Πελοπόννησος: Επιδότηση έως 75% για υφιστάμενες και υπό σύσταση επιχειρήσεις.Υποβολές έως 10/9/2025

Επιδότηση 70% – 80% στη ΔΗΜΟ ΝΙΣΥΡΟΥ, ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΙΣΥΡΟΥ, για δημιουργία επιχείρησης και επιχειρήσεις σε λειτουργία
May 15, 2025
Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων 16/05/2025
May 16, 2025

Πελοπόννησος: Επιδότηση έως 75% για υφιστάμενες και υπό σύσταση επιχειρήσεις.Υποβολές έως 10/9/2025

No 1 Επιλογή ILF consulting

Ελάτε σε επικοινωνία με τον προσωπικό σας σύμβουλο της ILF consulting, click ΕΔΩ.

Ακολουθήστε μας στα Social Media

Media – TV – Radio

Αποτελέσματα και επιτυχίες υποβολών περιόδου 2024 – 2025, ILF consulting

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms  Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 €   Για περισσότερες πληροφορίες  ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

Άμεσα ο Νέος Αναπτυξιακός νόμος. Προετοιμασία υποβολής στον αναπτυξιακό νόμο.

 Κάντε εγγραφή στο newsletter μας για να ενημερώνεστε άμεσα & πρώτοι για τα νέα προγράμματα επιδοτήσεων και την έναρξη υποβολών τους.

Η ILF consulting αναλαμβάνει την πλήρη υποστήριξη για την υποβολή της πρότασης

Ελάτε σε επικοινωνία με τον προσωπικό σας σύμβουλο της ILF consulting, click ΕΔΩ.  ή καλέστε το αρμόδιο τμήμα μας 210692659  ή στείλτε e-mail στο [email protected] με θέμα: ( Πελοπόννησος) ,  μαζί με ένα τηλέφωνο ( κατά προτίμηση κινητό ) επικοινωνίας, για την αποστολή ενημερωτικού υλικού.

Επιδότηση έως 75% για υφιστάμενες , νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις στην Περιφέρεια Πελοποννήσου

Με μία ματιά:

Προϋπολογισμός
Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης μπορεί να κυμαίνεται από 600.000 € έως και 5.000.000 €.
Επισήμανση για επενδύσεις στον τομέα του τουρισμού :
Τα επενδυτικά σχέδια με ΚΑΔ επένδυσης τους ΚΑΔ «55.10.10.03 – Υπηρεσίες ξενοδοχείου ύπνου, πολυτελείας και Α’ κατηγορίας, με εστιατόριο» ή/και «55.10.10.04 – Υπηρεσίες ξενοδοχείου ύπνου, πολυτελείας και Α’ κατηγορίας, χωρίς εστιατόριο» του τομέα του Τουρισμού είναι επιλέξιμα εφόσον αφορούν σε ξενοδοχεία τα οποία θα πληρούν τις κάτωθι προϋποθέσεις και σύμφωνα με τον Ν. 4276/2014, όπως ισχύει:
  • Κατάταξη σε κατηγορία 4**** (τεσσάρων αστέρων) και άνω,
  • Δυναμικότητα Δώδεκα (12) κλίνες και άνω.
Περίοδος υποβολής
Η ημερομηνία λήξης ηλεκτρονικής υποβολής των αιτήσεων χρηματοδότησης ορίζεται η 23/07/2025. 10/9/2025

Για τις υφιστάμενες επιχειρήσεις 

Στόχος της δράσης είναι ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων υψηλού προϋπολογισμού, που θα υλοποιηθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να επιτευχθεί η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της Περιφέρειας καθώς και η αύξηση της απασχόλησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ιδιαίτερη βαρύτητα, μέσω των βαθμολογούμενων κριτηρίων αξιολόγησης της δράσης, δίνεται στους τομείς που αναδείχθηκαν από τη Διαδικασία Επιχειρηματικής Ανακάλυψης της περιόδου 2021-2027 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και στον καινοτόμο χαρακτήρα των επενδυτικών σχεδίων. 

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης μπορεί να κυμαίνεται από  600.000 € έως και 5.000.000 €.  

 
Σε περίπτωση που το υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο θα έχει Επιχορηγούμενο Προϋπολογισμό μικρότερο από 600.000 €, τότε αυτό θα κρίνεται μη επιλέξιμο εξ αρχής και δεν θα μπορεί να υποβληθεί.
 
