Προαιρετική παράταση για την πρώτη δόση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ

Τηλεργασία: Μέχρι πότε πρέπει να δηλωθεί το 40% των εργαζομένων – Πώς συμπληρώνεται το έντυπο
September 24, 2020
CLEAN SKY 2 JU- Ευρωπαϊκή Ε&Τ Συνεργασία – Επιχορήγηση ελληνικών φορέων που συμμετείχαν επιτυχώς σε Κοινές Προκηρύξεις των ευρωπαϊκών δικτύων ERA-NETS καθώς και άλλων δράσεων του Ενιαίου Χώρου Έρευνας (ΕΧΕ) / Υποβολές έως 21/10/2020
September 24, 2020

Προαιρετική παράταση για την πρώτη δόση πληρωμής του ΕΝΦΙΑ

24/09/2020

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

 

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms 

Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 € 

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

 

 

Έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδος αναρτώνται τελικά τα φετινά εκκαθαριστικά του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) για περίπου 7,3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα πρέπει να πληρώσουν και φέτος συνολικά 2,5 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 500 εκατ. ευρώ θα καταβάλουν οι επιχειρήσεις.

Η καθυστέρηση στην ανάρτησή τους στο Taxis οδήγησε το υπουργείο Οικονομικών στο να δώσει στους φορολογούμενους τη δυνατότητα να καταβάλουν την πρώτη από τις έξι μηνιαίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ έως τις 30 Σεπτεμβρίου, είτε να καταβάλουν τις δύο πρώτες δόσεις (Σεπτεμβρίου και Οκτωβρίου) μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, χωρίς καμία επιπλέον προσαύξηση.


Από 25/9 η ανάρτηση των εκκαθαριστικών

Επισημαίνεται ότι με βάση τον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ θα ξεκινήσουν να αναρτώνται από τις 25 Σεπτεμβρίου, αργά το απόγευμα, προκειμένου να γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στο σύστημα εκκαθάρισης του φόρου που οφείλονται στην πρόσφατη ρύθμιση, με την οποία απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ οι κάτοικοι των μικρών ακριτικών νησιών.

Ο ΕΝΦΙΑ θα έχει φέτος τις ίδιες μειώσεις με το 2019, ενώ επεκτείνεται και το 2020 η απαλλαγή των αγροτεμαχίων των φυσικών προσώπων από τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα, όμως, υπάρχουν δύο σημαντικές αλλαγές σε σχέση με πέρυσι, αφού οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να πληρώσουν σε έξι άτοκες μηνιαίες δόσεις, από το τέλος Σεπτεμβρίου έως και το τέλος Φεβρουαρίου του 2021, ενώ οι ιδιοκτήτες ακινήτων που υπέστησαν «κούρεμα» εισοδήματος λόγω της υποχρεωτικής μείωσης των ενοικίων θα μπορούν να συμψηφίσουν την έκπτωση φόρου που θα τους προσφέρει το υπουργείο Οικονομικών με το ποσό του ΕΝΦΙΑ που τους αναλογεί.

Σε ισχύ και φέτος η έκπτωση 10%-30%

Στο πλαίσιο αυτό, χορηγείται και φέτος η έκπτωση 10%-30% στον ΕΝΦΙΑ φυσικών προσώπων που προκύπτει από την εφαρμογή των προβλεπόμενων κλιμάκων και συντελεστών. Επισημαίνεται ότι η εν λόγω μείωση κλιμακώνεται σε ποσοστά αντιστρόφως ανάλογα με τη συνολική αντικειμενική αξία της ακίνητης περιουσίας, η οποία υπόκειται σε φόρο, ως εξής:
α) μείωση 30% για αξία ακίνητης περιουσίας μέχρι 60.000 ευρώ,
β) μείωση 27% για αξία ακίνητης περιουσίας πάνω από 60.000 ευρώ και μέχρι 70.000 ευρώ,
γ) μείωση 25% για αξία ακίνητης περιουσίας πάνω από 70.000 ευρώ και μέχρι 80.000 ευρώ,
δ) μείωση 20% για αξία ακίνητης περιουσίας πάνω από 80.000 ευρώ και μέχρι 1 εκατ. ευρώ,
ε) μείωση 10% για αξία ακίνητης περιουσίας άνω του 1 εκατ. ευρώ.

Στη συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν συνυπολογίζεται η αξία των δικαιωμάτων επί των γηπέδων εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι φορολογούμενοι διαπιστώσουν παραλείψεις ή λάθη σε δηλώσεις Ε9 προηγούμενων ετών, με αποτέλεσμα η εικόνα της περιουσιακής κατάστασης την 1η Ιανουαρίου 2020 να μην αποτυπώνεται ορθά, θα πρέπει να υποβάλουν διορθωτικές δηλώσεις και για τα παλαιότερα έτη.

Επισημαίνεται ότι η ανάρτηση των φετινών εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ αναμένεται να ξεκινήσει από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων από αύριο το βράδυ, ώστε το μεγαλύτερο μέρος να ολοκληρωθεί εντός του Σαββατοκύριακου.

 

 

 

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com