Επιδότηση έως 17.500 από το νέο «Εξοικονομώ»

survivor 2017 2018
19 Μέρες πριν την λήξη για Επιδότηση 100% έως 50.000 -Για τους Πτυχιούχους: Δικαιούχοι / Κατηγορίες επαγγελμάτων / Επιλέξιμες δαπάνες
July 19, 2017
Στο ΦΕΚ η απόφαση που αφορά στην ρύθμιση θεμάτων επιδότησης και ασφάλισης σπουδαστών των δημόσιων και ιδιωτικών ΙΕΚ και ΚΕΚ
July 19, 2017

Επιδότηση έως 17.500 από το νέο «Εξοικονομώ»

19/07/2017

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση

Δωρεάν έλεγχος δυνατοτήτων επιδότησης

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

 

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης .

Για υποβολή  αιτήσεων και περισσότερες  πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα 2106926590

Το νέο πρόγραμμα μέσω ΕΤΕΑΝ, θα προικοδοτηθεί με κονδύλια 292,2 εκατ. ευρώ ως δημόσια συμμετοχή και αναμένεται να προκηρυχθεί το Σεπτέμβριο-Οκτώβριο του 2017, αμέσως μετά τη διασφάλιση της συμμετοχής των τραπεζών στο σχήμα ώστε να δοθεί η δυνατότητα παροχής χαμηλότοκων δανείων.

 

Τεχνική Υπηρεσία της ILF consulting

 

Τι χρηματοδοτείται

 

Οι επιλέξιμες παρεμβάσεις αφορούν σε:

  1. Αντικατάσταση κουφωμάτων (συμπεριλαμβάνονται κουφώματα κλιμακοστασίου, παντζούρια, ρολά κ.λπ.).
  2. Αντικατάσταση συστημάτων σκίασης (συμπεριλαμβάνεται μέχρι και τοποθέτηση τεντών).
  3. Τοποθέτηση θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου συμπεριλαμβανομένου του δώματος/στέγης και της πιλοτής (περιλαμβάνονται πρόσθετες εργασίες όπως αποξηλώσεις και αποκομιδή, επεμβάσεις στη στέγη π.χ. αντικατάσταση κεραμιδιών κ.λπ.).
  4. Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης (συμπεριλαμβάνονται αντλίες θερμότητας, η αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης −λέβητες− και του δικτύου διανομής, συστήματα ελέγχου και αυτονομίας θέρμανσης κ.λπ.).
  5. Αναβάθμιση του συστήματος παροχής ζεστού νερού χρήσης (τοποθέτηση ηλιακού θερμοσίφωνα).

 

Επιλέξιμες κατοικίες

 

Επιλέξιμη κατοικία είναι η μονοκατοικία, η πολυκατοικία ως σύνολο κτιρίου και το μεμονωμένο διαμέρισμα που ικανοποιεί τα ακόλουθα κριτήρια:

−Χρησιμοποιείται ως κατοικία

−Φέρει οικοδομική άδεια

−Έχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Δ

−Δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

 

Πολυκατοικίες

Για να χαρακτηρισθεί μια πολυκατοικία, ως σύνολο κτιρίου, επιλέξιμη κατοικία θα πρέπει να πληρούνται τα ακόλουθα:

−Τουλάχιστον το 50% των ιδιοκτησιών (διαμερίσματα και λοιπές χρήσεις) να χρησιμοποιείται ως κατοικία. Δεν χαρακτηρίζονται όμως ως επιλέξιμες οι ιδιοκτησίες που δεν χρησιμοποιούνται για κατοικία (π.χ. κατάστημα στο ισόγειο κτιρίου).

−Μετά από απόφαση γενικής συνέλευσης, υποβάλλεται σχετική αίτηση από εκπρόσωπο του συνόλου των ιδιοκτητών των διαμερισμάτων με στοιχεία σχετικά με την ικανοποίηση των κριτηρίων επιλεξιμότητας του κτιρίου, καθώς και επιμέρους αιτήσεις από καθένα από τους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα.

−Υποβάλλεται Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης που αφορά συνολικά στο μέρος του κτιρίου που χρησιμοποιείται ως κατοικία.