Η μέγιστη διάρκεια ολοκλήρωσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του επενδυτικού σχεδίου δε μπορεί να υπερβαίνει τους είκοσι τέσσερις (24) μήνες, από την ημερομηνία ηλεκτρονικής κοινοποίησης της οριστικής έγκρισης της αίτησης χρηματοδότησης.
Σε ποιους απευθύνεται:

Υφιστάμενες Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται στο Παράρτημα Ι του Καν. ΕΕ 651/2014 που θα υλοποιήσουν επενδυτικό σχέδιο που θα σχετίζεται με τουλάχιστον μία από τις επιλέξιμες δραστηριότητες (ΚΑΔ) που θα ορίζονται στην αναλυτική πρόσκληση της δράσης.

Ως υφιστάμενες επιχειρήσεις στο πλαίσιο της πρόσκλησης της δράσης νοούνται οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. πριν από την 01/01/2023.

Περιοχή εφαρμογής:
Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σημειώνεται ότι μόνο οι Δήμοι Μεγαλόπολης, Γορτυνίας, Τρίπολης και Οιχαλίας θα έχουν Ποσοστό Ενίσχυσης (Άρθρο 14 ΓΑΚ) για πολύ μικρές και μικρές Επιχειρήσεις έως 70% και για μεσαίες Επιχειρήσεις έως 60%.

Όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου (των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας) θα έχουν Ποσοστό Ενίσχυσης (Άρθρο 14 ΓΑΚ) για πολύ μικρές και μικρές Επιχειρήσεις έως 60% και για μεσαίες Επιχειρήσεις έως 50%.

 
Όροι και προϋποθέσεις:
 

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των δυνητικά δικαιούχων επιχειρήσεων είναι οι ακόλουθες :

  • Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά εντός της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  • Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο αφορά σε έναν ή περισσότερους από τους επιλέξιμους ΚΑΔ που θα ορίζονται στην αναλυτική πρόσκληση της δράσης  στον/στους οποίο/ους ο δυνητικός δικαιούχος δραστηριοποιείται ή δεσμεύεται ότι θα δραστηριοποιηθεί έως την υποβολή του πρώτου αιτήματος καταβολής επιχορήγησης (συμπεριλαμβάνεται και η προκαταβολή).
  • Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο πληροί τον χαρακτήρα κινήτρου και ως εκ τούτου δεν έχει γίνει έναρξη εργασιών για το επενδυτικό σχέδιο πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, όπως ορίζεται στην παρ.2 του άρθρου 6 του Καν. ΕΕ 651/2014.
  • Ο δυνητικός δικαιούχος να υποβάλει μία και μοναδική αίτηση χρηματοδότησης στην πρόσκληση της δράσης ( μία αίτηση ανά ΑΦΜ).
  • Ο δυνητικός δικαιούχος δεν είναι προβληματική επιχείρηση, σύμφωνα με τον Κανονισμό ΕΕ 651/2014.
  • Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο έχει ολοκληρωμένο χαρακτήρα αρχικής επένδυσης, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 παρ. 49 του Καν. ΕΕ 651/2014 και συγκεκριμένα πληροί μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
      • Δημιουργία νέας εγκατάστασης.
      • Επέκταση της παραγωγικής ικανότητας υφιστάμενης εγκατάστασης. Η πρόσθετη παραγωγική ικανότητα της εγκατάστασης ως αποτέλεσμα του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να γίνει αποδεκτή μόνον εφόσον η υφιστάμενη ικανότητα της εγκατάστασης πριν την υλοποίηση της επένδυσης μπορεί να πιστοποιηθεί από επίσημα στοιχεία τεκμηρίωσης.
      • Διαφοροποίηση της παραγωγής μιας υφιστάμενης εγκατάστασης σε προϊόντα ή υπηρεσίες που δεν παρήγαγε προηγουμένως η εγκατάσταση. Όσον αφορά τις ενισχύσεις που χορηγούνται σε μεγάλες επιχειρήσεις ή ΜΜΕ για διαφοροποίηση υφιστάμενης επιχειρηματικής εγκατάστασης, οι επιλέξιμες δαπάνες υπερβαίνουν κατά τουλάχιστον 200% τη λογιστική αξία των στοιχείων ενεργητικού που επαναχρησιμοποιούνται, όπως έχει καταγραφεί στο οικονομικό έτος που προηγείται της έναρξης των εργασιών.
      • Θεμελιώδη αλλαγή στη συνολική παραγωγική διαδικασία των προϊόντων ή στη συνολική παροχή των υπηρεσιών που αφορά η επένδυση στην εγκατάσταση.Σημειώνεται ότι η επένδυση αντικατάστασης δεν συνιστά αρχική επένδυση.
  • Ο δυνητικός δικαιούχος λειτουργεί αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές επιχειρήσεων: Ομόρρυθμη Εταιρεία (Ο.Ε.), Ετερόρρυθμη Εταιρεία (Ε.Ε.), Ετερόρρυθμη Εταιρεία (Ε.Ε.) κατά μετοχές, Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.), Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (Μ.Ε.Π.Ε.), Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.), Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία (Μ.Α.Ε), Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (Ι.Κ.Ε.), Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (Μ.Ι.Κ.Ε.).
  • Ο δυνητικός δικαιούχος  λειτουργεί νόμιμα διαθέτοντας το κατάλληλο έγγραφο αδειοδότησης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και την ασκούμενη δραστηριότητά του.
  • Ο δυνητικός δικαιούχος έχει εγγραφεί στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων του άρθρου 20 του ν.4557/2018 (Α΄ 139), ως ισχύει.
  • Πληρείται το σύνολο των προϋποθέσεων του Κεφαλαίου Ι και των εφαρμοζόμενων κατά περίπτωση άρθρων του Καν. ΕΕ 651/2014.
  • Η οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου της ενίσχυσης για τις δαπάνες που επιχορηγούνται βάσει του άρθρου 14 του Καν. ΕΕ 651/2014 ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 25% μέσω ιδίων πόρων ή μέσω εξωτερικής χρηματοδότησης και με μορφή που δεν περιέχει στοιχεία κρατικής στήριξης.
  • Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο είναι χρηματοοικονομικά βιώσιμο και συγκεκριμένα:
    • η οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου της ενίσχυσης ανέρχεται σε τουλάχιστον 25% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών, είτε μέσω ιδίων πόρων, είτε μέσω εξωτερικής χρηματοδότησης, και ο δυνητικός δικαιούχος έχει υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά τεκμηρίωσης,
    • ο δυνητικός δικαιούχος τεκμηριώνει ότι είναι φερέγγυος και υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά φερεγγυότητας,
    • ο δυνητικός δικαιούχος υποβάλει επιχειρηματικό σχέδιο που πιστοποιεί τη μελλοντική βιωσιμότητα της επένδυσης το οποίο κρίνεται ως ρεαλιστικό.

