Έρχεται το νέο κύμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών – Ποιοι μπαίνουν στο «στόχαστρο»

Πρόστιμο εκπρόθεσμων τροποποιητικών δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος – Σε ποιες περιπτώσεις ακυρώνεται από τη ΔΕΔ
February 8, 2018
Χορήγηση χαμηλότοκων δανείων για κεφάλαιο κίνησης και χρηματοδότηση επενδύσεων σε MME
February 8, 2018

Έρχεται το νέο κύμα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών – Ποιοι μπαίνουν στο «στόχαστρο»

08/02/2018

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ILF consulting αρωγός πάντα στις υπηρεσίες των Δήμων, Δημοσίων Φορέων, Επιχειρήσεων, ΚΟΙΝΣΕΠ και Ιδιωτών για την διευκόλυνση και ορθολογιστικότερη εξυπηρέτηση τους, προσφέρει την εμπειρία της και αναλαμβάνει την δημιουργία φακέλου και όλη την σχετική διαδικασία, για την υποβολή προτάσεως χρηματοδότησης -επιδότησης

 

H ILF consulting ΔΕΝ έχει εξωτερικούς συνεργάτες πάρα μόνο στελέχη και τμήματα που απαρτίζουν  το δυναμικό της .

 

Για περισσότερες πληροφορίες  ελάτε σε επικοινωνία με το αρμόδιο τμήμα μας 2106926590

 

 

 

 

Στους πλειστηριασμούς επικεντρώνεται πλέον όλο το ενδιαφέρον των δανειστών, αφού από τις 21 Φεβρουαρίου θα διεξάγονται αποκλειστικά από ηλεκτρονικά μέσα, ανεξάρτητα από τον χρόνο επίδοσης της επιταγής και επιβολής της κατάσχεσης.

Άλλωστε οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί είναι από τα φλέγοντα θέματα που θα απασχολήσουν και το EuroWorking Group αφοί οι θεσμοί θεωρούν μείζονος σημασίας την ομαλή διενέργεια των πλειστηριασμών σε όλη την επικράτεια.

Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης έχει δεσμευτεί για την ομαλή και διαρκή εκτέλεση των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Οι θεσμοί έχουν δώσει ειδική σημασία για το κατά πόσο οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί διενεργούνται αδιάλειπτα παρατηρώντας τις πράξεις που θα γίνουν και μέσα στον Φεβρουάριο.

Νέο κύμα πλειστηριασμών

Η αποκλειστική εφαρμογή των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών αναμένεται να φέρει σαρωτικές ανατροπές στους οφειλέτες. Ουσιαστικά διαμορφώνεται ένα νέο καθεστώς για τους «κόκκινους» δανειολήπτες, οι οποίοι πλέον δεν μπορούν να «ποντάρουν» σε αναβολές και ακυρώσεις και πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για μεγάλο κύμα πλειστηριασμών.

Η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών έχει στο «στόχαστρο» τους στρατηγικούς κακοπληρωτές για μη εξυπηρετούμενα δάνεια της τάξεως των 10-11 δισ. ευρώ, στα οποία προστίθενται επιπλέον δάνεια ύψους 5 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν σε περιστασιακούς κακοπληρωτές.

Πρόσφατα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι είχε ζητήσει χωρίς περιστροφές την εντατικοποίηση των προσπαθειών για διενέργεια πλειστηριασμών ακινήτων σε πανελλαδικό επίπεδο. Στην επιστολή του ο επικεφαλής της ΕΚΤ υπογράμμιζε ότι «η πρόοδος που έχουν σημειώσει οι Αρχές τις τελευταίες εβδομάδες είναι ευπρόσδεκτη. Απαιτούνται ωστόσο περαιτέρω προσπάθειες, προκειμένου να διασφαλιστεί η πλήρης γεωγραφική κάλυψη της Ελλάδας».

Οι δανειστές έχουν ζητήσει την ένταξη περισσότερων συμβολαιογράφων στο σύστημα ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, θέση με την οποία ταυτίζεται και η ΕΚΤ με την επισήμανση Ντράγκι για την επέκταση του συστήματος σε πανελλαδικό επίπεδο.

Όμως υπάρχει ένα πρόβλημα. Σε πολλές περιφέρειες της χώρας, οι συμβολαιογράφοι δεν έχουν πιστοποιηθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρμα ενώ ορισμένοι σύλλογοι αντιδρούν στην λεγόμενη παρέκταση αρμοδιότητας, τη δυνατότητα δηλαδή ένας συμβολαιογράφος από μια περιφέρεια της χώρας να μπορεί να βγάζει στο ηλεκτρονικό σφυρί ένα ακίνητο σε άλλη περιφέρεια. Παράλληλα, αρκετοί σύλλογοι έχουν ζητήσει η ηλεκτρονική πλατφόρμα να μην είναι ιδιοκτησίας του Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσων αλλά να βρίσκεται υπό τον έλεγχο του υπουργείου Δικαιοσύνης ή του υπουργείου Οικονομικών.

Να σημειωθεί ότι στην πλατφόρμα έχουν συνολικά αναρτηθεί 824 πλειστηριασμοί, καθώς από τις 21 Φεβρουαρίου θα διεξάγονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα. Επιπλέον από την 1η Μαΐου ενεργοποιούνται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για οφειλές προς το Δημόσιο με τιμή πρώτης προσφοράς την εμπορική αξία των ακινήτων.

 

 

 

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

 

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

 

ΕΣΠΑ, ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ, LEADER , ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ : με το “κλειδί στο χέρι” για την άμεση και έγκυρη υποβολή

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com