ΑΜΚΕ vs ΚΟΙΝΣΕΠ

Επιδότηση για αθλητικές εγκαταστάσεις και 21 ενεργά προγράμματα Επιχειρήσεων – Ιδιωτών – Δήμων – ΜΚΟ – κτλ
December 4, 2017
Απόφαση Ένταξης Πράξεων Κρατικών Ενισχύσεων στο πλαίσιο της Πρόσκλησης «Αναβάθμιση πολύ μικρών & μικρών επιχειρήσεων για την ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές»
December 5, 2017

ΑΜΚΕ vs ΚΟΙΝΣΕΠ

04/12/2017

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

 

 

 

 

 

 

Γενικά οι ΑΜΚΕ και οι ΚΟΙΝΣΕΠ μπορούν να υιοθετηθούν ως νομικές μορφές από μια κοινωνική επιχείρηση.

 Οι ΑΜΚΕ είναι προτιμότερες όταν υπερτερεί ο κοινωνικός του οικονομικού σκοπού (βλ. μικρότερη εμπορική δραστηριότητα), είναι μικρός και σταθερός ο αριθμός των εταίρων και δεν μεταβάλλεται συχνά, δεν ενοχλεί η απεριόριστη ευθύνη των εταίρων, δεν ενδιαφέρει η πραγματοποίηση και η διανομή τυχόν κερδών και δεν ενδιαφέρει η ρητή δέσμευση στη δημοκρατική διοίκηση της εταιρίας. Οι εταίροι μιας ΑΜΚΕ μπορούν να αμειφθούν για συγκεκριμένη εργασία που παρέχουν, αλλά δεν μπορούν να πάρουν μέρος από τα κέρδη με την ιδιότητά τους ως εταίροι.

Οι ΚΟΙΝΣΕΠ είναι προτιμότερες όταν προβλέπεται ταυτόχρονη επιδίωξη κοινωνικού και οικονομικού σκοπού (μεγαλύτερη ένταξη στην αγορά στην εξασφάλιση εσόδων), ενδιαφέρει η δραστηριοποίηση σε πολλαπλές οικονομικές δραστηριότητες, υπάρχει δέσμευση στη συλλογική διάσταση, επιτρέπεται με σχετική ευκολία η αλλαγή της σύνθεσης των μελών, υπάρχει δέσμευση στη δημοκρατική διοίκηση, ενδιαφέρει η περιορισμένη διανομή κερδών στους/στις εργαζόμενους/ες

Πολλές ΜΚΟ υιοθετούν τη νομική μορφή της ΑΜΚΕ, αλλά κάθε ΜΚΟ δεν είναι ΑΜΚΕ όπως και κάθε ΑΜΚΕ δεν είναι ΜΚΟ. Οι ΜΚΟ, για τις οποίες τώρα προωθείται θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα, είναι μια μορφή οργανώσεων που τονίζουν την αυτοτέλειά τους από το κράτος και θεωρητικά έχουν έντονη στόχευση στην κοινωνική ωφέλεια (συνηγορία για τα δικαιώματα μειονοτήτων, αποκλεισμένων ομάδων, κοινωνική φροντίδα, προστασία περιβάλλοντος, κ.λπ.).

 

 

 

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com