Ρύθμιση δόσεων, εισφορές και Δώρο Πάσχα: Ποιες προθεσμίες λήγουν σήμερα και την Παρασκευή

e-ΕΦΚΑ: Η ψηφιακή διαδικασία απονομής συντάξεων
June 30, 2020
«Καταιγίδα» δόσεων και νέες ρυθμίσεις οφειλών προς το Δημόσιο
June 30, 2020

Ρύθμιση δόσεων, εισφορές και Δώρο Πάσχα: Ποιες προθεσμίες λήγουν σήμερα και την Παρασκευή

30/06/2020

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

 

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

 

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms

Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 € 
Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

 

Αναστολή τέλος για δόσεις ρυθμίσεων και τρέχουσες εισφορές, καθώς οι ασφαλιστικές υποχρεώσεις επιστρέφουν σταδιακά σε ρυθμούς κανονικότητας. Σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου λήγουν μια σειρά από υποχρεώσεις που δεν έχουν λάβει παράταση και απαιτούν προσοχή από λογιστήρια επιχειρήσεων και επαγγελματίες – αυτοαπασχολούμενους.

Αναλυτικά:

Έως σήμερα 30 Ιουνίου πρέπει να πληρωθεί από επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες η δόση Μαρτίου, που κανονικά θα έληγε 31/3, των ενεργών ρυθμισμένων οφειλών στο Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ) από ασφαλιστικές εισφορές.
Έως σήμερα 30 Ιουνίου πρέπει να πληρωθούν οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών των επιχειρήσεων για την περίοδο απασχόλησης Μαΐου για τους εργαζόμενους που δεν ήταν σε αναστολή και για την περίοδο του μήνα κατά την οποία η επιχείρηση ήταν σε λειτουργία με κρατική εντολή.
Έως σήμερα 30 Ιουνίου πρέπει να καταβληθεί ολόκληρο το Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων που ήταν κλειστές ή πληττόμενες τον περασμένο Απρίλιο.

Δόσεις ρυθμίσεων
Αναλυτικά, επιχειρήσεις που ήταν κλειστές ή πληττόμενες τον περασμένο Μάρτιο αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες αυτοαπασχολούμενοι που ήταν πληττόμενοι βάσει ΚΑΔ έλαβαν το δικαίωμα να παρατείνουν για 3 μήνες την εξυπηρέτηση της ενεργής ρύθμισής τους. Έτσι οι δόσεις που έληγαν 31 Μαρτίου μεταχρονολογήθηκαν ώστε να πληρωθούν 3 μήνες αργότερα. Αντίστοιχα παρατάθηκε η αποπληρωμή όλων των επόμενων μηνιαίων δόσεων της κάθε ρύθμισης κατά τρεις μήνες. Με τον μηχανισμό αυτό «πάγωσε» η ρύθμιση για ένα 3μηνο και αντίστοιχα παρατάθηκε ο συνολικός χρόνος αποπληρωμής της για να μην «διπλώσουν» οι δόσεις. Για παράδειγμα, οι ασφαλισμένοι και οι εργοδότες που έχουν ενταχθεί στις 120 δόσεις, θα αποπληρώσουν την οφειλή τους σε 120 δόσεις αλλά η ρύθμιση θα ολοκληρωθεί σε 123 μήνες μετά την έναρξη αποπληρωμής της.