Τι χρηματοδοτείται:

  • Δαπάνες προσωπικού
  • Δαπάνες Εξοπλισμού, Μεταφορικών Μέσων & Οργάνων
  • Δαπάνες για Κτίρια, Γήπεδα, Εγκαταστάσεις & Περιβάλλοντα Χώρο
  • Δαπάνες για Παροχή Υπηρεσιών
  • Δαπάνες Λογισμικού

ΕΠΙΛΕΞΙΜΟΙ ΚΑΔ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΙΑ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΕΣ ΜΜΕ ΠΕΠ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

 

Για τις νέες και υπό σύσταση επιχειρήσεις

Στόχος της δράσης είναι ενίσχυση επενδυτικών σχεδίων υψηλού προϋπολογισμού, που θα υλοποιηθούν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να επιτευχθεί η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων της Περιφέρειας καθώς και η αύξηση της απασχόλησης στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Ιδιαίτερη βαρύτητα, μέσω των βαθμολογούμενων κριτηρίων αξιολόγησης της δράσης δίνεται στους τομείς που αναδείχθηκαν από τη Διαδικασία Επιχειρηματικής Ανακάλυψης της περιόδου 2021-2027 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς και στον καινοτόμο χαρακτήρα των επενδυτικών σχεδίων.

Ο επιχορηγούμενος προϋπολογισμός κάθε επενδυτικής πρότασης δυνητικού δικαιούχου ενίσχυσης μπορεί να κυμαίνεται από 600.000 € έως και 5.000.000 €.   

Σε περίπτωση που το υποβαλλόμενο επενδυτικό σχέδιο θα έχει Επιχορηγούμενο Προϋπολογισμό μικρότερο από 600.000 €, τότε αυτό θα κρίνεται μη επιλέξιμο εξ αρχής και δεν θα μπορεί να υποβληθεί. 

Η μέγιστη διάρκεια ολοκλήρωσης του φυσικού και οικονομικού αντικειμένου του επενδυτικού σχεδίου δε μπορεί να υπερβαίνει τους είκοσι τέσσερις (24) μήνες, από την ημερομηνία ηλεκτρονικής κοινοποίησης της οριστικής έγκρισης της αίτησης χρηματοδότησης.

