ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ 70% – Ιδιωτικές επενδύσεις στην Κοζάνη και Γρεβενά μέσω LEADER/ Υποβολές εώς 10/12/21

«10+2 προτάσεις» για την ελάφρυνση των επιχειρήσεων – Χαμηλότερο ΦΠΑ και περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών
September 2, 2021
Leader με Επιδότηση έως 85% Κοζάνης, Γρεβενών, Κρήτης, Δωδεκάνησα, Ευβοίας, Καβάλας, Σκύρου, Θάσου, Νέστου και Παγγαίου
September 2, 2021

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ 70% – Ιδιωτικές επενδύσεις στην Κοζάνη και Γρεβενά μέσω LEADER/ Υποβολές εώς 10/12/21

02/09/2021      

   Ακολουθήστε μας στα Social Media

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Ενοικίαση Γραφείων / Φορολογικές Έδρες / Υπηρεσίες Θερμοκοιτίδας / Αίθουσες Εκθέσεων – Σεμιναρίων – Meeting rooms

Φορολογικές Έδρες (Virtual office) από 29,00 € 

Για περισσότερες πληροφορίες ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

Θέλετε δωρεάν προέλεγχο και άμεση ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης;

Κάντε click εδώ

 

Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη αλιευτικών περιοχών στις ΠΕ Κοζάνης και Γρεβενών μέσω ΤΑΠΤοΚ ΕΤΘΑ (Τοπικό Πρόγραμμα CLLD / LEADER Αλιείας)

 

Υπαγόμενες πράξεις της πρόσκλησης είναι οι ακόλουθες:

1) Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών – Μη Κρατικές ενισχύσεις / Επιχειρηματικότητα. Η συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει:

 • Ίδρυση/εκσυγχρονισμό επιχειρήσεων μεταποίησης προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας: Δημιουργία μονάδων μεταποίησης αλιευτικών προϊόντων όπως συσκευαστήριο, ψυκτικοί, βοηθητικοί χώροι κλπ., δημιουργία βιοτεχνικών μονάδων παραγωγής ιχθυάλευρων και ζωοτροφών για ζώα συντροφιάς ή γουνοφόρων ζώων που θα χρησιμοποιεί τα υποπροϊόντα που προκύπτουν από τη βασική μεταποιητική δραστηριότητα ή από αλιεύματα που δεν προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση.
 • Επενδύσεις για εμπορία προϊόντων αλιείας και υδατοκαλλιέργειας.
  – Ιχθυοπωλεία, εγκαταστάσεις εμπορίας.
  – Υποστήριξη συστημάτων logistics και σύγχρονων μεθόδων διακίνησης και εμπορίας των αλιευτικών προϊόντων
 • Επενδύσεις για τη βελτίωση της υγείας, της υγιεινής, της ασφάλειας και των εργασιακών συνθηκών των αλιέων. Ενδεικτικά:
  • Για δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της ασφάλειας των αλιέων στα αλιευτικά σκάφη:
   – ατομικές συσκευές επίπλευσης (PFD), ιδιαίτερα στολές επιβίωσης σε περίπτωση πτώσης σε νερό, κυκλικά σωσίβια και γιλέκα
   – εξοπλισμός ραδιοεπικοινωνίας και δορυφορικής επικοινωνίας
   – διάδρομοι και κλίμακες αποεπιβίβασης
   – κάμερες ασφαλείας και συσκευές οπτικής απεικόνισης κ.α.
  • Για δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση των συνθηκών υγείας των αλιέων:
   – αγορά και εγκατάσταση κιβωτίων πρώτων βοηθειών
   – αγορά φαρμάκων και συσκευών έκτακτης ανάγκης επί του σκάφους κ.α.
  • Για δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση της υγιεινής:
   – εξοπλισμός καθαρισμού για την τήρηση των συνθηκών υγιεινής επί του σκάφους
   – υγειονομικές εγκαταστάσεις, όπως τουαλέτες και εγκαταστάσεις πλύσης
  • Για δράσεις που στοχεύουν στη βελτίωση των εργασιακών συνθηκών:
   – υπόστεγα επί του καταστρώματος
   – αντιολισθητική βαφή και ποδοτάπητες από καουτσούκ
   – ενδύματα εργασίας και προστατευτικός εξοπλισμός, όπως αδιάβροχες μπότες ασφαλείας, εξοπλισμός οφθαλμικής και αναπνευστικής προστασίας, προστατευτικά γάντια και κράνη ή εξοπλισμός για την προστασία από τις πτώσεις κ.α.
 • Αντικατάσταση κύριων ή βοηθητικών κινητήρων μόνο σκαφών εσωτερικών υδάτων ολικού μήκους μέχρι 12 μέτρα.
  Σύμφωνα με την ΚΥΑ 900/05.04.2021. Για σκάφη με ολικό μήκος μέχρι 12 μέτρα, ο νέος ή ο εκσυγχρονισμένος κινητήρας δεν θα έχει μεγαλύτερη ισχύ σε kW από τον τρέχοντα κινητήρα
 • Παραγωγικές επενδύσεις στην υδατοκαλλιέργεια. Δημιουργία επιχειρήσεων στον τομέα της υδατοκαλλιέργειας και ενδεικτικά θα περιλαμβάνει:
  • Κλωβούς πάχυνσης για μονάδα ιχθυοκαλλιέργειας 
  • Υποδομές και τεχνικός εξοπλισμός υδατοκαλλιέργειας (αντλίες, δεξαμενές, πιεστικά, κ.λπ.) εντός και εκτός του υδάτινου στοιχείου
 • Επενδύσεις που συμβάλλουν στη διαφοροποίηση του εισοδήματος των αλιέων μέσω της ανάπτυξης συμπληρωματικών δραστηριοτήτων, όπως, ο αλιευτικός τουρισμός.
 • Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών για την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού όπως : δραστηριότητες ψυχαγωγικής και αθλητικής αλιείας (επίδειξη επαγγελματικής αλιείας).

