ΕΣΠΑ 2021-27: Τα 13+1 προγράμματα για επιχειρήσεις και οι προθεσμίες

«Έξυπνη Μεταποίηση» στα Ιόνια Νησιά έως 60%
November 24, 2022
Έναρξη υποβολών έως 75% επιδότηση, Έξυπνη Μεταποίηση: Επιλέξιμες δραστηριότητες και Δικαιούχοι
November 24, 2022

ΕΣΠΑ 2021-27: Τα 13+1 προγράμματα για επιχειρήσεις και οι προθεσμίες

24/11/2022

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Media – TV – Radio

Αποτελέσματα και επιτυχίες υποβολών περιόδου 2021 – 2022.

No 1 Επιλογή ILF consulitng

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms
Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 € 
Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

Αποτελέσματα και επιτυχίες υποβολών περιόδου 2021 – 2022, ILF consulting
MaTs Coaching: Υπηρεσία προσωπικής σας ενημέρωσης και δυνατότητας επιδότησης
Θέλετε δωρεάν προέλεγχο και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης; Click εδώ.
Δωρεάν Καταχώρηση βιογραφικού με καταγραφή του βιογραφικού σας με ΒΙΝΤΕΟ, για προώθηση στην Αγορά Εργασίας

 

Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε άμεσα & πρώτοι για τα νέα προγράμματα επιδοτήσεων και την έναρξη υποβολών τους.

 

 

Με 13 προσκλήσεις ενισχύσεων και υποδομών πρόκειται να υλοποιηθεί το νέο πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027», προϋπολογισμού 3,88 δισ. ευρώ (δημόσια δαπάνη) του νέου ΕΣΠΑ. Οι δύο πρώτες προσκλήσεις του προγράμματος, που αποτελεί τη συνέχεια του γνωστού ΕΠΑνΕΚ και αποτελεί το πρώτο μεγάλο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για την επιχειρηματικότητα στην Ευρώπη που εγκρίνεται, για τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την «πράσινη» αναβάθμιση της παραγωγικής λειτουργίας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, προϋπολογισμού 1 δισ. ευρώ, θα εκδοθούν εντός του 2022.

«Κατά την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 δράσεις επιχειρηματικότητας θα υλοποιηθούν κυρίως από το Τομεακό πρόγραμμα “Ανταγωνιστικότητα 2021-2027” αλλά και από τα 13 περιφερειακά προγράμματα μέσω των ειδικών στόχων του Στόχου Πολιτικής 1 “Μια πιο έξυπνη Ευρώπη”. Ο Στόχος Πολιτικής 1 αντιπροσωπεύει το 20% των συνολικά διαθέσιμων πόρων του ΕΣΠΑ 2021-2027 και αντιστοιχεί σε 5,085 δισ. ευρώ», επισημαίνει ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Δημήτρης Σκάλκος.

Από την πλευρά του, ο αρμόδιος ειδικός γραμματέας Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) & Ταμείου Συνοχής (ΤΣ), Γιώργος Ζερβός, διαβεβαιώνει ότι οι προσκλήσεις  θα απευθύνονται και στις πολύ μικρές επιχειρήσεις και πρόκειται να υιοθετήσουν διαδικασία αξιολόγησης FIFO (First In First Out).

«Οι προσκλήσεις θα διαθέτουν επάρκεια πόρων και πρόκειται να παραμείνουν ενεργές προς υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης σε όλη την προγραμματική περίοδο. Συνεπώς, οι επιχειρήσεις θα έχουν την ευχέρεια να προετοιμαστούν κατάλληλα και να εξασφαλίσουν τις προϋποθέσεις που θα τεθούν, χωρίς να έχουν το άγχος αν “θα προλάβουν τις προθεσμίες” ή αν μεγαλύτερες και ισχυρότερες επιχειρήσεις θα καταλάβουν τις διαθέσιμες θέσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Γ. Ζερβός υπογραμμίζει:

 • «Η κοινοτική χρηματοδότηση επιβάλλεται να διοχετεύεται πρωτίστως σε επιχειρήσεις που απασχολούν προσωπικό με μισθωτή εργασία και δευτερευόντως σε επιχειρήσεις αυτοαπασχολούμενων, ώστε να ικανοποιείται, ει δυνατόν, ο πάγιος στόχος ενίσχυσης της απασχόλησης μισθωτών.
 • Στην Προγραμματική Περίοδο 2021-2027 ελήφθη σχετική μέριμνα θεσμικά και κανονιστικά ώστε όλες οι διαχειριστικές αρχές να ανακοινώνουν έγκαιρα τον προγραμματισμό των προσκλήσεων που προτίθενται να δημοσιεύσουν. 
 • Οι διαδικασίες διαχείρισης απλοποιήθηκαν πολύ εξαιτίας και των περιορισμών της πανδημίας και πρόκειται να απλοποιηθούν περαιτέρω, χωρίς να υπάρξει καμία έκπτωση ως προς την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων».

Καινοτόμος επιχειρηματικότητα, ψηφιακός μετασχηματισμός

Επισημαίνεται ότι κύριες επιλογές πολιτικής του Στόχου Πολιτικής 1 στους τομείς της επιχειρηματικότητας, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της διασύνδεσης των επιχειρήσεων είναι:

 • Ενίσχυση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας και της επιχειρηματικής καινοτομίας με την παροχή κινήτρων για αξιοποίηση ερευνητικών αποτελεσμάτων και νέων ιδεών από υφιστάμενες και νεοφυείς επιχειρήσεις. 
 • Στρατηγική επένδυση στο τουριστικό οικοσύστημα, με βάση την εθνική και τις συμπληρωματικές περιφερειακές στρατηγικές για τον τουρισμό. 
 • Ενίσχυση παραγωγικών επενδύσεων, με έμφαση στον ψηφιακό μετασχηματισμό (Industry 4.0) και σε φιλικές προς το περιβάλλον διαδικασίες και προϊόντα. 
 • Ενίσχυση της συνδεσιμότητας με ευρυζωνική πρόσβαση υψηλών ταχυτήτων.
 • Ψηφιακός μετασχηματισμός δημόσιου και ιδιωτικού τομέα και επέκταση ψηφιακών υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις μέσω εργαλείων της ΕΕ και την υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών σε όλα τα στάδια υλοποίησης.
 • Προσαρμογή δεξιοτήτων ανθρώπινου δυναμικού στο πλαίσιο της Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης Στήριξης της επιχειρηματικής καινοτομίας, της βιομηχανικής μετάβασης, του ψηφιακού μετασχηματισμού και της κυκλικής οικονομίας.
 • Δημιουργία υποδομών και μηχανισμών στήριξης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας (π.χ. Innovation Agency).
 • Αύξηση του μέσου μεγέθους των ελληνικών επιχειρήσεων, προώθηση συνεργασιών(clusters).

 

 

 

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.