 

Ωφελούμενοι – Ποσοστά ενίσχυσης

 

Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μόνο φυσικά πρόσωπα που:

−έχουν δικαίωμα κυριότητας (πλήρους ή ψιλής) ή επικαρπίας σε επιλέξιμη κατοικία

−πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια των κατηγοριών του παρακάτω πίνακα

Κατηγορία ΑτομικόΕισόδημα

(σε ευρώ)

ΟικογενειακόΕισόδημα

(σε ευρώ)

Βασικό Ποσοστό Επιχορήγησης Αύξηση Επιχορήγησης ανά προστατευόμενο μέλος Μέγιστο Ποσοστό Επιχορήγησης
1 Έως 10.000 Έως 20.000 60% 5% 70%
2 10.001 έως 15.000 20.001έως 25.000 50% 5% 70%
3 15.001 έως 20.000 25.001 έως 30.000 40% 5% 70%
4 20.001 έως 25.000 30.001 έως 35.000 35% 5% 70%
5 25.001 έως 30.000 35.001 έως 40.000 30% 5% 50%
6 30.001 έως 35.000 40.001 έως 45.000 25% 5% 50%
7 35.001 έως 40.000 45.001 έως 50.000 0% 0% 0%

 

Ανώτατος επιλέξιμος προϋπολογισμός

 

Ο επιλέξιμος προϋπολογισμός ανά αίτηση ωφελουμένου δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 250 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο κατοικίας με μέγιστο τις 25.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Με δεδομένο ότι το ανώτατο ποσοστό ενίσχυσης μπορεί να διαμορφωθεί στο 70% του επιλέξιμου προϋπολογισμού, τότε το μέγιστο ύψος της επιδότησης μπορεί να διαμορφωθεί στις 17.500 ευρώ. Το επιπλέον ποσό (έως τις 25.000 ευρώ) καλύπτεται είτε από ίδια συμμετοχή ή από τραπεζικό δανεισμό.

Επιπλέον, καλύπτεται από το πρόγραμμα:

α. το κόστος, που απαιτείται για τη διενέργεια των δύο ενεργειακών επιθεωρήσεων

β. η αμοιβή του συμβούλου έργου.

Ο τελικός επιλέξιμος προϋπολογισμός καθορίζεται βάσει των προσκομισθέντων παραστατικών δαπανών και δεν μπορεί να υπερβαίνει τον επιλέξιμο προϋπολογισμό της απόφασης υπαγωγής καθώς και τα ανώτατα όρια επιλέξιμων δαπανών ανά κατηγορία δαπάνης του προγράμματος.

Οι ωφελούμενοι, ανάλογα με την οικογενειακή τους κατάσταση και το πλήθος των προστατευόμενων μελών τους, λαμβάνουν την αντίστοιχη επιχορήγηση και είτε αναλαμβάνουν την πληρωμή του υπολοίπου ή μέρους του ποσού με ίδια κεφάλαια είτε συνάπτουν δανειακή σύμβαση, εφόσον το επιθυμούν, για το υπόλοιπο ποσοστό του τελικού επιλέξιμου προϋπολογισμού του έργου με 100% επιδότηση επιτοκίου.

Σε περίπτωση που δεν έχει επιλεγεί καθόλου δάνειο, τότε ο ωφελούμενος δεν λαμβάνει προκαταβολή, διενεργεί τις παρεμβάσεις και μετά τη διενέργεια της δεύτερης ενεργειακής επιθεώρησης και την προσκόμιση των παραστατικών δαπανών επί πιστώσει, υπολογίζεται ανάλογα με το εισόδημά του το ποσό της επιχορήγησης καθώς και το ποσό των ιδίων κεφαλαίων. Μετά την πληρωμή του ποσού των ιδίων κεφαλαίων, εκταμιεύεται η επιχορήγηση με απευθείας πληρωμή των αναδόχων/προμηθευτών σε τραπεζικό λογαριασμό τους από το χρηματοπιστωτικό οργανισμό.

 

Βασικά χαρακτηριστικά δανείου

 

  • Μηδενικό διαχειριστικό κόστος
  • Δεν απαιτούνται από το χρηματοπιστωτικό οργανισμό εξασφαλίσεις για την παροχή του δανείου. Επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, η δυνατότητα να τεθεί εγγυητής σε όσες περιπτώσεις το επιθυμούν οι πολίτες προκειμένου να βελτιώσουν την πιστοληπτική τους ικανότητα και ιδίως στις περιπτώσεις ηλικιωμένων, ανηλίκων, καθώς και πολιτών που στερούνται επαρκούς ατομικού εισοδήματος, όπως ενδεικτικά οικοκυρές και άνεργοι.
  • Η διάρκεια του δανείου είναι τέσσερα, πέντε ή έξι έτη, με καταληκτική ημερομηνία επιλεξιμότητας τόκων την 31.12.2023.
  • Η τοκοχρεωλυτική απόσβεση του δανείου γίνεται από τον ωφελούμενο με μηνιαία συχνότητα και σταθερό επιτόκιο καθ’ όλη τη διάρκεια του δανείου.
  • Δυνατότητα για πρόωρη, μερική ή ολική εξόφληση του δανείου χωρίς επιβάρυνση.
  • Το ΕΤΕΑΝ δύναται να καταβάλλει τους τόκους στο χρηματοπιστωτικό οργανισμό για χρονικό διάστημα έως τρεις μήνες από την ημερομηνία της πρώτης καθυστέρησης.
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com