Εφορία: «Φωτιά» στα εκκαθαριστικά των συνταξιούχων βάζουν τα αναδρομικά

Συντάξεις: Απόφαση-βόμβα για αναδρομικά στο Δημόσιο
April 12, 2021
Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7: Έως 19 Απριλίου οι αιτήσεις – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι
April 12, 2021

Εφορία: «Φωτιά» στα εκκαθαριστικά των συνταξιούχων βάζουν τα αναδρομικά

12/4/2021

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms 

Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 €  

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

Θέλετε δωρεάν προέλεγχο και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης;

 

Κάντε click εδώ

 

«Φωτιές» ανάβει φέτος η Εφορία σε 1,1 εκατ. συνταξιούχους οι οποίοι τον Οκτώβριο του 2020 έλαβαν αναδρομικά συνολικού ύψους 1,4 δισ. ευρώ. Οι συνταξιούχοι θα κληθούν να πληρώσουν τον φορολογικό «λογαριασμό» για τα αναδρομικά του 11μηνου Ιούνιος 2015-Μάιος 2016 και θα βρεθούν αντιμέτωποι με σημαντικές επιβαρύνσεις. Στα ποσά που εισέπραξαν θα επιβληθούν φορολογικοί  συντελεστές που ξεκινούν από 22% και φθάνουν έως 45% ενώ στην περίπτωση που τα συνολικά εισοδήματα των συνταξιούχων υπερβαίνουν τις 12.000 ευρώ για τα έτη 2015 και 2016, στα ποσά των αναδρομικών θα επιβληθεί και ειδική εισφορά αλληλεγγύης «φουσκώνοντας» ακόμη περισσότερο το ραβασάκι της Εφορίας. 

 

Οι συνταξιούχοι αντιδρούν έντονα για τη φορολογική μεταχείριση των αναδρομικών που έλαβαν μετά από πολλά χρόνια για τις περικοπές στις συντάξεις τους και ζητούν να φορολογηθούν αυτοτελώς με συντελεστή 20% όπως φορολογήθηκαν και τα αναδρομικά που έλαβαν οι συνταξιούχοι των ειδικών μισθολογίων τον Δεκέμβριο του 2018.

 

Η απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή είναι ξεκάθαρη. Η φορολόγηση των αναδρομικών του 11μηνου θα γίνει με βάση τις τροποποιητικές δηλώσεις που θα κληθούν να υποβάλουν οι συνταξιούχοι για τα έτη 2015 και 2016 για τα οποία έλαβαν τα αναδρομικά. Για κάθε έτος θα υποβληθεί ξεχωριστή τροποποιητική δήλωση. Παρά το γεγονός ότι έλαβαν τα αναδρομικά το 2020, τα ποσά αυτά θεωρούνται ως φορολογητέα εισοδήματα των ετών 2015 και 2016 και θα φορολογηθούν, σε κάθε ένα από τα έτη αυτά, αφού προστεθούν στα ποσά των κύριων και επικουρικών συντάξεων που έχουν ήδη δηλώσει οι συνταξιούχοι στις φορολογικές  δηλώσεις των συγκεκριμένων ετών.

Έτσι, μετά και την  υποβολή των τροποποιητικών δηλώσεων θα γίνει επανεκκαθάριση των δηλώσεων των ετών 2015 και 2016.

Τα αναδρομικά αφού προστεθούν στα εισοδήματα των ετών 2015 και 2016, θα φορολογηθούν στο σύνολο που θα προκύψει με συντελεστές:

– 22% έως 42% της φορολογική κλίμακας που ίσχυε το 2015 και

– 22% έως 45% της φορολογικής κλίμακας που ίσχυε το 2016.

Παράλληλα, σε όσους το συνολικό τους εισόδημα, μετά την προσθήκη των αναδρομικών υπερβεί το ποσό των 12.000 ευρώ, θα τους καταλογιστεί και ειδική εισφορά αλληλεγγύης.

Αντιμέτωποι με τις μεγαλύτερες επιβαρύνσεις θα βρεθούν όσοι μετά την προσθήκη των αναδρομικών, αλλάζουν φορολογικό κλιμάκιο δηλαδή από το 22%, ανεβαίνουν στο 32% ή στο 42% για το 2015 και από το 22% στο 29%, ή στο 37% ή στο 45% για το φορολογικό έτος 2016.

Οι συνταξιούχοι που θα δυσκολευτούν να εξοφλήσουν το φόρο που θα προκύψει έχουν τη δυνατότητα να τον εξοφλήσουν με βάση την πάγια ρύθμιση σε έως 24 έντοκες δόσεις.

 

Πηγή: Eisodima (ΠΑ 9/4/21)

 

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com