Αχτσιόγλου: Οι τρεις άξονες δράσης του υπουργείου εργασίας

Η εγκύκλιος με την παράταση του φορολογικού πιστοποιητικού
July 28, 2017
Ιδιώτες – Επιχειρήσεις – ΜΚΟ – ΚΟΙΝΣΕΠ – Ιδρυμάτων – Συλλόγων – Δήμων – Ν.Π.Π.Δ. – Ν.Π.Ι.Δ. 100-εσπα-Time-to-Start
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ 18/08/2017. ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΔΗΜΩΝ ΘΕΜΑ: ΘΕΜΑ: Ο αθλητισµός ως µέσο για την ενσωµάτωση και την κοινωνική ένταξη των προσφύγων (Πρόσκληση Υποβολής ΠροτάσεωνEAC/S16/2017)
July 28, 2017

Αχτσιόγλου: Οι τρεις άξονες δράσης του υπουργείου εργασίας

28/07/2017

Για νέα και έγκυρη ενημέρωση κάντε κλικ ΕΔΩ
Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση

Ενημερώσου για τα οφέλη ίδρυσης συνεταιριστικής εταιρείας ΚΟΙΝΣΕΠ- ΚΟΙΣΠΕ / οφέλη / προνόμια και δικαιούχοι

Δωρεάν έλεγχος δυνατοτήτων επιδότησης

Εγγύηση επιτυχίας επιδοτούμενων προγραμμάτων και δωρεάν υπηρεσίες

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting ( Ιδιωτών, επιχειρήσεων, δημόσιους, μη κερδοσκοπικούς οργανισμού και ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ )

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Δελτίο Τύπου

Βασικά σημεία ομιλίας Υπουργού Εργασίας, Ε. Αχτσιόγλου στο 2ο συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση
«Η αναπτυξιακή μας στρατηγική πρέπει να εστιάσει στην αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου, το οποίο θα πρέπει να στηριχθεί σε σταθερές βάσεις για να είναι βιώσιμο. Οι βάσεις αυτές είναι το ανθρώπινο δυναμικό της χώρας, η ενίσχυση της παραγωγικότητας, η επένδυση στην εργασία και οι υγιείς εργασιακές σχέσεις και οι μηχανισμοί κοινωνικής συνοχής», τόνισε η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, κατά την ομιλία της στο 2ο συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιείται στη Λαμία.

Όπως ανέφερε η κα. Αχτσιόγλου, «Οι αρχές αυτές εξειδικεύονται στο έργο του Υπουργείου Εργασίας στους εξής άξονες: α) Ο πρώτος άξονας αφορά την ενεργητική παρέμβαση στην αγορά εργασίας για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη μείωση της ανεργίας. Ειδικά στην περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας, έχουν υλοποιηθεί  προγράμματα, συνολικού προϋπολογισμού 17.836.446,00 ευρώ, από τα οποία ωφελήθηκαν περίπου 4.800 άνεργοι και αυτή τη στιγμή υλοποιούνται προγράμματα εργασίας για ένα σύνολο 2.776 ανέργων, συνολικού προϋπολογισμού 11.169.794,4 ευρώ.

β) Ο δεύτερος άξονας αφορά στην αναγκαία παρέμβαση στις ίδιες τις εργασιακές σχέσεις προς όφελος των εργαζομένων. Τουλάχιστον δύο προγράμματα πιλοτικών ελέγχων από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του Υπουργείου Εργασίας (ΣΕΠΕ, ΕΦΚΑ), σε συνεργασία με άλλες υπηρεσίες (ΣΔΟΕ, Οικονομική Αστυνομία), αφορούν την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. Το πρώτο σχετίζεται με την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία, στοχευμένο στην βαριά βιομηχανία, και το δεύτερο με την καταπολέμηση της αδήλωτης και υποδηλωμένης εργασίας στον χώρο του χειμερινού τουρισμού.

γ) Ο τρίτος άξονας αφορά τη δημιουργία δομών και μηχανισμών κοινωνικής προστασίας και θεμελίωσης του κοινωνικού κράτους. Στην προμετωπίδα βρίσκεται το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), κάτι πολύ περισσότερο από ένα επίδομα επιβίωσης, καθώς επιδιώκει την ουσιαστική αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού με την επιστροφή των δικαιούχων στην εργασία. Συγκεκριμένα, στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πρόγραμμα είναι ενταγμένο το 5,5% του πληθυσμού, δηλαδή 30.121 άτομα».

Ενεργά Προγράμματα Επιδοτήσεων < Ανοιχτά προγράμματα επιδοτήσεων για Υποβολές >
Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας Εδω
Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com