Ξέρεις ποια είναι η επόμενη αγορά που θα στραφείς;

Απογραφή ζωικού κεφαλαίου μέχρι τις 15 Δεκεμβρίου
November 3, 2017
Aναπτυξιακός: Νέος κύκλος προγραμμάτων με «δώρα» 550 εκατ. Ευρώ
November 3, 2017

Ξέρεις ποια είναι η επόμενη αγορά που θα στραφείς;

03/11/2017

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση

Marketing και Sales Solutions – Υπηρεσίες προώθησης

Όλοι έχουμε διαβάσει κατά καιρούς δελτία τύπου που καταγράφουν την ακόλουθη θέση περίπου με αυτά τα λόγια…
« Το επόμενο βήμα της επιχείρησης μας είναι να δημιουργήσουμε ανάπτυξη από τον τομέα των εξαγωγών. Οι αγορές που στοχεύουμε είναι αυτές της Βορείου Ευρώπης, Ρωσίας και Αραβικών χωρών»
Εδώ έχω το δικαίωμα να τοποθετήσω ένα θαυμαστικό και ένα ερωτηματικό, σαν σημεία στίξης και έμφασης.
Μόλις η πρόταση συμπεριέλαβε 34 διαφορετικά κράτη, 5 διαφορετικές εθνότητες σε σύνολο πληθυσμού 480 εκατομμυρίων ανθρώπων, με 9 διαφορετικές θρησκείες και έναν δαιδαλώδες νομικό και τελωνειακό λαβύρινθο!
Τολμάμε και συγχαρητήρια γι΄αυτό, να κλείνουμε τα μάτια στα παραπάνω κατά τη ρήση «ο τολμών νικά», αλλά να αγνοήσουμε την πραγματικότητα στα οικονομικά μεγέθη που διαμορφώνονται από τους κανόνες του Marketing, μαθηματικά θα μας οδηγήσει σε αποτυχία.
Το αν έχει ζήτηση και σε ποια μορφή το προϊόν που διαθέτουμε, σε ποια τιμή , μέσα από ποια κανάλια διανομών και ποιος είναι ο ανταγωνισμός είναι στοιχεία που πρέπει να γνωρίζουμε πριν το επόμενο βήμα. Η απόκτηση αυτών των στοιχείων κοστίζει τόσο ώστε να κάνει απαγορευτική την απόκτησή τους για τις περισσότερες Ελληνικές επιχειρήσεις.
Όμως υπάρχει και άλλος δρόμος. Το εργαλείο «The Next Target Market Concept» έρχεται να σας δώσει μια ιδέα για τα παραπάνω ερωτήματα βασιζόμενο σε χαμηλούς προϋπολογισμούς απόκτησης στοιχείων. Αυτό επιτυγχάνετε με εναλλακτικές προσεγγίσεις και μεθόδους οι οποίες αξιολογούν δημιουργικά  και κατά πολύ οικονομικότερα τις αγορές στόχους που θέλετε να απευθυνθείτε. Το εργαλείο όμως αυτό δεν αντικαθιστά την ορθή προσέγγιση των αντίστοιχων ερευνών αγοράς. Είναι μια πρώτη εφαρμογή αξιολόγησης και ιεράρχησης αγορών ώστε να καταλήξουμε σε ποιες αγορές και με ποια προτεραιότητα θα στρέψουμε την επιχειρηματική μας δράση.

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com