09/10/2019
Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση
Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης
Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )
Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης
H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν το δυναμικό της .
Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.
Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590
Αρνητικά ρεκόρ στα κόκκινα δάνεια και στη ρευστότητα διαπιστώνει η ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες.
Σύμφωνα με την τριμηνιαία έρευνα της ΕΚΤ οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Εθνική Πειραιώς, Alpha Bank και Πειραιώς) κατέχουν σε ολόκληρη την Ευρωζώνη το υψηλότερο ποσοστό μη εξυπηρετούμενων δανείων, διαθέτοντας ταυτοχρόνως την χαμηλότερη ρευστότητα.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας το ποσοστό των μη εξυπηρετούμενων δανείων έχει υποχωρήσει στην Ευρωζώνη στο 3,56% το δεύτερο τρίμηνο του 2019, ενώ στην Ελλάδα αγγίζει το 40% (39,2%) το οποίο είναι και το υψηλότερο ποσοστό στην ευρωζώνη.
Το μικρότερο ποσοστό κόκκινων δανείων το έχουν οι τράπεζες στο Λουξεμβούργο το οποίο είναι κάτω από 1% (0,97%).
Παρά το βαρύ φορτίο των κόκκινων δανείων η κεφαλαιακή κατάσταση των ελληνικών τραπεζών δεν είναι τόσο δυσμενής, καθώς οι σχετικοί δείκτες κυμαίνονται κοντά στο μέσο όρο της Ευρωζώνης.
Σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία της ΕΚΤ την ίδια περίοδο ο βασικός δείκτης που αντανακλά την κεφαλαιακή ευρωστία των πιστωτικών ιδρυμάτων, ο Common Equity Tier 1 (CET1) διατηρήθηκε στο 14,34%, ο δείκτης Tier 1 ratio στο 15,55% και ο δείκτης total capital ratio στο 18.01%.
Κατά μέσο όρο οι κεφαλαιακοί δείκτες στις τράπεζες της ευρωζώνης κυμαίνονται από 1.89% στην Ισπανία έως το 28.02% στην Εσθονία. Για τις ελληνικές τράπεζες κατά μέσο όρο οι σχετικοί δείκτες διατηρούνται σε επίπεδα ελαφρώς υψηλότερα του 15%.
Τέλος, αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στο μέτωπο της ρευστότητας των πιστωτικών ιδρυμάτων η ΕΚΤ διαπιστώνει ότι ο βασικός δείκτης ρευστότητας υποχώρησε στο 146,83% το δεύτερο τρίμηνο του 2019, από 149.51% που ήταν στο πρώτο τρίμηνο.
Στη χειρότερη θέση βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες καθώς ο σχετικός δείκτης διαμορφώνεται στο 99,15% ενώ τα πιστωτικά ιδρύματα στη Σλοβενία διαθέτοντας κατά μέσο όρο δείκτη ρευστότητας 369.16% βρίσκονται στην πρώτη θέση.
Πάντως, η ΕΚΤ διευκρινίζει ότι τα στοιχεία για ελληνικές τράπεζες επηρεάζονται από εξωτερικούς «παράγοντες που εμποδίζουν προσωρινά τη χρήση του σχετικού δείκτη ρευστότητας προκειμένου να απεικονιστεί κατάλληλα ο κίνδυνος ρευστότητας». Παρά ταύτα κατά μέσο όρο στην Ευρωζώνη ο δείκτης αυτός κυμαίνεται ελαφρώς κάτω του 150% (146,9%).
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες
Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι
ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή
Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση