Ποιοι θα ελεγχθούν το 2019 από την εφορία. 08/02/2019

08/02/2019 Κοινοποίηση Νέων από την ILF Consulting team
February 8, 2019
ΟΑΕΔ: Έρχεται το πρόγραμμα “δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας” για 5.000 ανέργους – Τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις. 08/02/2019
February 8, 2019

Ποιοι θα ελεγχθούν το 2019 από την εφορία. 08/02/2019

08/02/2019

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

 

 

 

 

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

 

 

 

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

 

Για περισσότερες πληροφορίες  ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

 

 

Εκτεταμένους φορολογικούς ελέγχους σε όλο το φάσμα της οικονομικής δραστηριότητας προγραμμάτισε για το 2019 και ήδη υλοποιεί η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων, με ελέγχους τραπεζικών καταθέσεων, εταιρειών που έχουν έδρα Βουλγαρία και Κύπρο, φακέλωμα παραβατών, άνοιγμα τραπεζικών θυρίδων και μέσω της διασύνδεσης των συστημάτων του taxis με τις τράπεζες, το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, το Κτηματολόγιο, τον ΕΦΚΑ και το ΓΕΜΗ.

 

Ήδη ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής προανήγγειλε μόνο από μία υπηρεσία τη διενέργεια πάνω από 16.000 ελέγχων! Πρόκειται για την Υπηρεσία Ελέγχου και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων (ΥΕΔΔΕ) η οποία θα διενεργήσει 620 έρευνες σε υποθέσεις μεγάλης φοροδιαφυγής, καθώς και 16.000 μερικούς επιτόπιους ελέγχους για την έκδοσης αποδείξεων.  Η κατανομή των συγκεκριμένων ελέγχων και ερευνών ανά Υ.Ε.Δ.Δ.Ε.θα οριστεί με το Επιχειρησιακό Σχέδιο Δράσης 2019.

 

Οι συγκεκριμένοι έλεγχοι είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου, καθώς οι συνολικοί έλεγχοι που προγραμματίζονται είναι πολλαπλάσιοι.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Σin, με το επιχειρησιακό σχέδιο της ΑΑΔΕ, συνολικά φέτος θα πραγματοποιηθούν περισσότεροι από 200.000 φορολογικοί και τελωνειακοί έλεγχοι, με την αξιοποίηση των μεθόδων ανάλυσης κινδύνου (risk analysis), με στόχο  την κατεύθυνση των ελεγκτών στους κλάδους των επιχειρηματιών που έχουν έφεση προς την φοροδιαφυγή.

 

Επίσης οι αλλαγές στον σχεδιασμό της ΑΑΔΕ, θα είναι οι ακόλουθες:

 

 • Η διασύνδεση του taxisnet με το Κτηματολόγιο, την ΕΡΓΑΝΗ, τις τράπεζες, το ΓΕΜΗ και τον ΕΦΚΑ.Στόχος είναι η άντληση στοιχείων για την περιουσιακή και εισοδηματική κατάσταση των φορολογουμένων, που ενδεχομένως προκύπτει από τις άλλες υπηρεσίες, πλην των στοιχείων που έχει το taxis.
 • Η πραγματοποίηση πάνω από 70.000 επιτόπιων φορολογικών ελέγχων, σε καταστήματα και άλλες δραστηριότητες για τον έλεγχο έκδοσης αποδείξεων. Προτεραιότητα θα είναι οι περιοχές με μεγάλη εμπορική κίνηση όπως και οι τουριστικές περιοχές.
 • Ο έλεγχος των επιχειρήσεων που υποχρεούνται να εγκαταστήσουν και να χρησιμοποιούν POS.
 • Θα αξιοποιηθούν τα δεδομένα του εντύπου Ε3 που δηλώθηκαν πέρυσι.
 • Στο μικροσκόπιο θα τελούν οι τραπεζικές καταθέσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό, φορολογουμένων με «ύποπτη» δραστηριότητα και με δυσαρμονία μεταξύ δηλωθέντων εισοδημάτων και τραπεζικών καταθέσεων ή τόκους. Παράλληλα γίνονται και τυχαίοι έλεγχοι καταθέσεων και φορολογικών δηλώσεων φορολογουμένων, οι οποίοι δεν είναι ύποπτοι, αλλά επιλέγονται τυχαία.
 • Θα ελεγχθούν όλες οι υποθέσεις που ζήτησαν οι εισαγγελικές αρχές.
 • Θα ελεγχθούν τουλάχιστον 3.000 υποθέσεις μεταβίβασης ακινήτων και γενικά η τήρηση της νομοθεσίας στη φορολογία κεφαλαίου.
 • Θα πραγματοποιηθούν περίπου 1.000 έλεγχοι σε ακίνητα που ενοικιάζονται μέσω των πλατφορμών του διαμοιρασμού (π.χ. Airbnb) με βάση στοιχεία που αντλούνται από διαδικτυακές πλατφόρμες.
 • Θα πραγματοποιηθούν πάνω από 8.000 έλεγχοι στη διακίνηση αγαθών.
 • Θα πραγματοποιηθούν επιτόπιοι έλεγχοι από την Υ.Ε.Δ.Δ.Ε. σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, καταλύματα, τουριστικά σκάφη αναψυχής, ελαιοτριβεία, πρατήρια υγρών καυσίμων.
 • Θα ελεγχθούν επιχειρήσεις που σχετίζονται με έναρξη δραστηριότητας σε γειτονικές χώρες, όπως σε Βουλγαρία και Κύπρο.
 • Θα ελεγχθούν επιχειρήσεις που σχετίζονται με εντοπισμό παράνομου λογισμικού ως προς την έκδοση φορολογικών στοιχείων. Πρόκειται για επιχειρήσεις που εκδίδουν αποδείξεις και τιμολόγια από ταμειακές μηχανές ή ηλεκτρονικούς υπολογιστές που δεν είναι δηλωμένοι στην εφορία και οι συναλλαγές δεν καταγράφονται πουθενά.
 • Η δημιουργία ενιαίας βάσης δεδομένων όλων των αρχών, με μητρώο συλληφθέντων για λαθρεμπορία και η δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου διήμερων αποσταγματοποιών και αμβυκούχων (ιδιοκτητών καζανιών), στη βάση του ICISnet.

 

 

 

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

 Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.