Τέλος τα τεκμήρια από το 2015

φωτοβολταικα epidotisi espa
Το σχέδιο νόμου για τις ΑΠΕ – 30% η μείωση για τα φωτοβολταϊκά
March 10, 2014
nea, εσπα, αναπυξιακός, νόμος, επιδοτήσεις
Νέο Πλαίσιο διαδικασιών για τις Αδειοδοτήσεις των Επιχειρήσεων
March 11, 2014

Τέλος τα τεκμήρια από το 2015

λογιστές, αθηνών, φοτοτεχνικοί, επιδοτήσεις

10/3/2014

Tην απόσυρση των τεκμηρίων διαβίωσης προωθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών. Πρόκειται για τον αναχρονιστικό τρόπο φορολόγησης, με βάση ιδεατές δαπάνες, οι οποίες στην πράξη έχουν γίνει εφιάλτης για χιλιάδες μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς και για τους ανέργους και τους ελεύθερους επαγγελματίες που, λόγω της κρίσης, έχουν πολύ χαμηλό εισόδημα.

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting

Στη θέση των τεκμηρίων ο σχεδιασμός προβλέπει τη θέσπιση του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου. Το αποφασιστικό βήμα για τη δημιουργία του έκανε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών, ζητώντας από μια σειρά από επιχειρήσεις και φορείς να του υποβάλουν στοιχεία για τις συναλλαγές των φορολογουμένων.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, τα τεκμήρια πρόκειται να καταργηθούν από τα εισοδήματα του 2015. Μάλιστα, ο ίδιος σχεδιασμός προβλέπει ότι η κατάργηση θα γίνει σταδιακά, με την απαλλαγή, αρχικά, από τα τεκμήρια των μισθωτών και των συνταξιούχων και, στη συνέχεια, μέσα σε ένα ή δύο χρόνια, και των υπόλοιπων φορολογουμένων.

Προϋπόθεση για την κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης είναι να στηθεί και να λειτουργήσει το νέο σύστημα της καταγραφής των δαπανών των φορολογουμένων, αλλά και να προχωρήσουν οι έμμεσες τεχνικές προσδιορισμού του εισοδήματος για τους ελεύθερους επαγγελματίες, οι οποίες τυπικά έχουν ήδη θεσπιστεί.

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com