Αλλαγές στο Φ.Π.Α. – Αναμένεται αναλυτική διευκρινιστική εγκύκλιος της Γ.Γ.Δ.Ε.

Νέο ΕΣΠΑ που αφορά παιδικούς σταθμούς, βρεφονηπιακούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης και κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία ΜΕΑ
July 16, 2015
Τη Δευτέρα αποπληρώνει η Ελλάδα τη ληξιπρόθεσμη οφειλή στο ΔΝΤ
July 17, 2015

Αλλαγές στο Φ.Π.Α. – Αναμένεται αναλυτική διευκρινιστική εγκύκλιος της Γ.Γ.Δ.Ε.

17/07/2015

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του κόμβου, θα κοινοποιηθεί άμεσα (σ.σ. ίσως και σήμερα 17/7/2015) από την Γ.Γ.Δ.Ε. μία ερμηνευτική εγκύκλιος που θα αποσαφηνίζει όλα τα θέματα που ανέκυψαν αναφορικά με την εφαρμογή των νέων συντελεστών Φ.Π.Α., μετά την ψήφιση του νόμου 4334/2015.

Στην εγκύκλιο αυτή θα δίνονται διευκρινίσεις και αναλυτικές οδηγίες για τα πλείστα ζητήματα που έχουν ανακύψει και ήδη απασχολούν τους συναδέλφους λογιστές-φοροτεχνικούς, τους επιχειρηματίες, τους προγραμματιστές λογισμικού, κ.λπ.

Είναι γεγονός ότι λόγω της κατεπείγουσας ψήφισης του νέου εφαρμοστικού νόμου (σ.σ. ν.4334/2015), τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην αγορά είναι πολλά όσον αφορά στην εφαρμογή των νέων συντελεστών, στην ένταξη επαγγελματιών στο καθεστώς Φ.Π.Α., στις αλλαγές στους υφιστάμενους συντελεστές, κ.λπ.

Δυστυχώς, κάτω από τέτοιες συνθήκες τα όποια προβλήματα είναι αναπόφευκτα και δικαιολογημένα υπάρχουν αντιδράσεις από ολόκληρο τον επιχειρηματικό κόσμο. Βέβαια, πρέπει να ληφθεί υπόψη -όπως ήδη αναφέραμε- η πίεση για την άμεση εφαρμογή των νέων διατάξεων, καθώς και η δυσχερής θέση στην οποία βρίσκεται η χώρα μας.

Ευελπιστούμε ότι μέσα από την ανωτέρω διευκρινιστική εγκύκλιο που θα δοθεί στη δημοσιότητα, θα δοθούν όλες οι απαραίτητες επεξηγήσεις προκειμένου να έχουμε μια όσο το δυνατόν πιο ομαλή μετάβαση στο νέο καθεστώς Φ.Π.Α. που στο μεγάλο του μέρος θα ισχύει από Δευτέρα 20.7.2015, όπως σχετικά ανέφερε η ΓΓΔΕ με χθεσινή της ανακοίνωση.

 

Σχετικές μας υπηρεσίες           

                                 Ζήτα Προσφορά Λογιστικής Υποστήριξης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF συμβούλων

Ενεργά επιδοτούμενα προγράμματα

Υπηρεσία Διαχείρισης Οφειλών Δημοσίου

Tax People Solutions

Ενεργά Προγράμματα επιδοτήσεων Δημόσιων Οργανισμών, Φορέων – Πιστοποίηση Οργανισμών, Μ.Κ.Ο. και Συλλόγων

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση.

 

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com