2) Ιδιωτικές επενδύσεις για την αειφόρο ανάπτυξη των αλιευτικών περιοχών – Κρατικές ενισχύσεις / Επιχειρηματικότητα δυνάμει του Καν. (ΕΕ) 1407/2013 (de minimis). Η συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνει για τους:

α) Αλιείς 

 • Επενδύσεις που συμβάλλουν στη διαφοροποίηση του εισοδήματος των αλιέων μέσω της ανάπτυξης συμπληρωματικών δραστηριοτήτων, όπως τα εστιατόρια, οι περιβαλλοντικές υπηρεσίες και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
 • Επενδύσεις με στόχο τη διαφοροποίηση εντός ή εκτός των εμπορικών αλιευτικών δραστηριοτήτων.

β) Αλιείς και μη Αλιείς

 • Επιχειρήσεις ίδρυσης, επέκτασης και εκσυγχρονισμού χώρων εστίασης και αναψυχής όπως : χώροι εστίασης (ταβέρνες/ εστιατόρια/ μεζεδοπωλεία/ ουζερί κλπ), παραδοσιακά καφενεία, αναψυκτήρια και χώροι υπαίθριας ψυχαγωγίας, χώροι αθλοπαιδιών και αναψυχής επισκεπτών
 • Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών που συνδέονται με την συντήρηση και επισκευή αλιευτικών σκαφών όπως: κατασκευή, συντήρηση και επισκευή αλιευτικών σκαφών, μηχανών και γενικότερα εξοπλισμού αλιείας
 • Μικρές βιοτεχνικές μονάδες που συνδέονται με αλιευτικές δραστηριότητες όπως : κατασκευή αλιευτικών εργαλείων, υλικών συντήρησης αλιευμάτων, παραγωγή πάγου και κατασκευή αναμνηστικών ειδών (souvenir). 
 • Επενδύσεις σε υποδομές διανυκτέρευσης : ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, κάμπινγκ κλπ. όπως ορίζετε από την ΚΥΑ αγροτουρισμού αριθμ.2986/2016 και της τροποποίησης αυτής (ΦΕΚ 2157/Β/2019) 
 • Επενδύσεις σε υποδομές οργάνωσης, πληροφόρησης και εξυπηρέτησης του τουρισμού της υπαίθρου όπως : επιχειρήσεις οργάνωσης εναλλακτικών μορφών τουρισμού και δραστηριοτήτων (π.χ. πεζοπορία, περιήγηση, παρατήρηση πανίδας και πουλιών κλπ.), επιχειρήσεις με αντικείμενο τα σπορ και την ψυχαγωγική – αθλητική αλιεία (εκμίσθωσης αλιευτικού εξοπλισμού) ή/και την ανάπτυξη δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας στον υδάτινο χώρο (φουσκωτά παιχνίδια, οργάνωση δραστηριοτήτων κ.λπ.) ή/και  χώροι αθλοπαιδιών και αθλητικών εγκαταστάσεων.
 • Επενδύσεις σε μικρές βιοτεχνικές μονάδες – οικοτεχνίες όπως : κατασκευή υλικών συντήρησης αλιευμάτων, εργαστήριο παραγωγής πάγου, επιχείρηση κατασκευής σουβενίρ, κατασκευή  εργαλείων αλιείας κλπ.
 • Επενδύσεις σε εμπορικές δραστηριότητες σχετικές με την αλιεία όπως: εμπόριο αλιευτικού εξοπλισμού, είδη ερασιτεχνικής αθλητικής αλιείας, υδάτινα σπορ κλπ.
 • Λοιπές δραστηριότητες σύμφωνα με τους επιλέξιμους ΚΑΔ της Πρόσκλησης.

