Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης οφειλών, για τους μεγαλοοφειλέτες που δεν θα ενταχθούν στις 100 δόσεις

Ανακοίνωση για την εξειδίκευση των δράσεων κρατικών ενισχύσεων του ΕΠ Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα & Καινοτομία του ΕΣΠΑ 2014-2020
April 21, 2015
ΤΣΜΕΔΕ: Ανακοίνωση για την υπαγωγή στην ρύθμιση του ν. 4321/2015
April 22, 2015

Αναγκαστικά μέτρα είσπραξης οφειλών, για τους μεγαλοοφειλέτες που δεν θα ενταχθούν στις 100 δόσεις

22/04/2015

Σε μέτρα αναγκαστικής είσπραξης των οφειλών θα προχωρήσει η κυβέρνηση όταν εκπνεύσει η προθεσμία υπαγωγής στην ρύθμιση για τις 100 δόσεις, ενημέρωσε την Βουλή η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη.

“Πρέπει να σας πω -γιατί δεν αναφέρθηκα στην πρωτολογία μου- ότι από το 2013, όταν θεσπίστηκε η δυνατότητα να δημοσιοποιούνται τα ονόματα φυσικών και νομικών προσώπων για χρέη πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ και υπήρξε μάλιστα κι ένας σχετικός κατάλογος στο διαδίκτυο, επειδή ακολούθησε σειρά ρυθμίσεων, δεν δόθηκαν ξανά τέτοια ονόματα στη δημοσιότητα. Δεν πρόκειται να πάρουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η ιστορία με τις εκατό δόσεις, από τις οποίες έχουμε πολύ υψηλές προσδοκίες, μέτρα αναγκαστικής είσπραξης άλλα από αυτά που ήδη έχουν παρθεί και ισχύουν πριν μπούμε στη ρύθμιση. Ετοιμάζεται ένα πακέτο μέτρων για όσους δεν θα ανταποκριθούν, το οποίο όμως θα αρχίσει να εφαρμόζεται μετά το τέλος της ρύθμισης.

Πρέπει, επίσης, να σας πω ότι ενδεικτικά ζητώντας να δω τον σημερινό κατάλογο είναι μέσα δεκάδες δήμοι, είναι μέσα δεκάδες ποδοσφαιρικές ομάδες, είναι ΔΕΚΟ, είναι κοινωφελή και μη κερδοσκοπικά ιδρύματα, είναι εξήντα περίπου ναυτιλιακές εταιρείες, είναι περίπου διακόσιες βιομηχανίες και είναι εκατοντάδες εμπορικές υπηρεσίες, μιας και τα ονόματα των προσώπων, εν πάση περιπτώσει, δεν μου λένε τίποτα -τουλάχιστον εμένα- και δεν έβγαινε κάποιο συμπέρασμα από αυτούς.

Θα ξαναπώ ότι είναι φανερό πως υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα το οποίο έχει πολλές παραμέτρους. Νομίζω, όμως, ότι δεν θα βοηθήσει να κάνουμε αυτή τη συζήτηση τώρα. Καλό είναι να την επαναλάβουμε μετά την ολοκλήρωση και τον απολογισμό της ρύθμισης, όταν πια τα πράγματα θα πρέπει να τραβήξουν και τον δρόμο τους.

Taxheaven.gr

Σχετικές μας υπηρεσίες

                                              Ζήτα Προσφορά Λογιστικής Υποστήριξης

Ρύθμιση Οφειλών | Υπερχρεωμένα νοικοκυριά | Νόμος Κατσέλη

Υπηρεσίες ILF consulting για ΕΣΠΑ και άλλων χρηματοδοτούμενων αναπτυξιακών προγραμμάτων.                                  

Λογιστικές – Φοροτεχνικές Υπηρεσίες ILF consulting

 

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση.

 

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com