Ως ημερομηνία έναρξης επιλεξιμότητας δαπανών ορίζεται η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής της Αίτησης Χρηματοδότησης. 

Το επενδυτικό σχέδιο θα πρέπει να πληροί τον χαρακτήρα κινήτρου και ως εκ τούτου δεν πρέπει να έχει γίνει έναρξη εργασιών για το επενδυτικό σχέδιο πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης. 

Σε ποιους απευθύνεται:

Nέες και υπό σύσταση Πολύ Μικρές, Μικρές και Μεσαίες επιχειρήσεις, όπως αυτές ορίζονται στο Παράρτημα Ι του Καν. ΕΕ 651/2014, που θα υλοποιήσουν επενδυτικό σχέδιο που θα σχετίζεται με τουλάχιστον μία από τις επιλέξιμες δραστηριότητες (ΚΑΔ) που θα ορίζονται στην αναλυτική πρόσκληση της δράσης.

Ως υπό σύσταση νοούνται οι επιχειρήσεις που θα συσταθούν μετά από την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης.

Ως νέες στο πλαίσιο της πρόσκλησης νοούνται οι επιχειρήσεις που έχουν κάνει έναρξη εργασιών στην αρμόδια  Δ.Ο.Υ. από την  1η/1/2023 και έπειτα.

Περιοχή εφαρμογής:

Περιφέρεια Πελοποννήσου

Σημειώνεται ότι μόνο οι Δήμοι Μεγαλόπολης, Γορτυνίας, Τρίπολης και Οιχαλίας θα έχουν Ποσοστό Ενίσχυσης (Άρθρο 14 ΓΑΚ) για πολύ μικρές και μικρές Επιχειρήσεις έως 70% και για μεσαίες Επιχειρήσεις έως 60%.

 

Όλοι οι υπόλοιποι Δήμοι της Περιφέρειας Πελοποννήσου (των Νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας) θα έχουν Ποσοστό Ενίσχυσης (Άρθρο 14 ΓΑΚ) για πολύ μικρές και μικρές Επιχειρήσεις έως 60% και για μεσαίες Επιχειρήσεις έως 50%.

Όροι και προϋποθέσεις:
 

Οι βασικές προϋποθέσεις συμμετοχής των δυνητικά δικαιούχων επιχειρήσεων είναι οι ακόλουθες :

