Επαγγελματικά ταμεία: Ενιαία εποπτική δομή και περιορισμός στα φορολογικά κίνητρα

Πόλεμος στην Ουκρανία: «Εκτόξευση» έως και 41% για το φυσικό αέριο
February 24, 2022
Χρ. Σταϊκούρας: Αυξάνονται κατά 20 εκατ. ευρώ τα μέτρα στήριξης των αγροτών
February 24, 2022

Επαγγελματικά ταμεία: Ενιαία εποπτική δομή και περιορισμός στα φορολογικά κίνητρα

24/02/2022        

  Ακολουθήστε μας στα Social Media

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms 

Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 €  

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590
Αποτελέσματα και επιτυχίες υποβολών περιόδου 2021 – 2022, ILF consulting
Θέλετε δωρεάν προέλεγχο και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης; Click εδώ.
Δωρεάν Καταχώρηση βιογραφικού με καταγραφή του βιογραφικού σας με ΒΙΝΤΕΟ, για προώθηση στην Αγορά Εργασίας

 

 

Όσον αφορά στις επενδυτικές στρατηγικές των ΤΕΑ, στο επίκεντρο έρχεται το νέο απαιτητικό περιβάλλον και ο κρίσιμος ρόλος των κριτηριών ESG

 

Η ενίσχυση των εποπτικών αρχών και οι μεταρρυθμίσεις για τη θωράκιση του κλάδου Επαγγελματικής Ασφάλισης είναι στους στόχους της Πολιτείας, μιας και τα Τ.Ε.Α συνδράμουν θετικά για έναν ενάρετο κύκλο απασχόλησης–σύνταξης. Όπως αποτυπώθηκε κατά το 3ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης που ολοκληρώθηκε χθες η νέα αρχή του Ασφαλιστικού Συστήματος (με τη δημιουργία του ΤΕΚΑ) θα έχει σημαντικές παράπλευρες ωφέλειες και για την επαγγελματική ασφάλιση.

 
Σ’ αυτό συμφωνούν και οι άνθρωποι της αγοράς, οι οποίοι παρουσίασαν, μεταξύ άλλων, πετυχημένα παραδείγματα Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης, αποδόσεις και βέλτιστες πρακτικές διαχείρισης.
 
 
Όσον αφορά στις επενδυτικές στρατηγικές των ΤΕΑ, στο επίκεντρο έρχεται το νέο απαιτητικό περιβάλλον και ο κρίσιμος ρόλος των κριτηριών ESG.

 
Στις ομιλίες τους στο συνέδριο οι υπουργοί Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης και Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης έκαναν λόγο για περιορισμό στα ήδη ισχύοντα φορολογικά κίνητρα (πλήρως αφορολόγητες εισφορές, πλήρως αφορολόγητη καταβολή εφ’ άπαξ).

 
Ο κ. Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως το ισχύον φορολογικό καθεστώς είναι ήδη ευνοϊκό, ότι η κυβέρνηση είναι γενικότερα υπέρ της μείωσης των φόρων, αλλά και το ότι κοιτάζει το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς και προσανατολίζεται προς ένα σύστημα που θα συμβάλλει στην ανάπτυξη όχι μόνο των ΤΕΑ, αλλά παράλληλα τόσο του ΤΕΚΑ (Ταμείο Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης), όσο και του τρίτου πυλώνα (προγράμματα ασφαλιστικών εταιρειών). Από την πλευρά του, ο Άδωνης Γεωργιάδης μίλησε για ένα πλέγμα φορολογικών κινήτρων που θα πρέπει να ισχύει για όλο το ασφαλιστικό σύστημα, επισημαίνοντας πως θα πρέπει να δοθούν κίνητρα και προς τον τρίτο πυλώνα.

Ο υφυπουργός εργασίας Πάνος Τσακλόγλου επεσήμανε ότι το επόμενο χρονικό διάστημα το Υπουργείο Εργασίας σχεδιάζει την ενίσχυση των αρμόδιων εποπτικών αρχών και τη μετάβαση από το ισχύον κατακερματισμένο σχήμα σε μια ενιαία εποπτική δομή, αλλά και σειρά άλλων μεταρρυθμίσεων που σκοπεύουν στη θωράκιση του κλάδου».

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο υφυπουργός: «Για τον κόσμο της εργασίας, τα επαγγελματικά ταμεία είναι πια ένας σημαντικός θεσμός. Και είναι ανάγκη ο θεσμός αυτός να εδράζεται σε αρχές και να λειτουργεί με προδιαγεγραμμένους κανόνες. Να προσφέρει υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης κοινωνικής αξίας υπηρεσίες και να εμπεδώνει κλίμα εμπιστοσύνης στους ασφαλισμένους. Εκτός από τον πρώτο, θέλουμε ισχυρούς και τους δύο άλλους πυλώνες – δεύτερο και τρίτο. Ειδικά για το δεύτερο πυλώνα, με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώνουμε μία πρωτόγνωρη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια. Οι εξαιρετικές προοπτικές ανάπτυξης και ο αναβαθμισμένος ρόλος των Επαγγελματικών Ταμείων μάς υποχρεώνουν, και εμάς ως Υπουργείο και εσάς ως κλάδο, να μην επιτρέψουμε να αναπτυχθεί ένα άναρχο και ευάλωτο οικοσύστημα επαγγελματικής ασφάλισης και επαγγελματικών ταμείων αλλά να εργαστούμε μαζί για να διασφαλίσουμε την υγιή και βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου».

 
Η κυβέρνηση δηλώνει ανοιχτή σε ιδέες για τη λειτουργία πολυεργοδοτικών ΤΕΑ, με στόχο να αντιμετωπιστεί η δυσκολία συμμετοχής των εργαζομένων σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και για την επίτευξη οικονομιών κλίμακας.

Στο συνέδριο έγινε επίσης αναφορά στην πρόσφατη σχετική έκθεση του ΙΟΒΕ, στην οποία -μεταξύ άλλων- τονίζονται τα πολλαπλά οφέλη τόσο στο ασφαλιστικό σύστημα, όσο και στη μακροπρόθεσμη πορεία της ελληνικής οικονομίας μέσα από τη συνταξιοδοτική αποταμίευση και τη

χρηματοδότηση επενδυτικών προγραμμάτων, τομείς στους οποίους μπορούν να συμβάλουν ενεργά τα ΤΕΑ.

Τέλος ,στο πάνελ των κοινωνικών εταίρων όπου συζητήθηκε η προοπτική δημιουργίας Εθνικού Επαγγελματικού Ταμείου με τη συμμετοχή της ΓΣΕΕ και των εργοδοτικών οργανώσεων, οι εκπρόσωποι των φορέων ανέφεραν ότι το σχέδιο παραμένει στο τραπέζι παρότι η συγκυρία μέχρι τώρα δεν ήταν ευνοϊκή και οι αναλογιστικές μελέτες θα συνεχιστούν.
 
 
 
 
 
 
 
πηγή: protothema.gr
 
 
 
Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com