Πάνω από 50.000 ιδιοκτήτες ΙΧ έχουν καταθέσει πινακίδες

Δεν θα δοθεί παράταση στην υποβολή τροποποιητικών δηλώσεων Ε9
December 16, 2014
Επιλογή ασφαλιστικού φορέα – Οι αλλαγές στην υποχρεωτική ασφάλιση στον Ο.Α.Ε.Ε. για τους νέους ασφαλισμένους
December 16, 2014

Πάνω από 50.000 ιδιοκτήτες ΙΧ έχουν καταθέσει πινακίδες

16/12/2014

Ξεπερνούν τους 50.000 οι ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έχουν καταθέσει τις πινακίδες τους στην εφορία προκειμένου να μην πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας του 2015. Καθημερινά προσέρχονται στις ΔΟΥΤ εκατοντάδες πολίτες για το σκοπό αυτό, με τα στελέχη της φορολογικής διοίκησης να μην αποκλείουν το ενδεχόμενο ο τελικός αριθμός των ιδιοκτητών Ι.Χ. Το περασμένο έτος, 135.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. είχαν καταθέσει τις πινακίδες.

Αξίζει να σημειωθεί πως το διάστημα 2010-2013 περίπου 874.000 ιδιοκτήτες Ι.Χ. παρέδωσαν τις πινακίδες τους.
Η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με την αύξηση των τελών κυκλοφορίας, με τα τεκμήρια που εφάρμοσε η φορολογική διοίκηση για την τεκμαρτή φορολόγηση εισοδημάτων, αλλά και βεβαίως με το φόρο πολυτελείας για τα υψηλού κυβισμού οχήματα.

Υπογραμμίζεται ότι με την υποβολή δηλώσεων «ακινησίας» και την κατάθεση των πινακίδων στις ΔΟΥ μέχρι τις 31-12-2014 οι φορολογούμενοι που διαθέτουν Ι.Χ. αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες. όχι μόνον απαλλάσσονται από τα τέλη κυκλοφορίας του 2015, αλλά γλιτώνουν και από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης για το επόμενο έτος: στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος του 2015 δεν θα υπολογιστούν τεκμήρια διαβίωσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους.

Οι φορολογούμενοι που ενδιαφέρονται να υποβάλουν δηλώσεις ακινησίας θα πρέπει να προσκομίσουν στην εφορία:
την άδεια κυκλοφορίας του οχήματοςτις πινακίδες κυκλοφορίαςφωτοτυπία της δήλωσης εισοδήματος, από την οποία πρέπει να αποδεικνύεται ποιος είναι ο κάτοχος του Ι.Χ.απόδειξη πληρωμής των τελών κυκλοφορίας του 2014υπεύθυνη δήλωση ότι το αυτοκίνητο θα σταθμεύσει σε κλειστό ιδιόκτητο χώροαστυνομική ταυτότητα ή σχετική εξουσιοδότηση σε περίπτωση που ο προσερχόμενος δεν είναι ο ιδιοκτήτης.
Πηγή:in

Σχετικές μας υπηρεσίες

                                                                 Ζήτα Προσφορά Λογιστικής Υποστήριξης

Λογιστικές-Φοροτεχνικές υπηρεσίες

Υπηρεσία Διαχείρισης Οφειλών Δημοσίου

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας εδώ .

Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com