Τι φέρνει για τα ακίνητα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

ΑΑΔΕ – 120 δόσεις: Οδηγός 18 απαντήσεων για τους οφειλέτες
September 17, 2019
Αναπτυξιακός Νόμος έως 55% Ενδεικτικά Επιδοτούνται: Τουριστικά Καταλύματα
September 17, 2019

Τι φέρνει για τα ακίνητα το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

17/09/2019

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

Για περισσότερες πληροφορίες  ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

Δέσμη παρεμβάσεων για την περαιτέρω τόνωση της οικοδομικής δραστηριότητας και γενικότερα της κτηματαγοράς δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών. Παράλληλα θετικά προς αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η πρόθεση των τραπεζών να χαλαρώσουν την κάνουλα για την χρηματοδότηση απόκτησης κατοικίας σε νέους και φερέγγυους δανειολήπτες.

Στο δεύτερο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί στο Βουλή το αργότερο έως το τέλος Οκτωβρίου, έχει αποφασιστεί να περιληφθούν διατάξεις για την ενίσχυση της οικοδομής. Συγκεκριμένα θα προβλέπει:

– τη θέσπιση ειδικής φοροαπαλλαγής για την ενεργειακή, λειτουργική ή αισθητική αναβάθμιση ακινήτων. Για τις παραπάνω δαπάνες θα προσφέρεται έκπτωση 40% από τον φόρο εισοδήματος ή τον ΕΝΦΙΑ. Το ποσό της έκπτωσης θα πιστώνεται στον φορολογικό λογαριασμό κάθε ιδιοκτήτη και εφόσον δεν μπορεί να αποσβεστεί σε μια χρονιά θα μεταφέρεται στις επόμενες χρήσεις. Η δαπάνη θα πρέπει να αποδεικνύεται με παραστατικά, όπως είναι τα τιμολόγια και οι αποδείξεις παροχής υπηρεσιών για οικοδομικές εργασίες.

– το πάγωμα για μια τριετία του ΦΠΑ στα νεόδμητα ακίνητα. Ο φόρος που θα παγώσει επιβάλλεται με συντελεστή 24% στη διαφορά μεταξύ του κατασκευαστικού κόστους και του τιμήματος πώλησης που αναγράφεται στο συμβόλαιο ή την αντικειμενική αξία του νεόδμητου ακινήτου, όποιο είναι υψηλότερο. Αντί για ΦΠΑ που ο υπολογισμός του είναι περίπλοκος και γραφειοκρατικός θα επιβάλλεται φόρος μεταβίβασης ο οποίος υπολογίζεται με συντελεστή 3% επί της αντικειμενικής αξίας ή του τιμήματος που αναγράφεται στο συμβόλαιο, όποιο από τα δύο είναι υψηλότερο.

– η αναστολή για μια ακόμη τριετία, δηλαδή έως το τέλος του 2022 του φόρου υπεραξίας ακινήτων. Ο φόρος υπολογίζεται με συντελεστή 15% επί της διαφοράς μεταξύ της αξίας κτήσης ενός ακινήτου και της αξίας πώλησής του. Ο φόρος επιβάλλεται στον πωλητή αλλά δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί καθώς λόγω προβλημάτων που θα δημιουργήσει στην κτηματαγορά αναστέλλεται συνεχώς από το 2014 που επιβλήθηκε τυπικά.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι τιμές στα ακίνητα έχουν αρχίσει να παίρνουν την ανηφόρα και τα μέτρα στήριξης της κτηματαγοράς αναμένεται να επιταχύνουν αυτήν την αύξηση. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, η αύξηση των τιμών το β΄ τρίμηνο του 2019 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018 ήταν 7,7% για τα “νέα” διαμερίσματα, δηλαδή ηλικίας έως 5 ετών, και 7,6% για τα “παλαιά”, δηλαδή ηλικίας άνω των 5 ετών. Με βάση τα αναθεωρημένα στοιχεία, το α΄ τρίμηνο του 2019, σημειώθηκε αύξηση των τιμών των “νέων” διαμερισμάτων κατά 5,1%, ενώ οι τιμές των “παλαιών” διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 4,9% σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018. Για το σύνολο του 2018, οι τιμές για τα “νέα” και τα “παλαιά” διαμερίσματα αυξήθηκαν με μέσο ετήσιο ρυθμό 1,9% και 1,6% αντίστοιχα.

Από την ανάλυση των στοιχείων κατά γεωγραφική περιοχή προκύπτει ότι η αύξηση των τιμών των διαμερισμάτων το β΄ τρίμηνο του 2019 σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2018 ήταν 11,1% στην Αθήνα, 7,0% στη Θεσσαλονίκη, 4,1% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 4,9% στις λοιπές περιοχές της χώρας.

Με βάση τα τελευταία στοιχεία, εκτιμάται ότι κατά το α΄ τρίμηνο του 2019 οι τιμές των διαμερισμάτων αυξήθηκαν κατά 7,1% στην Αθήνα, 5,4% στη Θεσσαλονίκη, 2,5% στις άλλες μεγάλες πόλεις και 3,2% στις λοιπές περιοχές της χώρας σε σύγκριση με το α΄ τρίμηνο του 2018. Για το σύνολο του 2018, η αύξηση των τιμών στις ίδιες περιοχές σε σχέση με το 2017 ήταν 2,7%, 1,0%, 0,8% και 1,1% αντίστοιχα.

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

 Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com