Σε ποιους απευθύνεται

 • Αλιείς ή ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα), που ασκούν επαγγελματικά την αλιεία επί ενεργού αλιευτικού σκάφους (με επαγγελματική αλιευτική άδεια σε ισχύ), συμπεριλαμβανομένων αυτών της αλιείας εσωτερικών υδάτων.
 • Μη αλιείς, φυσικά και νομικά πρόσωπα που δραστηριοποιούνται ή θα δραστηριοποιηθούν στην περιοχή παρέμβασης.

Περίοδος υποβολής

από 6/9/2021 έως 10/12/2021 (ώρα 15:00)

Οι αιτήσεις χρηματοδότησης, υποβάλλονται από τους δυνητικούς δικαιούχους υποχρεωτικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), κάνοντας χρήση του τυποποιημένου Εντύπου Υποβολής Αίτησης Χρηματοδότησης. Το ΠΣΚΕ λειτουργεί στον ιστότοπο http://www.ependyseis.gr, στον οποίο παρέχεται και γενικό εγχειρίδιο χρήσης. Ο δυνητικός δικαιούχος υποχρεούται να συμπληρώσει το σύνολο των υποχρεωτικών πεδίων της ηλεκτρονικής Αίτησης (πεδίο ΥΠΟΒΟΛΗ του ΠΣΚΕ), όπως αυτά εμφανίζονται στο Έντυπο Ι_1. Υποχρεωτικά συμπληρώνεται και η ηλεκτρονική διεύθυνση επικοινωνίας, μέσω της οποίας ο ΕΦ θα αποστέλλει στον φορέα το σύνολο των απαιτούμενων εγγράφων που σχετίζονται με το αίτημα χρηματοδότησης.

Οι δυνητικοί Δικαιούχοι, οφείλουν εντός 10 εργάσιμων ημερών, από την υποβολή της αίτησης στο ΠΣΚΕ, να αποστείλουν στον ΕΦ απόδειξη καταχώρησης της αίτησης χρηματοδότησης όπως παράγεται από το ΠΣΚΕ, καθώς και πλήρη φάκελο σε ψηφιακή μορφή (USB stick) στον οποίο θα συμπεριλαμβάνονται η αίτηση όπως υπεβλήθη στο ΠΣΚΕ καθώς και όλα τα δικαιολογητικά που τη συνοδεύουν (συμπεριλαμβανομένων και εκείνων των δικαιολογητικών για τα οποία δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής).

Είδος ενίσχυσης

Επιχορήγηση / Επιδότηση

Περιοχή εφαρμογής

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Η περιοχή παρέμβασης περιλαμβάνει αναλυτικά τις παρακάτω κοινότητες ανά Δήμο:

 • Δήμος Κοζάνης: Αιανής, Ρυμνίου, Σταυρωτής, Αμυγδαλέας, Ανατολής, Καισαρειάς, Κοντοβουνίου, Πύργου και Σπάρτου
 • Δήμος Σερβίων: Σερβίων, Αυλών, Βαθυλάκκου, Γουλών, Ιμέρων, Αύρας, Νέας Καστανιάς, Κρανιδίων, Μεσιανής, Νεράιδας, Πλατανορρεύματος, Ροδίτη και Κουβουκλίων.
 • Δήμος Βελβεντού: Βελβεντού
 • Δήμος Γρεβενών: Νησίου και Δίπορου
 • Δήμος Δεσκάτης: Παλιουριάς, Παναγίας, Καρπερού και Δήμητρας.

Όροι και προϋποθέσεις

Οι όροι και οι προϋποθέσεις συμμετοχής καθορίζονται στο αναλυτικό τεύχος της πρόσκλησης καθώς και στα παραρτήματα αυτής.

Τι χρηματοδοτείται

Οι επιλέξιμες δαπάνες ορίζονται στο αναλυτικό τεύχος της πρόσκλησης καθώς και στα παραρτήματα αυτής.

Προϋπολογισμός

€ 647.882

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης και δανειοδότησης

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com