδημίας και 10% για την αναβάθμιση της ενεργειακής απόδοσης κατά τουλάχιστον τρεις κλίμακες – φτάνει στο 80%. Αν επιπροσθέτως η πολυκατοικία βρίσκεται σε κάποιος από τους λιγνιτικούς δήμους τότε χρηματοδοτείται μέχρι και το 90% των επιλέξιμων δαπανών.
Στη δεύτερη ομάδα των πολυκατοικιών που αφορά μόνο κοινόχρηστες παρεμβάσεις το μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης μπορεί να ανέλθει στο 70% – συνυπολογίζεται μόνο το μπόνους για την Covid-19. Αν η πολυκατοικίας βρίσκεται στις λιγνιτικές περιοχές τότε η επιδότηση αυξάνεται στο 80%.
Για να υποβληθεί αίτηση πολυκατοικίας τύπου Α θα πρέπει να πληρούνται σωρευτικά τα ακόλουθα:
Για να υποβληθεί αίτηση πολυκατοικίας Τύπου Β θα πρέπει να πληρούνται σωρευτικά τα ακόλουθα:
Το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ» για τις αιτήσεις Πολυκατοικιών Τύπου Α επιδοτεί δαπάνες για την έκδοση των δύο Πιστοποιητικών Ενεργειακής Αναβάθμισης και ανελκυστήρα, συμβούλου αλλά και για άδειες ή μελέτες ανώτατου ύψους 1.500 ευρώ ανά διαμέρισμα ή 4.150 ευρώ συνολικά.
Για τις παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης που προβλέπει το πρόγραμμα το ανώτατο ύψος που μπορεί να επιδοτηθεί είναι τα 48.500 ευρώ. Δηλαδή ο ανώτατος επιλέξιμος προς επιδότηση προϋπολογισμός είναι 50.000 ευρώ ανά διαμέρισμα.
Για τις Πολυκατοικίες Τύπου Β ο ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός ανέρχεται στις 80.000 ευρώ. Επιμερίζεται σε 3.730 ευρώ για έξοδα έκδοσης των δύο Πιστοποιητικών Ενεργειακής Αναβάθμισης και ανελκυστήρα, συμβούλου καθώς και για άδειες ή μελέτες και σε 76.270 ευρώ για το σύνολο των κοινόχρηστων παρεμβάσεων στην πολυκατοικία.
Για τις πολυκατοικίες τύπου Α υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης των ποσών που δεν επιδοτούνται μέσω δανεισμού. Το επιτόκιο επιδοτείται 100%. Ωστόσο οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων θα πρέπει να συμφωνήσουν και να απευθυνθούν σε μία τράπεζα.
Για τις πολυκατοικίες τύπου Β δεν προβλέπεται η δυνατότητα κάλυψης των ποσών με τραπεζικό δανεισμό. Οι ιδιοκτήτες θα πρέπει να βάλουν δικά τους χρήματα.
Πηγή: (ΤΕ 14/10/20)
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση
Ενημερωθείτε άμεσα, έγκαιρα και έγκυρα για τα επιδοτούμενα προγράμματα και όλα τα χρηματοδοτούμενα εργαλεία
* Κάνοντας εγγραφή συμφωνείτε να γραφτείτε, με σκοπό την ενημέρωση σας, για επιδοτούμενα προγράμματα, χρηματοδοτικά εργαλεία.
* Έχετε το δικαίωμα ανά πάσα στιγμή να ζητήσετε τη διαγραφή σας.