Θ.Φωτίου για το ΚΕΑ: 626.338 είναι οι δικαιούχοι σήμερα, με πρόβλεψη για 700.000.

Δικαίωμα δημιουργίας και λειτουργίας Πολυλειτουργικών Αγροκτημάτων
December 18, 2017
Δ. Παπαδημητρίου: Ο στόχος για ανάπτυξη 1,6% το 2017 θεωρείται εφικτός
December 18, 2017

Θ.Φωτίου για το ΚΕΑ: 626.338 είναι οι δικαιούχοι σήμερα, με πρόβλεψη για 700.000.

18/12/2017

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

 

 

 

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

 

 

 

 

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
& ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου
Αθήνα,  17-12-2017

Ομιλία της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θ. Φωτίου, στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, παραβρέθηκε το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 στο 8ο Περιφερειακό Συνέδριο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης «Η ανάταξη της Δυτικής Αττικής» που διοργανώνουν η Περιφέρεια Αττικής και το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στα Μέγαρα και την Ελευσίνα. Ακολουθούν σημεία από την ομιλία της κας. Φωτίου, κατά την πρώτη ημέρα των εργασιών του Συνεδρίου:

«Πολλές φορές με ρωτάνε τι δουλειά έχω στα Αναπτυξιακά Συνέδρια. Εγώ είμαι για τη φτώχεια, για τους ευάλωτους, τα κακοποιημένα παιδιά, τους ηλικιωμένους, τους ανάπηρους, τους Ρομά, τους άστεγους, τους άπορους. Αυτή ακριβώς είναι η νεοφιλελεύθερη άποψη που υποστηρίζει ότι οι κοινωνικές δαπάνες δεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη ή ότι κοινωνικές δαπάνες μπορείς να κάνεις μόνο αν υπάρχει ανάπτυξη, αν αυξάνεται το ΑΕΠ. Όμως κάθε ευρώ που πηγαίνει στις κοινωνικές δαπάνες έχει δημοσιονομικό συντελεστή, δηλαδή πολλαπλασιαστή. Κάθε ευρώ που πηγαίνει στις κοινωνικές δαπάνες πολλαπλασιάζεται και αυτό ευτυχώς η κυβέρνησή μας το ξέρει.

Σήμερα, ο προϋπολογισμός της κοινωνικής πρόνοιας είναι υπερδιπλάσιος εκείνου που παραλάβαμε. Το 2015 ανερχόταν σε περίπου 780 εκατομμύρια και το 2017 ξεπέρασε το 1,5 δισεκατομμύριο. Το 2018 προσθέσαμε 315 εκατομμύρια, από την επισκόπηση δαπανών, αποκλειστικά για το παιδί. Από αυτό το κοινωνικό πακέτο, 260.000.000€ δίνονται για την ενίσχυση των οικογενειακών επιδομάτων, αυξάνοντας το συνολικό ποσό από τα σημερινά 650.000.000€ σε 910.000.000€, δηλαδή μια αύξηση 40%.

Στο πλαίσιο της ολοκληρωμένης φροντίδας του παιδιού, από το ίδιο κοινωνικό πακέτο, 40.000.000€ θα δοθούν για τα ημερήσια ζεστά σχολικά γεύματα, περίπου 130.000 μαθητές δημοτικών σχολείων θα έχουν καθημερινά ένα ζεστό γεύμα. Τέλος, 15.000.000€ θα δοθούν για την επέκταση των βρεφονηπιακών σταθμών, ο αριθμός των οποίων θα αυξηθεί κατά 400 νέες σχολικές μονάδες το 2018, προκειμένου να δημιουργηθούν άλλες 10.000 θέσεις πέραν των σημερινών 109.000 θέσεων. Με τα αντίμετρα, το 2019 ο προϋπολογισμός προβλέπεται να ξεπεράσει τα 2,5 δις.

Ας πάμε στο τι κάναμε στη Δυτική Αττική. Το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) αποτελεί δίχτυ ασφαλείας για όσους χτυπήθηκαν βιαιότερα από την κρίση. Σε όλη τη χώρα, οι σημερινοί δικαιούχοι είναι 626.338, με πρόβλεψη για 700.000 και συνολική δαπάνη ύψους 760 εκατομμυρίων. Στη Δυτική Αττική, στο πρόγραμμα είναι ενταγμένο το 9,06 % του πληθυσμού, δηλαδή 15.629 άτομα, με άθροισμα μηνιαίας επιδοματικής ενίσχυσης 1.606.210€.
Μαζί με την άμεση οικονομική στήριξη, οι δικαιούχοι του ΚΕΑ διασυνδέονται με προγράμματα και υπηρεσίες: Δηλαδή χαμηλά τιμολόγια για ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, ένταξη παιδιών σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, απευθείας σύνδεση με τις παροχές τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε είδος (πρόγραμμα ΤΕΒΑ). Όμως το ΚΕΑ είναι ένα πρόγραμμα που έχει κινδύνους. Μπορεί να λειτουργήσει όχι μόνο σαν δίχτυ ασφαλείας αλλά και σαν δίχτυ εγκλωβισμού στη φτώχεια. Για το λόγο αυτό το 10% των ανέργων-δικαιούχων του ΚΕΑ θα μπουν στην αγορά εργασίας. Για τη Δυτική Αττική αυτό σημαίνει ότι  από τους 3.179 άνεργους δικαιούχους το 10% εντάσσεται στην αγορά εργασίας.

