Τροπολογία-«ανάσα» για τα Προνοιακά Ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

oikogeneiako epidoma
Φορολογική μεταχείριση του επιδόματος τριτέκνων και πολυτέκνων που χορηγείται με τις διατάξεις του άρθρου 40 του ν.4141/2013
May 8, 2014
οαεδ, εσπα
Τέσσερα νέα προγράμματα σε εφαρμογή τους επόμενους μήνες από τον Ο.Α.Ε.Δ.
May 8, 2014

Τροπολογία-«ανάσα» για τα Προνοιακά Ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα

δικαιολογητικά εσπα

8/5/2014

«Ανάσα» ζωής σε υπερχρεωμένα ιδρύματα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα που περιθάλπουν ηλικιωμένα άτομα και άτομα με αναπηρία, δίνει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που κατέθεσε στη Βουλή ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Βασίλης Κεγκέρογλου.

Με την τροπολογία, παρέχεται στους φορείς αυτούς η δυνατότητα να ρυθμίσουν τις συσσωρευμένες και ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων, άλλους φορείς κοινωνικής ασφάλισης, το Δημόσιο, προμηθευτές και εργαζόμενους.

Πρόκειται για ιδρύματα, όπως το Άσυλο Ανιάτων, το Γηροκομείο Αθηνών, το Γηροκομείο Βόλου και άλλα ιδρύματα, που παρέχουν δευτεροβάθμια κοινωνική φροντίδα και λειτουργούν με τη μορφή νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.

Σχετικές μας υπηρεσίες:

Ρύθμιση Οφειλών
Με την ίδια τροπολογία, εισάγεται συγκεκριμένο σχέδιο εξυγίανσης των φορέων αυτών, οι οποίοι τίθενται στο εξής, υπό την εποπτεία του υπουργείου Εργασίας αλλά και του υπουργείου Οικονομικών, σε ότι αφορά την αξιοποίηση της περιουσίας τους.

Προβλέπεται τέλος, η σύσταση Παρατηρητηρίου Φορέων Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης, με σκοπό το συντονισμό και την παρακολούθηση των δράσεων των φορέων του Πανελλαδικού Δικτύου Κοινωνικής Φροντίδας και Αλληλεγγύης και ορίζονται οι λεπτομέρειες για τη συγκρότηση και τη λειτουργία του.

Πηγή Καθημερινή

 

Εάν θέλετε να λαμβάνετε νέα και προσφορές από την εταιρεία μας εγγραφείτε στο newsletter μας εδώ

Εδώ, Δίνουμε Λύση

Comments are closed.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com