07/10/2020
Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση
Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης
Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )
Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης
H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν το δυναμικό της .
Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.
Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms
Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 €
Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590
Κοινοτικοί πόροι ύψους 724,8 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν στη χώρα το επόμενο διάστημα, σε συνέχεια της χθεσινής υποβολής νέων αιτημάτων ενδιάμεσης πληρωμής για τα Επιχειρησιακά Προγράμματα του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων και προστίθεται ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας υποβολής αιτημάτων του Σεπτεμβρίου προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της E.E. έρχεται σε συνέχεια της επίσης επιτυχημένης διαδικασίας του Ιουλίου, μέσω της οποίας εξασφαλίστηκαν για τη χώρα πόροι ύψους 1,32 δισ. ευρώ. Αθροιστικά για το 2020, το ύψος των αιτημάτων πληρωμής ανέρχεται σε 2,4 δισ. ευρώ, καθαρά έσοδα προς τα κρατικά ταμεία. Έως το τέλος του χρόνου, αναμένεται τα αιτήματα πληρωμής να ξεπεράσουν τα 4 δισ. ευρώ, που μαζί με την εθνική συμμετοχή -περίπου 20%- θα ενισχύσουν ουσιαστικά τη ρευστότητα της πραγματικής οικονομίας.
Η συνολική απορρόφηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ανέρχεται πλέον σε 50,56% (κοινοτική συνδρομή), με τις καταχωρισμένες δαπάνες να ανέρχονται σε 8,13 δισ. ευρώ. Ως προς την απορρόφηση σε όρους δημόσιας δαπάνης, το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε 48,01%, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο της Ελλάδας -ανάμεσα στις 28 της Ε.Ε.- από τη 12η θέση (Ιούλιος 2019) στην 8η θέση (Σεπτέμβριος 2020), με προοπτική περαιτέρω βελτίωσης μέχρι το τέλος του 2020.
Παράλληλα, επετεύχθη ο διπλασιασμός της απορρόφησης του ΕΣΠΑ 2014-2020, από το 27,27% τον Ιούλιο του 2019 στο 50,56% σήμερα (σε όρους κοινοτικής συνδρομής) και από 24,45% τον Ιούλιο του 2019 στο 48,01% σήμερα (σε όρους δημόσιας δαπάνης), καθώς οι δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν και δηλώθηκαν τα πρώτα 6,5 έτη του ΕΣΠΑ, ύψους 4,96 δισ. ευρώ (Ιανουάριος 2014 έως Ιούλιος 2019), ισοδυναμούν με τις δαπάνες που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους 14 μήνες (Ιούλιος 2019 έως Σεπτέμβριος 2020).
Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε:
«Όταν αναλάβαμε την ευθύνη του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, μία από τις μεγαλύτερες αγωνίες ήταν αν θα καταφέρναμε να απορροφήσουμε όλα τα χρήματα του τρέχοντος ΕΣΠΑ. Σε ένα χρόνο η πρόοδος της Ελλάδος ομολογείται από όλους τους ευρωπαϊκούς θεσμούς αλλά ειδικά τους τελευταίους μήνες, έχουμε ξεπεράσει κάθε ρεκόρ όλων των προηγούμενων εποχών. Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων μέσω της ορθής πρακτικής απορρόφησης των κοινοτικών κονδυλίων έχει συμβάλει καθοριστικά στο να μείνει η ελληνική οικονομία όρθια σε αυτή την πολύ δύσκολη χρονιά».
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, δήλωσε:
«Αυτό το αίτημα πληρωμής, όπως και τα προηγούμενα που μαρτυρούν τη μεγάλη απορρόφηση του ΕΣΠΑ και αποδεικνύουν ότι εισέρχεται σημαντική ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, είναι αποτέλεσμα μεθοδικής δουλειάς των υπηρεσιών του υπουργείου, υπό την καθοδήγηση του γενικού γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ κ. Σκάλκου, αλλά και των ειδικών γραμματέων κας Δανδόλου και κ. Ζερβού».
Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ, Δημήτρης Σκάλκος, δήλωσε:
«Το νέο αυξημένο αίτημα πληρωμής προστίθεται στα προηγούμενα ως αποτέλεσμα των αυξημένων ρυθμών απορρόφησης των κοινοτικών πόρων τους τελευταίους μήνες. Είναι ακόμη ιδιαίτερα σημαντικό ότι το μεγαλύτερο μέρος του νέου αιτήματος πληρωμής, όπως άλλωστε και του προηγούμενου, αφορά δαπάνες του προγράμματος ΕΠΑνΕΚ, οι δράσεις του οποίου απευθύνονται κατά κύριο λόγο σε επιχειρήσεις, ενισχύοντας τη ρευστότητά τους σε μία περίοδο που δοκιμάζονται σκληρά και καταδεικνύοντας τη συμβολή του ΕΣΠΑ στη μάχη απέναντι στις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας. Αντίστοιχα αιτήματα πληρωμής πρόκειται να ακολουθήσουν στους επόμενους μήνες μέχρι το τέλος του έτους».
Πηγή: newsbeast
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες
Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι
ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή
Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση