Νέες ρυθμίσεις θα προτείνουν από την 1η Νοεμβρίου οι τράπεζες σε όλους τους δανειολήπτες. 23/10/2018

Ρύθμιση οφειλών εξωδικαστικού μηχανισμού: Νέα εγκύκλιος και οι αλλαγές για τους λογιστές-φοροτεχνικούς. 23/10/2018
October 23, 2018
1η προκήρυξη του καθεστώτος ενισχύσεων «Συνέργειες και Δικτυώσεις» του Αναπτυξιακού Νόμου / Δικαιούχοι : Επιχειρηματικές συστάδες (cluster). 23/10/2018
October 23, 2018

Νέες ρυθμίσεις θα προτείνουν από την 1η Νοεμβρίου οι τράπεζες σε όλους τους δανειολήπτες. 23/10/2018

23/10/2018

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

 

 

 

 

Δωρεάν και Άμεση Ενημέρωση δυνατοτήτων επιδότησης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

 

 

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

Δυνατότητα ενημέρωσης – Εκτέλεσης υπηρεσιών και Συναντήσεων – Πανελλαδική κάλυψη και εκτός Ελλάδος.

 

Για περισσότερες πληροφορίες  ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

 

 

 

Νέες ρυθμίσεις θα προτείνουν από την 1η Νοεμβρίου οι τράπεζες σε όλους τους ιδιώτες δανειολήπτες που έχουν δάνεια σε καθυστέρηση, είτε έχουν ζητήσει την προστασία του νόμου Κατσέλη είτε βρίσκονται εκτός προστασίας. Οι τράπεζες θα επιδιώξουν το διάστημα Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου οι ρυθμίσεις αυτές να «τρέξουν» στην πράξη, ώστε να παρουσιάσουν σαφές δείγμα γραφής στον επόπτη, ο οποίος έχει στο μικροσκόπιο τα προβληματικά δάνεια των συστημικών τραπεζών.

Σε ό,τι αφορά τους δανειολήπτες που εγκαταλείπουν με τη θέλησή τους τον νόμο Κατσέλη και δέχονται τη λύση που προτείνει η τράπεζα, τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι:

Μέχρι στιγμής, 8.000 δανειολήπτες, από τους 170.000 δανειολήπτες που έχουν ζητήσει την προστασία του νόμου Κατσέλη, συζήτησαν με τις τράπεζες ώστε να ρυθμιστούν εξωδικαστικά στη λογική του ν. Κατσέλη.

Το συνολικό ύψος των οφειλών, που έχουν οι 8.000 δανειολήπτες, από στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια είναι πάνω από 600 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα:

· Το 68%, δηλαδή 5.500 δανειολήπτες, με δάνεια ύψους 400 εκατ. ευρώ, βρίσκονται σε συζήτηση και διαπραγμάτευση με την τράπεζα που έχουν το δάνειο για να πετύχουν την πλέον συμφέρουσα για τους ίδιους ρύθμιση, με «κούρεμα».

· Το 14% -1.000 δανειολήπτες με δάνεια 100 εκατ. ευρώ- δέχτηκαν ήδη την ρύθμιση «αλά Κατσέλη» που τους πρότειναν οι τράπεζες.

· Αντίθετα το 18% -1.500 δανειολήπτες με δάνεια 130 εκατ. ευρώ- απέρριψαν τις προτάσεις ρυθμίσεων και αποφάσισαν να περιμένουν την εκδίκαση της υπόθεσης τους καθώς θεωρούν ότι το δικαστήριο θα λάβει απόφαση για μεγαλύτερο «κούρεμα» της οφειλής τους.

Να σημειωθεί ότι τα «κουρέματα» είναι της τάξης του 20% με 50% στα στεγαστικά δάνεια, ανάλογα πάντα με την εισοδηματική, περιουσιακή, οικογενειακή κατάσταση του δανειολήπτη και την τρέχουσα αξία του ακινήτου, και φτάνει το 85% στα καταναλωτικά δάνεια.

Εξελίξεις υπάρχουν και για τους δανειολήπτες που έχουν ζητήσει την προστασία του ν. Κατσέλη και αρνήθηκαν την άρση του τραπεζικού τους απορρήτου.

Τα μέχρι στιγμής στοιχεία δείχνουν ότι:

«Όχι» στην άρση του απορρήτου είπαν 2.000 δανειολήπτες (από τις 170.000).

Όμως οι τράπεζες έχουν ολοκληρώσει τη ψηφιοποίηση των στοιχείων για όλους τους δανειολήπτες, που έχουν προσφύγει στα δικαστήρια, και έχουν «ανεβάσει» τα στοιχεία στην πλατφόρμα του Τειρεσία.

Προχωρούν λοιπόν σε ηλεκτρονικό έλεγχο και διασταύρωση των στοιχείων που έχουν αναρτηθεί στην πλατφόρμα.

«Ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά στο προσεχές διάστημα», σημειώνει υψηλόβαθμο τραπεζικό στέλεχος, διότι όπως λέει «για όσους δανειολήπτες διαπιστωθεί από τον έλεγχο ότι διαθέτουν περιουσία (ακίνητα, μετρητά), θα φύγουν κατευθείαν από το νόμο Κατσέλη».

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, ο αριθμός των δανειοληπτών που θα χάσουν την προστασία του νόμου ενδέχεται να ξεπεράσει τις 20.000 περιπτώσεις.

 

 

 

 

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

 Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

Comments are closed.