Για ακόμη δύο μέρες παρατείνεται η τραπεζική αργία. Τι αποφάσισε η ΕΚΤ

Τσακαλώτος: Δεν μπορούμε να δεχθούμε μία μη βιώσιμη λύση
July 7, 2015
Πρόγραμμα επιδότησης Leader Ροδόπης
July 7, 2015

Για ακόμη δύο μέρες παρατείνεται η τραπεζική αργία. Τι αποφάσισε η ΕΚΤ

7/07/2015

Για ακόμη δύο μέρες παρατείνεται η τραπεζική αργία, όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη αλλά και όπως προβλέπει η απόφαση που δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ.

(Αριθμ. Γ.Δ.Ο.Π.0000937ΕΞ2015/Χ.Π. 2255/6.7.2015)

Η κ. Κατσέλη, μετά το τέλος της συνάντησης των εκπροσώπων των τραπεζών με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, δήλωσε ότι στη διάρκεια των δύο επομένων ημερών, θα λειτουργήσουν ακριβώς τα ίδια τραπεζικά υποκαταστήματα για την παροχή των ίδιων τραπεζικών υπηρεσιών.

Όπως ανέφερε ο κ. Μάρδας, συντάσσεται και θα ανακοινωθεί η νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου σχετικά με τη λειτουργία των τραπεζικών καταστημάτων που θα περιλαμβάνει την παροχή διευρυμένων υπηρεσιών από το δίκτυο των τραπεζικών υποκαταστημάτων.

Η κα Λούκα Κατσέλη επεσήμανε, επίσης ότι θα εκτιμηθεί  η σημερινή απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αναφορικά με την παροχή ρευστότητας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα και ανάλογα θα κριθεί, εάν θα αλλάξουν οι αποφάσεις.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αν και διατήρησε αμετάβλητο το όριο του ELA, προχώρησε σε «κούρεμα» της αξίας των ενεχύρων για τον ELA.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΚΤ:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αποφάσισε σήμερα να διατηρήσει την παροχή επείγουσας ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες στο επίπεδο που αποφάσισε στις 26 του Ιουνίου του 2015, μετά τη συζήτηση μίας πρότασης από την Τράπεζα της Ελλάδα.

 

O ELA μπορεί να παρέχεται μόνο έναντι επαρκών εγγυήσεων (collateral).

 

Η οικονομική κατάσταση της Ελληνικής Δημοκρατίας έχει επιπτώσεις στις ελληνικές τράπεζες, δεδομένου ότι οι εξασφαλίσεις που χρησιμοποιούν στον ELA βασίζεται σε σημαντικό βαθμό σε συνδεδεμένα με την κυβέρνηση περιουσιακά στοιχεία.

 

Στο πλαίσιο αυτό, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε σήμερα να αναπροσαρμόσει το “κούρεμα” (haircut) στα collateral που είναι αποδεκτά από την Τράπεζα της Ελλάδα για τον ELA.

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο παρακολουθεί στενά την κατάσταση στις χρηματοπιστωτικές αγορές και τις πιθανές επιπτώσεις για τη στάση της νομισματικής πολιτικής και για την ισορροπία των κινδύνων για τη σταθερότητα των τιμών στη ζώνη του ευρώ. Το Διοικητικό Συμβούλιο είναι αποφασισμένο να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα στο πλαίσιο της εντολής του».

 

Σχετικές μας υπηρεσίες           

                                 Ζήτα Προσφορά Λογιστικής Υποστήριξης

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF συμβούλων

Banking solutions – Τραπεζικές Λύσεις και Υπηρεσίες

Real Estate – your buyer – Διαπραγματευτικές υπηρεσίες

Ενεργά Προγράμματα επιδοτήσεων Δημόσιων Οργανισμών, Φορέων – Πιστοποίηση Οργανισμών, Μ.Κ.Ο. και Συλλόγων

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας  Εδω

Εδώ, Δίνουμε Λύση.

 

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com