Από τον Ιούνιο οι ρυθμισμένοι οφειλέτες επιστρέφουν στην διαδικασία εξυπηρέτησης της ρυθμισμένης οφειλής τους. Έως σήμερα πρέπει να πληρωθεί η δόση Μαρτίου, έως 31/7 η δόση Απριλίου κ.ο.κ. Ένα υποσύνολο επιχειρηματιών και επαγγελματιών που βάσει ΚΑΔ εντάχθηκαν από τον Απρίλιο στο μέτρο θα πρέπει να ξεκινήσουν να αποπληρώνουν εκ νέου τις ρυθμίσεις τους από 31/7 και μετά. Υπενθυμίζεται ότι μέχρι 31/08 έχει ανασταλεί η διαδικασία λήψης αναγκαστικών μέτρων για την είσπραξη ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Εισφορές μισθωτών Μαΐου
Έως και σήμερα, Τρίτη 30 Ιουνίου, οι επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλλουν την ΑΠΔ μισθολογικής περιόδου Μαΐου και να καταβάλλουν τις αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές για τους εργαζομένους τους. Οι εισφορές που καταβάλλει ο εργοδότης αφορούν την περίοδο κατά την οποία ο μισθωτός δεν τελούσε σε αναστολή σύμβασης και η επιχείρηση βρισκόταν σε λειτουργία, μετά την επαναλειτουργία της με κρατική εντολή. Υπενθυμίζεται πως η αποπληρωμή των εισφορών Φεβρουαρίου – Απριλίου, για το διάστημα έως την απαγόρευση λειτουργίας ή έως την αναστολή συμβάσεων εργασίας, έχει παραταθεί για τον Σεπτέμβριο – Νοέμβριο. Οι παρατάσεις αυτές ολοκληρώθηκαν και από τον Ιούνιο (ΑΠΔ Μαΐου) οι επιχειρήσεις πρέπει να καταβάλλουν κανονικά τις αναλογούσες εισφορές.

Δώρο Πάσχα
Τέλος χρόνου για το Δώρο Πάσχα που πρέπει να καταβληθεί έως σήμερα 30 Ιουνίου για να θεωρείται εμπρόθεσμη η καταβολή του σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που ήταν κλειστές ή πλήττονταν βάσει ΚΑΔ τον περασμένο Απρίλιο. Η ΑΠΔ για το Δώρο Πάσχα πρέπει να υποβληθεί έως τις 10 Ιουλίου και να καταχωριστεί στην μισθολογική περίοδο του Μαίου με κωδικό συμπληρωματικής. Οι εργοδότες πρέπει να πληρώσουν έως σήμερα το σύνολο του Δώρου στους εργαζόμενους και 1-10 Ιουλίου να υποβάλλουν δηλώσεις στην «Εργάνη» για να λάβουν από το κράτος το ποσό που βαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό για την περίοδο αναστολής της σύμβασης εργασίας. Έως 31 Ιουλίου πρέπει επίσης να αποδώσουν τις οφειλόμενες για το σύνολο του επιδόματος, ασφαλιστικές εισφορές και κρατήσεις.

Εξαιρέσεις

Παράταση στην αποπληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών Μαΐου δικαιούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι που πλήττονται βάσει νέας λίστας με ΚΑΔ στην οποία εμπεριέχονται δραστηριότητες που σχετίζονται κυρίως με τις μεταφορές, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, την εστίαση και τον τουρισμό. Αυτοί οι επαγγελματίες μπορούν να κάνουν χρήση της παράτασης και να αποπληρώσουν τις εισφορές Μαΐου, τμηματικά σε τέσσερις ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης έως 31 Οκτωβρίου. Υπενθυμίζεται πως με το ίδιο ακριβώς σχήμα, της 4μηνης αποπληρωμής σε δόσεις, με προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης έως 31 Οκτωβρίου, παρατάθηκε και η πληρωμή των εισφορών Απριλίου. Αντίστοιχα η αποπληρωμή των εισφορών Φεβρουαρίου και Μαρτίου έχει παραταθεί μέχρι 30 Σεπτεμβρίου (4 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, με προθεσμία καταβολής της πρώτης δόσης έως 30/9).

Όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι έχουν περιθώριο έως την ερχόμενη Παρασκευή 3 Ιουλίου για την πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών του Μαΐου. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι αυτοαπασχολούμενοι μπορούν να κάνουν χρήση της έκπτωσης 25% στο συνολικό ασφάλιστρο, ανεξάρτητα αν πλήττονται από τον κορονοϊό ή όχι, εφόσον εξοφλήσουν έως την Παρασκευή κι εφόσον έχουν εξοφλήσει τις εισφορές του 4μήνου Ιανουαρίου – Απριλίου 2020. Αν έχουν οφειλές από το 2020 μπορούν να τις εξοφλήσουν χωρίς έκπτωση μέχρι την Παρασκευή (βασική οφειλή στο 100% συν τις προβλεπόμενες προσαυξήσεις) για να δικαιωθούν την μείωση 25% στο ασφάλιστρο του Μαΐου.

 

 

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.