Πόσα κερδίζουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι από τον Ιανουάριο

14/10/2019 Κοινοποίηση Νέων από την ILF Consulting team
October 14, 2019
Χριστουγεννιάτικο μέρισμα και αναδρομικά στους συνταξιούχους φέρνει η αύξηση φορο-εσόδων
October 14, 2019

Πόσα κερδίζουν οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι από τον Ιανουάριο

14/10/2019

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες  ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

 

 

Με την καταβολή του μισθού ή της σύνταξης στο τέλος Ιανουαρίου του 2020, μισθωτοί και συνταξιούχοι θα δουν αύξηση στις καθαρές αποδοχές τους.

Η αύξηση αυτή θα προκύψει με την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας στον υπολογισμό του φόρου ο οποίος παρακρατείται  στις μηνιαίες αποδοχές.

Με την νέα φορολογική κλίμακα θα μειωθεί η παρακράτηση φόρου και περίπου 5,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι με εισοδήματα από μισθούς και συντάξεις θα δουν αύξηση στις καθαρό μισθό τους λόγω μείωσης της παρακράτησης φόρου.

Με δεδομένη την προσπάθεια που καταβάλλεται από το οικονομικό επιτελείο  να συγκρατηθεί το δημοσιονομικό κόστος από την εφαρμογή της νέας φορολογικής κλίμακας στα  281 εκατ. ευρώ, τα οφέλη που προκύπτουν δεν θα είναι και τόσο μεγάλα.

Για να αναπληρώσει ένα σημαντικό μέρος από την απώλεια εσόδων που θα μπορούσε να επιφέρει η θέσπιση συντελεστή 9% στην κλίμακα για το τμήμα του εισοδήματος έως τα 10.000 ευρώ αλλά και η μείωση των υπόλοιπων ονομαστικών συντελεστών κατά μια μονάδα, το υπουργείο Οικονομικών μειώνει την έκπτωση φόρου για τους έχοντες μεσαία και υψηλά εισοδήματα.

Έτσι, αντί η έκπτωση φόρου να μειώνεται από τα 20.000 ευρώ και πάνω με ρυθμό 10 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος όπως ισχύει σήμερα, θα μειώνεται από τα 12.000 ευρώ και πάνω με ρυθμό 20 ευρώ ανά 1000 ευρώ εισοδήματος.

Και στην περίπτωση αυτή προκύπτει φορολογική ελάφρυνση για όλους. Ωστόσο η ελάφρυνση  είναι μικρότερη με τους έχοντες μεσαία εισοδήματα χωρίς παιδιά ή με ένα παιδί να έχουν τα μικρότερα φορολογικά οφέλη.

Το μηνιαίο όφελος

Με τις αλλαγές στη φορολογική κλίμακα που θα ενσωματώνονται στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, η κατάθεση του οποίου στη Βουλή προγραμματίζεται τώρα για τον Νοέμβριο, οι φορολογούμενοι θα διαπιστώσουν από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2020 τα εξής:

  1. Μισθωτός ή συνταξιούχος χωρίς προστατευμένα παιδιά με μεικτές αποδοχές 800 ευρώ τον μήνα θα δει μια αύξηση 8,55 ευρώ στον καθαρό μισθό του οποίος θα διαμορφωθεί από τα 663 ευρώ που είναι σήμερα, στα 673 ευρώ.
  2. Μισθωτός του ιδιωτικού τομές με μεικτές αποδοχές 1.200 ευρώ τον μήνα και δύο παιδιά, θα δει τις καθαρές αποδοχές του να αυξάνονται από τα 922 ευρώ τον μήνα στα 937 ευρώ τον μήνα δηλαδή κατά 15 ευρώ.
  3. Μισθωτός με μεικτές αποδοχές 1.800 ευρώ και δύο παιδιά θα δει αύξηση μόλις 7 ευρώ. Το όφελος μηδαμινό καθώς οι καθαρές αποδοχές του από τα 1.295 θα διαμορφωθούν στα 1.302 ευρώ. Αν ο εργαζόμενος με τις συγκεκριμένες αποδοχές, δεν έχει παιδιά, η αύξηση στα καθαρά του θα είναι μόλις ένα ευρώ τον μήνα και από τα 1.292 στα 1.293 ευρώ.

 

 

 

 

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

 Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com