Πόσους και ποιους τραπεζικούς λογαριασμούς θα ανοίξει φέτος η Εφορία

Με τις ίδιες αντικειμενικές αξίες ο ΕΝΦΙΑ του 2021
April 20, 2021
Ποιες γυναίκες και παλαιοί ασφαλισμένοι προλαβαίνουν να κατοχυρώσουν σύνταξη πριν τα 67 ή με 35ετία (πίνακες)
April 20, 2021

Πόσους και ποιους τραπεζικούς λογαριασμούς θα ανοίξει φέτος η Εφορία

20/4/2021          Ακολουθήστε μας στα Social Media

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms 

Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 €  

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

Θέλετε δωρεάν προέλεγχο και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης;

 

Κάντε click εδώ

 

Ένα ευρύ σχέδιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της απάτης έχει εκπονήσει η φορολογική διοίκηση το οποίο τέθηκε ήδη σε ισχύ. Οι έλεγχοι θα είναι πολλαπλάσιοι των περυσινών, ενώ έμφαση θα δοθεί στα αδήλωτα περιουσιακά στοιχεία κάτι που σημαίνει ότι θα ανοίξουν πολλοί τραπεζικοί λογαριασμοί, στις απάτες του ΦΠΑ αλλά και σε στοχευμένους ελέγχους σε τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν αυξημένους κινδύνους φοροδιαφυγής και απάτης.
Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο φέτος η εφορία θα ανοίξει τουλάχιστον 630 τραπεζικούς λογαριασμούς προκειμένου να φθάσει αφενός κοντά στην αποκάλυψη αδήλωτων εισοδημάτων αφετέρου στον εντοπισμό κυκλωμάτων έκδοσης και λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων, επεξεργασίας ψηφιακών αρχείων, ηλεκτρονικό εμπόριο κ.λπ.

Η αλήθεια είναι ότι οι περισσότεροι σημαντικοί έλεγχοι διενεργούνται με το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών. Μάλιστα οι διαδικασίες είναι σχεδόν αυτοματοποιημένες και δεν χρειάζεται οι ελεγκτές να περιμένουν πότε η τράπεζα θα τους στείλει τα στοιχεία που ζητούν. Εκτός από τους λογαριασμούς των ελεγχόμενων ανοίγονται σε πολλές περιπτώσεις και λογαριασμοί συνδικαιούχων. Σε κάθε περίπτωση ο ελεγχόμενος, ή η ελεγχόμενη επιχείρηση πρέπει να αποδείξουν μια προς μία τις συναλλαγές. Αν τα στοιχεία δεν κριθούν ικανοποιητικά χαρακτηρίζονται ως αδικαιολόγητη προσαύξηση περιουσίας, δηλαδή φοροδιαφυγή και φορολογούνται ενώ ταυτόχρονα επιβάλλονται και τα πρόστιμα που μπορούν να φθάσουν και στο ύψος του κεφαλαίο που δεν δικαιολογείται.

Όπως προκύπτει από το επιχειρησιακό σχέδιο από τις ελεγκτικές Υπηρεσίες της ΑΑΔΕ (ΚΕΜΕΕΠ, ΚΕΦΟΜΕΠ και ΔΟΥ), προγραμματίζεται να διενεργηθούν σε όλη την επικράτεια:

-Τουλάχιστον 17.000 φορολογικοί έλεγχοι.

-Τουλάχιστον 6.000 έλεγχοι επιστροφής φόρων.

Από τους ανωτέρω ελέγχους ,τουλάχιστον 220 έλεγχοι θα διενεργηθούν σε υποθέσεις ενδοομιλικών συναλλαγών από το ΚΕΜΕΕΠ και τουλάχιστον 2.500 έλεγχοι για τη διαπίστωση της ορθής εκπλήρωσης των μη ετήσιων υποχρεώσεων των φορολογιών κεφαλαίου.

Επίσης θα διενεργηθούν 170 έρευνες, οι οποίες αφορούν απάτη στον ΦΠΑ.