  1. Η επένδυση θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά εντός της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
  2. Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο αφορά σε έναν ή περισσότερους από τους επιλέξιμους ΚΑΔ που θα ορίζονται στην αναλυτική πρόσκληση της δράσης  στον/στους οποίο/ους ο δυνητικός δικαιούχος δραστηριοποιείται ή δεσμεύεται ότι θα δραστηριοποιηθεί έως την υποβολή του πρώτου αιτήματος καταβολής επιχορήγησης (συμπεριλαμβάνεται και η προκαταβολή).
  3. Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο πληροί τον χαρακτήρα κινήτρου και ως εκ τούτου δεν έχει γίνει έναρξη εργασιών για το επενδυτικό σχέδιο πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης, όπως ορίζεται στην παρ.2 του άρθρου 6 του Καν. ΕΕ 651/2014.
  4. Ο δυνητικός δικαιούχος να υποβάλει μία και μοναδική αίτηση χρηματοδότησης στην πρόσκληση της δράσης ( μία αίτηση ανά ΑΦΜ – νέες επιχειρήσεις).
  5. Ο ίδιος φορέας (εταίρος/μέτοχος/επιχείρηση) δεν συμμετέχει σε παραπάνω από ένα (1) επενδυτικό σχέδιο που να αφορά υπό σύσταση επιχείρηση.
  6. Ο δυνητικός δικαιούχος δεν είναι προβληματική επιχείρηση, σύμφωνα με τον Κανονισμό ΕΕ 651/2014.
  7. Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο έχει ολοκληρωμένο χαρακτήρα αρχικής επένδυσης, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 παρ. 49 του Καν. ΕΕ 651/2014 και συγκεκριμένα πληροί μία από τις ακόλουθες προϋποθέσεις:
      • Δημιουργία νέας εγκατάστασης.
      • Επέκταση της παραγωγικής ικανότητας υφιστάμενης εγκατάστασης. Η πρόσθετη παραγωγική ικανότητα της εγκατάστασης ως αποτέλεσμα του επενδυτικού σχεδίου μπορεί να γίνει αποδεκτή μόνον εφόσον η υφιστάμενη ικανότητα της εγκατάστασης πριν την υλοποίηση της επένδυσης μπορεί να πιστοποιηθεί από επίσημα στοιχεία τεκμηρίωσης.
      • Διαφοροποίηση της παραγωγής μιας υφιστάμενης εγκατάστασης σε προϊόντα ή υπηρεσίες που δεν παρήγαγε προηγουμένως η εγκατάσταση. Όσον αφορά τις ενισχύσεις που χορηγούνται σε μεγάλες επιχειρήσεις ή ΜΜΕ για διαφοροποίηση υφιστάμενης επιχειρηματικής εγκατάστασης, οι επιλέξιμες δαπάνες υπερβαίνουν κατά τουλάχιστον 200% τη λογιστική αξία των στοιχείων ενεργητικού που επαναχρησιμοποιούνται, όπως έχει καταγραφεί στο οικονομικό έτος που προηγείται της έναρξης των εργασιών.
    • Σημειώνεται ότι η επένδυση αντικατάστασης δεν συνιστά αρχική επένδυση.
  1. Ο δυνητικός δικαιούχος λειτουργεί (νέες επιχειρήσεις) ή θα λειτουργήσει (υπό σύσταση επιχειρήσεις)  αποκλειστικά με μία από τις ακόλουθες μορφές επιχειρήσεων: Ομόρρυθμη Εταιρεία (Ο.Ε.), Ετερόρρυθμη Εταιρεία (Ε.Ε.), Ετερόρρυθμη Εταιρεία (Ε.Ε.) κατά μετοχές, Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (Ε.Π.Ε.), Μονοπρόσωπη Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης (Μ.Ε.Π.Ε.), Ανώνυμη Εταιρεία (Α.Ε.), Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρεία (Μ.Α.Ε), Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (Ι.Κ.Ε.), Μονοπρόσωπη Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία (Μ.Ι.Κ.Ε.).
  2. Ο δυνητικός δικαιούχος  λειτουργεί νόμιμα (νέες επιχειρήσεις) ή δεσμεύεται ότι θα λειτουργήσει νόμιμα (υπό σύσταση επιχειρήσεις) διαθέτοντας το κατάλληλο έγγραφο αδειοδότησης, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία και την ασκούμενη δραστηριότητά του.
  3. Ο δυνητικός δικαιούχος έχει εγγραφεί στο Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων του άρθρου 20 του ν.4557/2018 (Α΄ 139), ως ισχύει.(νέες επιχειρήσεις)
  4. Πληρείται το σύνολο των προϋποθέσεων του Κεφαλαίου Ι και των εφαρμοζόμενων κατά περίπτωση άρθρων του Καν. ΕΕ 651/2014.
  5. Η οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου της ενίσχυσης για τις δαπάνες που επιχορηγούνται βάσει του άρθρου 14 του Καν. ΕΕ 651/2014 ανέρχεται σε ποσοστό τουλάχιστον 25% μέσω ιδίων πόρων ή μέσω εξωτερικής χρηματοδότησης και με μορφή που δεν περιέχει στοιχεία κρατικής στήριξης.
  6. Το προτεινόμενο επενδυτικό σχέδιο είναι χρηματοοικονομικά βιώσιμο και συγκεκριμένα:
    • η οικονομική συμμετοχή του δικαιούχου της ενίσχυσης ανέρχεται σε τουλάχιστον 25% του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών, είτε μέσω ιδίων πόρων, είτε μέσω εξωτερικής χρηματοδότησης, και ο δυνητικός δικαιούχος έχει υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά τεκμηρίωσης,
    • ο δυνητικός δικαιούχος τεκμηριώνει ότι είναι φερέγγυος και υποβάλλει τα σχετικά δικαιολογητικά φερεγγυότητας (μόνο για νέες επιχειρήσεις),
    • ο δυνητικός δικαιούχος υποβάλει επιχειρηματικό σχέδιο που πιστοποιεί τη μελλοντική βιωσιμότητα της επένδυσης το οποίο κρίνεται ως ρεαλιστικό.
Τι χρηματοδοτείται:
  • Δαπάνες προσωπικού
  • Δαπάνες Εξοπλισμού, Μεταφορικών Μέσων & Οργάνων
  • Δαπάνες για Κτίρια, Γήπεδα, Εγκαταστάσεις & Περιβάλλοντα Χώρο
  • Δαπάνες για Παροχή Υπηρεσιών
  • Δαπάνες Λογισμικού

 

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com