Τέλος στα βιβλιάρια υγείας – Έρχεται ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος

Φορολοταρία: Αλλαγές στο πλήθος των λαχνών για τις κληρώσεις
Το νέο Ε3 ενισχύει τον έλεγχο της ΑΑΔΕ
April 17, 2019
Ε. Αχτσιόγλου: Οι νέες ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους διανομείς
April 18, 2019

Τέλος στα βιβλιάρια υγείας – Έρχεται ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος

17/04/2019

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

 

 

 

 

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

 

 

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

 

Για περισσότερες πληροφορίες  ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

 

 

Μέσα στις επόμενες ημέρες θα εκδοθούν οι απαραίτητες υπουργικές αποφάσεις που θα ορίζουν την πρόσβαση στον ατομικό ηλεκτρονικό φάκελο υγείας, τη διαδικασία ενεργοποίησης και τους όρους ταυτοποίησης των πολιτών.

Τα παραπάνω ανέφερε ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος στο συνέδριο HealthIT 2019, συμπληρώνοντας πως διασφαλίστηκαν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από ασφαλιστικές εταιρείες, τράπεζες και άλλους ιδιώτες- που ενδεχομένως, όπως είπε, να έχουν αλλότριους σκοπούς- και αυτή η διασφάλιση έγινε σε συνάφεια με τον Κανονισμό Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων.

Ο ηλεκτρονικός φάκελος υγείας, που ουσιαστικά παίρνει τη θέση των βιβλιαρίων υγείας, βρίσκεται στην τελική ευθεία. Πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό σύστημα συνταγογράφησης και καταχώρησης των δεδομένων των ασθενών και θα ισχύει για όλους τους κατόχους ΑΜΚΑ.

Ήδη ο ΕΟΠΥΥ έχει ενημερώσει ότι αλλάζει ο τρόπος εισαγωγής στα νοσοκομεία και οι ασθενείς θα πρέπει να έχουν μαζί τους αστυνομική ταυτότητα, διαβατήριο ή άλλο νομιμοποιητικό δημόσιο έγγραφο προκειμένου να τακτοποιηθεί η εισαγωγή τους. Αυτό ισχύει για την εισαγωγή σε δημόσιο νοσοκομείο αλλά και για τις ιδιωτικές κλινικές, τα κέντρα αποκατάστασης, τις μονάδες χρόνιας αιμοκάθαρσης και κάθε άλλη κλειστή δομή.

Ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας σημείωσε όμως πως το βιβλιάριο αποτελεί δημόσιο έγγραφο που έχει αξιοποιήσιμες πληροφορίες και οι ασφαλισμένοι πρέπει να το διατηρήσουν μέχρι ο γιατρός τους να συνδεθεί πλήρως με το νέο ηλεκτρονικό σύστημα.

Ο ατομικός ηλεκτρονικός φάκελος υγείας, ο οποίος βρίσκεται στα σκαριά του υπουργείου Υγείας ήδη από το 2017, περιέχει το ατομικό ιστορικό υγείας του λήπτη υπηρεσιών υγείας, καθώς και δεδομένα, εκτιμήσεις και πληροφορίες κάθε είδους σχετικά με την κατάσταση και την κλινική εξέλιξη του προσώπου αυτού, ως ασθενούς, καθ’ όλη τη διαδικασία περίθαλψής του.

Το περιεχόμενο του φακέλου τηρείται ισοβίως και είναι ενιαίο και υποχρεωτικό σε εθνικό επίπεδο, όπως ορίζεται σε πρόσφατο νομοσχέδιο για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των ιδιωτικών κλινικών. Σύμφωνα με τη διαδικασία ενεργοποίησης του φακέλου, οι πολίτες μόλις εγγραφούν στον οικογενειακό γιατρό και καταχωρισθούν στο σύστημα τα ιατρικά τους δεδομένα, θα λάβουν έγγραφο με όλα τα στοιχεία της εγγραφής τους, καθώς και τους προσωπικούς κωδικούς χρήστη, με τους οποίους θα έχουν πρόσβαση στον ατομικό τους ηλεκτρονικό φάκελο υγείας. Επιπλέον, όποιος γιατρός μπει στο φάκελο χωρίς τη συγκατάθεσή τους, θα λαµβάνουν µήνυµα στο κινητό ή e-mail.

Ο φάκελος ενεργοποιείται από τον οικογενειακό ιατρό, στον οποίο ο λήπτης υπηρεσιών υγείας είναι εγγεγραμμένος, διαφορετικά από οποιονδήποτε άλλο ιατρό, ειδικότητας γενικής ιατρικής, παθολογίας ή παιδιατρικής, πιστοποιημένο και εξουσιοδοτημένο από το σύστημα αρχειοθέτησης του ηλεκτρονικού φακέλου. Οι πολίτες μέσω των κωδικών taxis και δίνοντας τον ΑΜΚΑ τους μπορούν να κάνουν εγγραφή στο σύστημα πρωτοβάθμιας και να μπουν στην εφαρμογή του οικογενειακού γιατρού και των ηλεκτρονικών ραντεβού.

Οι γιατροί θα είναι υποχρεωμένοι να καταχωρίζουν όλες τις εξετάσεις, τα φάρμακα που χορηγούν, τις νοσηλείες και τις παραπομπές στους ασθενείς τους. Όπως ορίζεται, γιατροί, οδοντίατροι και λοιποί επαγγελματίες υγείας θα καταχωρούν στο φάκελο όλες τις πληροφορίες που προκύπτουν από εξέταση ή επίσκεψη και είναι αναγκαίες για την παρακολούθηση της κατάστασης, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τη νοσηλεία και την αποκατάσταση της σωματικής ή ψυχικής υγείας του ατόμου.

Σταδιακά η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και οι παροχές σε χρήμα από τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του ΕΦΚΑ θα γίνεται με τον ΑΜΚΑ, ενώ οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων.

Πέρα όμως από την καταχώρηση των εξετάσεων και της συνταγογράφησης, ο φάκελος έχει και δημοσιονομικές προεκτάσεις καθώς σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση των πόρων που διατίθενται για την υγειονομική περίθαλψη, τον έλεγχο των δαπανών, καθώς επίσης και στη ρύθμιση της λειτουργίας και στην άσκηση εποπτείας στους φορείς υγειονομικής φροντίδας του ιδιωτικού τομέα.

 

 

 

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

 Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

Comments are closed.