18/3/2021
Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση
Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms
Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 €
Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590
Θέλετε δωρεάν προέλεγχο και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης;
Σε δύο μεγάλες ”δόσεις” θα πληρωθούν φέτος οι προκαταβολές συντάξεων, οι οποίες αναμένεται να φτάσουν το λιγότερο στις 150.000, για αντίστοιχο πλήθος συνταξιούχων.
Η πρώτη μεγάλη ”δόση” σχεδιάζεται να καταβληθεί λίγο πριν το Πάσχα, δηλαδή πριν τις αρχές Μαΐου και θα αφορά σε όσους έχουν ήδη καταθέσει αίτηση για οριστική σύνταξη, ενώ η δεύτερη ”δόση” θα αρχίσει να ”τρέχει” εντός του επόμενου μήνα και θα αφορά όσους καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης εφεξής.
Η πρώτη “δόση”
Πιο αναλυτικά, η πρώτη ”δόση” θα περιλαμβάνει την πληρωμή της προκαταβολής σύνταξης σε τουλάχιστον 75.000 συνταξιούχους (οι οποίοι έχουν καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης έως 15 Μαρτίου 2021), μαζί και τα αναδρομικά τους.
Κατά το μέγιστο, θα πληρωθεί προκαταβολή σε 105.000 συνταξιούχους, σε περίπτωση που το σύνολο όσων επαγγελματιών και αγροτών χρωστάνε στα ταμεία (τέως ΟΑΕΕ, τέως ΟΓΑ, τέως ΕΤΑΑ) κατεβάσουν τις οφειλές τους κάτω από το προβλεπόμενο όριο (20.000 ευρώ για τον τ. ΟΑΕΕ, 15.000 για τον τ. ΕΤΑΑ και 6.000 για τον τ. ΟΓΑ). Αφορά στους συνταξιούχους αυτούς (πλην δημοσίου, κατοίκων εξωτερικού και όσων χρωστούν πάνω από τα προβλεπόμενα ανά ταμείο όρια) έχουν ήδη καταθέσει αίτηση για οριστική σύνταξη, αλλά δεν έχουν λάβει προσωρινή.
Καταθέτοντας στην ειδική πλατφόρμα του e-EΦΚΑ, έως 31 Μαρτίου αίτηση προκαταβολή σύνταξης, θα λάβουν –βάσει σχεδιασμού του Υπ. Εργασίας– την προκαταβολή πριν το Πάσχα, μαζί και τα αναδρομικά που προκύπτουν από τον μήνα αίτησης για οριστική σύνταξη έως και τον τρέχοντα μήνα.
Δεδομένου ότι ο μέσος χρόνος αναμονής των παραπάνω συνταξιούχων, σύμφωνα με στελέχη των Ταμείων, φτάνει τους 18 μήνες, το δημοσιονομικό κόστος των αναδρομικών, θα ανέλθει στα 500 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, από τον Απρίλιο και κάθε μήνα μέχρι την έκδοση της προσωρινής σύνταξής τους, οι εν λόγω συνταξιούχοι θα λαμβάνουν κάθε μήνα την προκαταβολή των 360 ευρώ – 384 ευρώ, προσθέτοντας ένα ακόμα δημοσιονομικό βάρος κοντά στα 270 εκατ. ευρώ κάθε μήνα έως τέλος του 2021.
Η δεύτερη “δόση”
Η δεύτερη ”δόση” θα αφορά στις πληρωμές προκαταβολών συντάξεων σε όσους ασφαλισμένους καταθέσουν αίτηση συνταξιοδότησης από τις 16 Μαρτίου και έπειτα και μαζί, αίτηση προκαταβολής σύνταξης. Κατά τις εκτιμήσεις των ίδιων πηγών, οι νέες αιτήσεις (δηλ. εκείνες που θα κατατεθούν από τις 16 Μαρτίου και έπειτα) θα ανέλθουν τουλάχιστον στις 75.000, ενώ σύμφωνα με άλλες εκτιμήσεις θα φτάσουν τις 90.000. Το κόστος πληρωμής των προκαταβολών, οι οποίες θα προκύψουν από τις από εδώ και στο εξής αιτήσεις, κάθε μήνα υπολογίζεται στα 30 εκατ. ευρώ (για 75.000 νέες αιτήσεις), ενώ στο 9μηνο Απριλίου -Δεκεμβρίου 2021, φτάνει τα 270 εκατ. ευρώ.
Συνολικά, δηλαδή το δημοσιονομικό κόστος των αναδρομικών των προκαταβολών συντάξεων για τους έως τις 15 Μαρτίου 2021 αιτούντες σύνταξης, το κόστος της πληρωμής (κάθε μήνα) των προκαταβολών στους συνταξιούχους αυτούς αλλά και των προκαταβολών στους συνταξιούχους που θα απαιτούνται από τις 16 Μαρτίου σύνταξη (και προκαταβολή) φαίνεται πως φτάνει στα 1, 040 δισ. ευρώ.
Πηγή: Capital (ΤE 17/3/21)
Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης
H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν το δυναμικό της .
Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες
Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι
ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή
Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδώ
Εδώ, Δίνουμε Λύση