Γ. Δραγασάκης: Ξεκινάει το νέο πρόγραμμα επενδύσεων σε πράσινες και αστικές υποδομές

Εξωδικαστικός Μηχανισμός : Ευνοϊκότερη για τους οφειλέτες αναλογία κερδών/οφειλής
June 14, 2019
6η τροποποίηση της Πρόσκλησης της Δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων» με αύξηση χρηματοδότησης από τα ΠΕΠ
June 17, 2019

Γ. Δραγασάκης: Ξεκινάει το νέο πρόγραμμα επενδύσεων σε πράσινες και αστικές υποδομές

14/06/2019

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

 

 

 

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες  ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

 

 

«Ξεκινά σήμερα η παροχή βιώσιμης χρηματοδότησης που θα επιτρέψει την οριζόντια και άμεση ενίσχυση πολλών διακριτών επενδυτικών σχεδίων, με στόχο την άμεση υλοποίηση πολλαπλών αναπτυξιακών και βιώσιμων έργων», ανακοίνωσε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αναφερόμενος στο νέο πρόγραμμα για επενδύσεις σε πράσινες και αστικές υποδομές, ανάμεσα στην ΕΤΕπ και την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, στο πλαίσιο του Ταμείου Υποδομών.

Ο κ. Δραγασάκης συγκεκριμένα δήλωσε ότι η Κυβέρνηση προχώρησε στη σύναψη συνεργασίας με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, θέτοντας τη βάση για τη διοχέτευση πόρων άνω των 640 εκ. ευρώ στη χρηματοδότηση επενδυτικών έργων υποδομής στους τομείς της ενέργειας, του περιβάλλοντος και των αστικών αναπλάσεων.

Το πρόγραμμα

Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας υπενθυμίζετα ότι, η ΕΤΕπ και η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος εγκαινιάζουν νέο πρόγραμμα για επενδύσεις σε πράσινες και αστικές υποδομές, συνδυάζοντας κονδύλια της ΕΕ, εθνικούς πόρους και χρηματοδότηση από την ΕΤΕπ.

Η υπογραφή της πρώτης σύμβασης στο πλαίσιο του νέου προγράμματος επενδύσεων σε υποδομές συνολικού ύψους 650 εκατ. ευρώ θα στηρίξει νέες επενδύσεις στους τομείς των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, της ενεργειακής απόδοσης και της αστικής ανάπτυξης σε όλη την Ελλάδα.

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος είναι η πρώτη τράπεζα-εταίρος, στο πλαίσιο του Ταμείου Υποδομών (Infrastructure Fund of Funds – InfraFoF). Θα εντοπίσει και θα επενδύσει σε νέα έργα, στα οποία μεταξύ άλλων αναμένεται να περιλαμβάνονται αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα, μονάδες βιομάζας και βιοαερίου και έργα ενεργειακής απόδοσης σε δημόσια κτίρια και σε κτίρια επιχειρήσεων. Αναμένεται επίσης να στηριχθούν έργα αναβάθμισης υποβαθμισμένων αστικών περιοχών, καθώς και έργα ύδρευσης και διαχείρισης αποβλήτων.

Επιπροσθέτως, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος θα συνεισφέρει ιδίους πόρους και θα συμβάλλει στην προσέλκυση ιδιωτικών κεφαλαίων για τη χρηματοδότηση αυτών των έργων. Αναμένεται ότι και άλλεςελληνικές τράπεζες θα γίνουν εταίροι στο πλαίσιο του Ταμείου Υποδομών.

Το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης συνέστησε το Ταμείο Υποδομών σε συνεργασία με την ΕΤΕπ, με στόχο τη μεγιστοποίηση του αντίκτυπου των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων σε συνδυασμό με κεφάλαια του Δημοσίου προερχόμενα από δάνειο της ΕΤΕπ και με επιστροφές από επενδύσεις σε έργα αστικής ανάπτυξης που ολοκληρώθηκανστο πλαίσιο της πρωτοβουλίας JESSICA.

Όταν τεθεί πλήρως σε λειτουργία το νέο πρόγραμμα υποδομών, θα προσφέρει χρηματοδοτικούς πόρους ύψους 450 εκατ. ευρώ συμβάλλοντας στην υλοποίηση βιώσιμων έργων συνολικού ύψους τουλάχιστον 650 εκατ. ευρώ στουςτομείς προτεραιότητας.  Τα κονδύλια των Ευρωπαϊκών Διαρθρωτικών και Επενδυτικών Ταμείων προέρχονταιαπό το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020».

Η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η οποία θα διαχειρίζεται το νέο ταμείο, συμφώνησαν σχετικά με τις λεπτομέρειες όσον αφορά το πρώτο κονδύλι ύψους 32 εκατ. ευρώ που θα διατεθεί για επενδύσεις.

naftemporiki.gr

 

 

 

 

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

 Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com