Κατάργηση των δόσεων για την εξόφληση προστίμων και φόρων μετά από έλεγχο.

epidotisi espa
O τρόπος φορολόγησης των αγροτεμαχίων για τον νέο φόρο ακινήτων
September 18, 2013
Αρχίζουν οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα: Ελάχιστη προστασία για τους ενοικιαστές
September 18, 2013

Κατάργηση των δόσεων για την εξόφληση προστίμων και φόρων μετά από έλεγχο.

eikonika timologia logistika

Οδηγίες για τη βεβαίωση και καταβολή των ποσών που προκύπτουν μετά τον επανυπολογισμό των φορολογικών προστίμων έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιων Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης, μετά και από την ισχύ των διατάξεων του άρθρου 66 του νόμου 4074/2013

Για τις υποθέσεις για τις οποίες δεν είχαν εκδοθεί Αποφάσεις Επιβολής Προστίμου (ΑΕΠ) μέχρι τις 26 Ιουλίου 2013 ή για τις υποθέσεις για τις οποίες είχαν εκδοθεί ΑΕΠ, αλλά δεν βρίσκονται ακόμη σε στάδιο διοικητικής επίλυσης της διαφοράς τα ποσά που προκύπτουν μετά τον επανυπολογισμό των προστίμων βεβαιώνονται και καταβάλλονται ως εξής:

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Tax People Solutions

Tax Business Solutions  Εγχώρια και Διεθνή Λογιστικά – Φοροτεχνικά Πρότυπα

 

-Εντός των 10 επόμενων εργάσιμων, για τις δημόσιες οικονομικές υπηρεσίες, ημερών από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου με το ευνοϊκότερο καθεστώς ή την αποδοχή του πρακτικού διοικητικής επίλυσης της διαφοράς (πρακτικό αποδοχής της διαφοράς) με το ευνοϊκότερο καθεστώς, βεβαιώνεται και καταβάλλεται το 60% του οφειλόμενου ποσού.

 

– Μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα, από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου με το ευνοϊκότερο καθεστώς ή την αποδοχή του πρακτικού διοικητικής επίλυσης της διαφοράς (πρακτικό αποδοχής της διαφοράς) με το ευνοϊκότερο καθεστώς, βεβαιώνεται και καταβάλλεται το υπόλοιπο 40% του οφειλόμενου ποσού.

 

Όπως λοιπόν προβλέπεται στην εγκύκλιο του κ. Θεοχάρη πλέον καταργούνται οι δόσεις στην εξόφληση των προστίμων που βεβαιώνονται στους φορολογούμενους μετά από φορολογικούς ελέγχους και ο φορολογούμενος θα πρέπει να καταβάλει ολόκληρο το οφειλόμενο ποσό μέχρι την τελευταία εργάσιμη ημέρα του επόμενου μήνα, από την κοινοποίηση της πράξης επιβολής προστίμου.

 

Σημειώνεται πως αρμόδιος για την έκδοση της πράξης επιβολής των προστίμων με το ευνοϊκότερο καθεστώς είναι ο προϊστάμενος της Αρχής που εξέδωσε την πράξη.

 

Κατάργηση επίσης των δόσεων έχουμε και στην περίπτωση βεβαίωσης φόρων μετά από έλεγχο σύμφωνα με το άρθρο 74 του νόμου 4074/2013 ο οποίος τροποποίησε το άρθρο 74 του νόμου 2238/1994, όπως είχε διαμορφωθεί με τον νόμο 3943/2011

 

 

Σχετικές διατάξεις

 

ΠΟΛ.1208/3.9.2013
Διαδικασία βεβαίωσης και καταβολής των ποσών που προκύπτουν μετά τον επανυπολογισμό των προστίμων με βάση τις διατάξεις της παραγράφου 2 του άρθρου 55 και των μεταβατικών διατάξεων των παραγράφων 4 και 5 του άρθρου 66 του Ν. 4174/2013 (ΦΕΚ 170/Α΄

 

Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com