Παράλληλα στην κατεύθυνση της βελτίωσης της συμμόρφωσης των φορολογουμένων, η ΑΑΔΕ θα διενεργήσει μερικούς επιτόπιους ελέγχους πρόληψης, οι οποίοι πραγματοποιούνται στο σύνολο της επικράτειας καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, με σκοπό την ενίσχυση της φορολογικής συμμόρφωσης, τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, τον περιορισμό και την πρόληψη φοροδιαφυγής και λαθρεμπορίου. Ειδικότερα, στο ανωτέρω πλαίσιο εκπονείται Σχέδιο Προληπτικών ελέγχων, σύμφωνα με το οποίο πραγματοποιούνται μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι, εντός και εκτός χωρικής αρμοδιότητας, από συνεργεία ελέγχου των ΔΟΥ με τη συνδρομή υπαλλήλων του γενικού χημείου του κράτους.

Αναφορικά με τους μερικούς επιτόπιους ελέγχους (πρόληψης) αναμένεται να διενεργηθούν:

-30.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι (εμφανείς και μη) από τις ΔΟΥ

-10.000 μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι (πρόληψης) σε στοχευμένες γεωγραφικές περιοχές ή κλάδους επιτηδευματιών ή σε στοχευμένους ΑΦΜ επιχειρήσεων ή επιτηδευματιών από τις ΥΕΔΔΕ

-6.000 εμφανείς έλεγχοι από τις ΥΕΔΔΕ

-720 ειδικοί στοχευμένοι μερικοί επιτόπιοι έλεγχοι σε τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας που παρουσιάζουν αυξημένους κινδύνους φοροδιαφυγής και απάτης.

Στις προτεραιότητα για το 2021 είναι η ανάπτυξη ποιοτικών και στοχευμένων επικοινωνιακών δράσεων για την ενδυνάμωση της φορολογικής υπευθυνότητας. Στο πλαίσιο αυτό, θα πραγματοποιηθούν 55.000 τηλεφωνικές επικοινωνιών με σκοπό την ενημέρωση των φορολογούμενων.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί το 2021 και στην πραγματοποίηση εκτεταμένων ηλεκτρονικών διασταυρώσεων, αποβλέποντας στη διασφάλιση της έγκαιρης και ορθής εκπλήρωσης των υποχρεώσεων των φορολογουμένων καθώς και στον εντοπισμό αποκρυβείσας φορολογητέας ύλης (συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών ενισχύσεων στο πλαίσιο των μέτρων περιορισμού των συνεπειών του Covid-19).

Ειδικότερα για το έτος 2021 προγραμματίζονται:

• Διασταύρωση για τον εντοπισμό φορολογούμενων που υπέβαλαν μηδενικές δηλώσεις ΦΠΑ, ενώ είχαν σημαντική δραστηριότητα.

• Διασταύρωση για τον εντοπισμό διαφορών μεταξύ συνολικών ετησίων εκροών δηλώσεων ΦΠΑ με τα δηλωθέντα εισοδήματα δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φορολογικού έτους 2019.

• Δράσεις εντοπισμού υπόχρεων σε υποβολή ή τροποποίηση δηλώσεων Ε9 ΝΠ.

• Διενέργεια διασταυρώσεων για τη συμμόρφωση φορολογουμένων στην υποβολή δηλώσεων ΦΕΦΠ για πρόσθετες αποδοχές.

• Διασταύρωση εισοδημάτων αλλοδαπής προέλευσης στα πλαίσια της αυτόματης ανταλλαγής πληροφοριών.

• Διασταύρωση για αναδρομικά εισοδήματα ή πρόσθετες αποδοχές.

• Εντοπισμός αδήλωτων εισοδημάτων από βραχυχρόνιες μισθώσεις και από αξιοποίηση δεδομένων καρτών.

 

Πηγή: Capital (ΤΡ 20/4/21)

 

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com