Τα σχολικά γεύματα έγιναν πλέον θεσμός του Ελληνικού σχολείου. 130.000 μαθητές 760 δημοτικών σχολείων σε 56 δήμους της επικράτειας θα έχουν ένα ζεστό γεύμα κάθε ημέρα, αλλάζοντας έτσι την σχολική κουλτούρα του δημοσίου σχολείου. Ειδικά για την Δυτική Αττική θα καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης σε 44 δημοτικά σχολεία, όπου θα διανεμηθούν συνολικά 10.343 ζεστά γεύματα. Συγκεκριμένα στον Ασπρόπυργο διατίθενται 2.614 γεύματα, στην Ελευσίνα 2.366, στα Μέγαρα 1.200, στη Φυλή 4.163, ενώ θα αρχίσουν να διατίθενται και στο δήμο Μάνδρας.
Διευρύνουμε διαρκώς τον αριθμό των παιδιών που μπορούν να ενταχθούν σε βρεφονηπιακούς σταθμούς. Επιδοτούμε 5 δήμους της Δυτικής Αττικής με σκοπό τη λειτουργία 7 νέων βρεφονηπιακών σταθμών, που θα καλύψουν 175 νέες θέσεις παιδιών, με κόστος εξοπλισμού 350.000. Στο δήμο Φυλής δυο νέες δομές, στο δήμο Μεγαρέων δυο δομές, Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας από μια.
Χαίρομαι που η Δυτική Αττική έχει φτιάξει όλα τα Κέντρα Κοινότητας. Λειτουργούν σήμερα 5 Κέντρα Κοινότητας, στους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μάνδρας-Ειδυλλίας, Μεγαρέων, Φυλής, και επίσης 2 παραρτήματα Ρομά στους δήμους Μεγαρέων και Φυλής. Μέσα από τα Κέντρα Κοινότητας ο πολίτης, δίνοντας μόνο το ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του, μπορεί να έχει έγκυρη πληροφόρηση για θέματα που τον αφορούν, όπως τα δικαιώματά του και τυχόν επιδόματα που δικαιούται, ευκαιρίες επαγγελματικής απασχόλησης σε θέσεις ιδρυμάτων που λειτουργούν στην περιοχή του, τη δυνατότητα συμμετοχής του σε ευρωπαϊκά και ελληνικά προγράμματα κ.α.

Ας πάμε στους Ρομά. Μέχρι σήμερα το κάθε υπουργείο διέθετε χρήματα για τους Ρομά χωρίς ποτέ να γίνεται τίποτα. Η κυβέρνησή μας έφτιαξε Ειδική Γραμματεία ώστε πλέον να είμαστε συνεννοημένοι για το τι κάνουμε. Ξεκινήσαμε από τη χαρτογράφηση των καταυλισμών σε όλη τη χώρα. Καταγράψαμε 370 οικισμούς και τους κατατάξαμε σε κατηγορίες. Στη Δυτική Αττική θα προκηρυχθούν άμεσα οριζόντιες δράσεις που αφορούν την επιδότηση ενοικίου, την βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης και την προώθηση στην απασχόληση. Στη θέση Βλυχό, του δήμου Μεγαρέων, σχεδιάζουμε ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την συνολική αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης τόσο εντός του οικισμού, όσο και εκτός, συνολικού κόστους 2.500.000€. Περιλαμβάνει την αναβάθμιση των υποδομών, την αντικατάσταση παραπηγμάτων με προκατασκευασμένους οικίσκους και την εγκατάσταση χώρων ατομικής υγιεινή.

Θα ήθελα να σταθώ στην παρέμβαση που σχεδιάζουμε στην περιοχή του 7ου δημοτικού σχολείου Ασπροπύργου.  Τα παιδιά Ρομά που φοιτούν στο συγκεκριμένο σχολείο και η ευρύτερη κοινότητα Ρομά στην περιοχή της Νέας Ζωής Ασπροπύργου χρήζουν μιας ολοκληρωμένης παρέμβασης κοινωνικής φροντίδας έτσι ώστε σταδιακά να τύχουν στεγαστικής αποκατάστασης και κοινωνικής ένταξης. Για το σκοπό αυτό δημιουργείται Κοινωνικό Πολύκεντρο έναντι του 7ου Δ.Σ. Ασπροπύργου που θα παρέχει υπηρεσίες υγιεινής (πλυντήρια, στεγνωτήρια, ντουζιέρες), υγειονομικής φροντίδας (ιατρείο), κοινωνικής διαμεσολάβησης, εγγραμματισμού εφήβων 13-17 ετών, σχολείου δεύτερης ευκαιρίας για ενηλίκους, εκμάθηση χρήσης Η/Υ, νομικής στήριξης. Παράλληλα, αναβαθμίζεται και η κτιριακή υποδομή του 7ου Δ.Σ. Ασπροπύργου με τη δημιουργία αίθουσας βιβλιοθήκης, εικαστικών, εκπαιδευτικών και μουσικής».

 

 

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

 

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com